Foto bij 9 The Netherlands - Sunday

Laten jullie weten wat jullie hiervan vinden?
Thanks voor de leuke reacties die motiveren echt!

x

Jade's point of view
Ik lig al zeker een uur naar het plafond in mijn slaapkamer te staren. Alle momenten van gisteren schieten als plaatjes voor mijn ogen. Gisteravond zijn Luna en ik meteen naar bed gegaan en wonderbaarlijk genoeg meteen in slaap gevallen. Ik ben haar helemaal vergeten te vragen wat ze heeft gedaan dat Daniel haar lippenstift op zijn lippen had zitten. Al kan ik het mij wel inbeelden. Verder ben ik benieuwd naar Max zijn reactie toen ik hem een kus heb gegeven. Zou hij nog contact met mij opnemen of was gister de eerste en laatste dag.
Al snel ligt Luna ook wakker naar het plafond te staren. Beide in gedachte verzonken.
‘Ik heb Max gekust,’ mompel ik uit het niets.
‘Wat schattig!’ roept Luna en stort zich boven op mij om me te knuffelen.
Ik begin haar te vertellen of hoe wij afscheid hebben genomen. Ze kan het niet laten om keihard te lachen en vervolgens te zeggen dat het wel een “mij actie” is. Vervolgens vraag ik haar wat hun precies hadden gedaan. Het verhaal van de lippenstift is misschien nog wel het meest bizar, zeker omdat ze er beide mee instemde.

‘Jij vindt hem leuk hé?’ Luna knikt. ‘Ja, ik had het niet verwacht maar hij is echt onwijs leuk. Tijdens de avond ook. Toen ik even een luchtje wilde scheppen ging die gewoon mee en heeft hij mij warm gehouden terwijl me even wat rust pakte. Maar ja, ik heb geen idee of het wat wordt.’
‘Je hebt ze zelf gehoord in de auto. Daniel hoopt ook dat het wat wordt.’
‘Ja, en ze zijn aan het regelen dat wij naar Monaco kunnen komen. Maar dat mocht ik niet tegen jou zeggen want Max wilde het eerst geregeld hebben voor hij ons blij maakt met niks. Maar jij hebt ook niks gehoord in de auto dus dit ook niet.’

Gelukkig werk ik vier dagen in de week. Maandag tot en met donderdag. Dus in theorie zouden we donderdag avond of vrijdagochtend het vliegtuig kunnen pakken en naar Monaco kunnen reizen. In 2 uur kunnen we vliegen van Schiphol naar Nice en dan nog een half uur met de auto naar Monaco. Klinkt haalbaar.

Nadat we ons uit bed hebben gehesen hebben we ons gedoucht. Als ik aangekleed en wel de douche uit loop zie ik Luna op de bank zitten met een grote glimlach.
‘Daniel?’
‘Yep. Hij heeft een berichtje gestuurd dat hij in Monaco is aangekomen en hij bedankt me voor het leuke weekend. Hij gaat vanmiddag overleggen of ze ons naar Monaco kunnen krijgen.’
‘Cool,’ zeg ik terwijl ik mijn telefoon pak. Geen berichtje van Max.
‘Je weet dat Max vandaag nog wordt geleefd op de laatste race dag en waarschijnlijk geen tijd heeft om te appen?’ Ik mompel dat ze gelijk heeft.
Ondanks dat ik weet dat hij het druk heeft, kan ik het toch niet laten om een berichtje te sturen en hem te bedanken voor de onwijs leuke dag en dat ik hoop hem snel nog eens te zien. Helaas geen directe reactie. Luna en ik kletsen nog wat en voor we het weten is het voor mij alweer tijd om naar huis te gaan. Er moet morgen weer gewerkt worden.

Met een lichte teleurstelling leg ik mijn telefoon weg als ik zie dat ik nog geen reactie heb gehad. Nou ja geen reactie van Max. Mijn facebook en Instagram zijn namelijk ontploft, evenals mijn whatsapp. Vrienden die mij vragen hoe ik Max ken en waarom ik dat nooit gezegd heb en hetzelfde op mijn facebook en Instagram. Gelukkig kunnen andere mensen hier niet op kijken. Mijn accounts stonden wel openbaar maar de pr mensen hebben zowel Luna als mij aangeraden deze af te schermen om de nodige privacy te behouden. En daar ben ik nu wel blij mee. De reacties die onder de betreffende artikels worden gezet ga ik dan ook niet lezen. Ik wil niet weten wat ze over me schrijven, of het nou positief of negatief is.

De volgende ochtend kom ik fris en fruitig aan op mijn werk. Ik ben werkzaam bij een drukkerij. Ik ben onderdeel van een team dat zich bezighoudt met het lezen van manuscripten voor wij deze aannemen. Tevens hou ik mij ook bezig met het controleren van de manuscripten op spelling en verhaallijn voor deze naar de drukker kan. Leuk en afwisselend werk en het grootste voordeel is dat ik mijn eigen tijden kan indelen. Ik werk in theorie 4 dagen per week op kantoor. Maar als ik een keer een lang weekend weg wil zonder vakantiedagen op te nemen, moet ik er gewoon voor zorgen dat ik een manuscript mee heb en wel mijn uren schrijf. Wel moet ik zorgen dat ik aanwezig ben op de meetings, het zij in persoon of via een live skype connectie.

Ik hang mijn jas op, zet mijn laptop aan en loop meteen door naar het koffiezetapparaat. Zonder koffie geen productieve werkdag. Met een kop koffie laat ik mezelf op mijn bureaustoel zakken en pak mijn agenda erbij. Ik heb vandaag twee meetings met auteurs en een meeting met de afdeling. Ik besluit mij voor te bereiden op het eerst gesprek dat ik zo meteen heb.

‘Ik hoef jou denk ik niet te vragen wat voor weekend jij hebt gehad, ik heb alles via het internet kunnen volgen. Lekkere gozer heb je aan de haak geslagen.’ Mirjam komt zonder kloppen mijn kamer binnen, met gelukkig twee koppen koffie in haar handen.
‘Niet jij ook al, kunnen we dit onder de lunch bespreken, je bent de vierde al die aan mijn bureau komt staan en ik heb zo meteen mijn tweede klant meeting.’
‘Ja joh, was gewoon benieuwd.’
‘Dat mag om 13 uur. Thansk Mir!’
Zwaaiend loopt Mirjam mijn kantoor weer uit. Hoe had ik kunnen bedenken dat al mijn collega’s onder een steen zouden leven en dit niet zouden weten. Ik wil mij net weer op mijn werk gaan storten als mijn telefoon gaat. “MAX” staat er in mijn scherm met en lachende foto van ons op de rode loper.
‘Hoi Max met Jade.’
‘Hoi, met Max dus.’ Beide schieten we in de lach.
‘Hoe was gisteren? Alweer veilig aangekomen in Monaco?’
‘Gisteren was onwijs gaaf nog meer fans en de caravan race was geniaal. Ben inderdaad alweer in Monaco, donderdag de eerste en tweede vrije training. Dat was ook meteen de reden waarom ik belde. Ik heb het onwijs gezellig gehad met jou dit weekend en ik vroeg me af of jij, en Luna natuurlijk, zin hebben om dit weekend naar Monaco te komen om de races te zien.'
‘Ja, dat lijkt mij onwijs leuk. We zouden donderdagavond of vrijdagochtend het vliegtuig kunnen pakken als er nog tickets zijn dan moeten we alleen nog een slapplek regelen.’
‘Allemaal al geregeld. Vrijdagochtend 9 uur vliegen jullie naar Nice daar staat een taxi te wachten die jullie naar Monaco brengt. En jij kan bij mij op de logeerkamer slapen en Luna bij Daniel.’
‘Superleuk, kijk er nu al naar uit.’
‘Ja ik ook. Dan kan ik je kus beantwoorden die je mij zondagnacht snel gaf voor je wegging.’ Ik voel mijn hoofd spontaan rood worden en tot overmaat van ramp klopt mijn collega nog aan ook om te melden dat mijn afspraak er is.
‘Uhm. Ja, is goed. uhm ik- ik moet gaan mijn afspraak van 11 uur is.’
‘Is goed, Werkse.’
‘Doei Max.’
‘Doeg Jade.’

Vampiremouse®

Reacties (7)

 • GossipGirl21

  schattig

  1 jaar geleden
 • Luckey

  Te schattig!
  En super leuk werk!!!
  Ze gaat bij Max slapen!! Maar niet op de logeer kamerxD
  Ben benieuwd hoe dat gaat aflopen!

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Schattig!

  1 jaar geleden
 • Sucrose

  Awh, dat telefoongesprek was echt te schattig! Snel verder, ik wil het stuk van Monaco lezen 😍

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Haha, dankjewel voor je lieve reactie. Geduld Monaco komt vanzelf (:
   Ik ben ook heel benieuwd wat jullie er van gaan vinden

   1 jaar geleden
 • RiverWild

  Aaah leeuk!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen