Foto bij 13 Monaco – saturday 3

Veel lees plezier!
Ben benieuwd naar jullie reactie!
X

Jade's point of view
Luna is nog even naar de wc voor we het dak op gaan om de formule 2 race te bekijken. Ik ga naast Max staan zie zijn arm om mij heen slaat.
‘How was the walk around the track?’
‘Fun, we have been around the whole track.’ Max en ik kijken elkaar glimlachend aan.
Ik kijk geschrokken om als de deur met een knal opengaat. Een in het zwartgeklede man komt onze kant op gelopen. Hij trekt iets uit zijn jaszak en richt het op ons. Als snel zie ik dat het een pistool is.
‘Hands were I can see them.’ Geschrokken doen we meteen onze handen omhoog. Daniel kijkt zoekend om zich heen. De man in het zwart richt vervolgens zijn wapen op Daniel.
‘Stop looking. I’ll let you go if I get what I want.’
‘What do you want?’ vraagt Jake, de persoonlijke bodyguard van Max.
‘Daniel, love, do you-’ Luna komt binnen en vanaf dat moment lijkt alles in slow motion te gaan. Mijn hart lijkt te stoppen met kloppen en ik weet nog net op mijn benen te blijven staan als ik zie hoe de man zich met het wapen en al omdraait richting Luna. Ik weet niet precies wat er gebeurt maar ik zie Luna naar het pistool rijken en twee tellen later ligt de man op de grond.
‘Don’t move or I’ll shoot.’
Ik ben mij bewust van de hobby’s die Luna heeft, maar om haar zo bezig te zien vind ik dood en doodeng. Haar stem is zo ijzig kalm dat ik mij ook niet durf te bewegen. De brok in mijn keel probeer ik weg te slikken terwijl ik mijn best doe de tranen binnen te houden.
Ik zie in mijn ooghoeken hoe een van de bodyguards naar Luna toe rent en de ander Max en Daniel meetrekt. Ik hoor mijn eigen naam maar kan niet reageren. Ik kan toch niet weglopen, ik moet Luna helpen.
‘Jade ga nu!’ Roept Luna, met het wapen nog steeds in haar handen. Dat is voor mij het moment om zo snel mogelijk achter de bodyguard aan te rennen.

We worden een aantal gangen door gestuurd en komen uiteindelijk in een soort vergaderruimte uit. Daniel en Max worden op de twee stoelen geduwd door Jake, de bodyguard waarnaar hij mij op een stoel ertussen dirigeert.
‘Don’t move.’ Is het enige wat hij zegt voor hij de kamer uitloopt. Even later komt hij terug met een paar flesjes water. Hij overhangt elk van ons een fles en komt dan op een stoel tegen over ons zitten.
Max heeft ondertussen mijn hand vastgepakt, maar op mijn snikken na is het stil gebleven in de kamer.
‘The guy is gone. The police took him.’
‘Is Luna alright?’
‘Yes. She is talking to the police.’
Ik schrik mij rot als de deur vervolgens wordt opengedaan en Christian en nog een aantal Red bull teamleden de kamer binnen komen.

De politie komt even later ook binnen gelopen. Ze worden gevolgd door het ambulancepersoneel. Verplicht moeten Daniel, Max, de bodyguards en ik gecontroleerd worden. Als het blijkt dat we in orde zijn worden we doorgestuurd naar de politie om allemaal apart ons verhaal te doen. Bij het op ratelen van de gebeurtenissen voel ik de tranen weer over mijn wangen lopen. Beter krop ik mijn gevoelens niet op, daar word je alleen maar naar van en gaat je vanzelf tegen zitten.

Huilend vlieg ik op Luna af als ze de kamer in komt gelopen.
'Ik was zo bang! Ik dacht dat hij de jongens wat zou aan doen.'
Ik voel hoe Luna haar arm om mij heen slaat en mij zo goed mogelijk probeert vast te houden. Als ik weer gekalmeerd ben kijk ik haar verontschuldigd aan.
‘Hoe is het met jou?’
Ze haalt haar schouders op. ‘Prima hoor.’
Haar houding verraadt wat anders. Mijn ogen vallen op haar linkerhand die ze probeert te verhullen.
‘Wat is er gebeurt?’
‘Bij het wapen dat de man vast had zit aan de bovenkant van de loop een klepje dat open en dicht gaat voor het herladen van het wapen. Mijn hand zat daar ter voorkoming dat hij kon herladen. Maar dat zorgt voor wat schade. Niks ergs.’ Niks erg. Ja tuurlijk. Ik vraag er straks wel naar.
‘Ik ga even bij de jongens kijken.’
Max en Daniel zitten beide aan tafel bij Christian, Guillaume, de hoofd engineer, en de persoonlijke engineers van Daniel en Max, Gianpiere en Simon. Als Daniel ziet dat Luna hun kant op komt gelopen staat hij snel op en trekt haar in een knuffel.
De gesprekken zijn stilgevallen en iedereen kijkt naar Daniel en Luna.
'Could you tell me, how the hell you knew what to do with that man and his gun. I'm confused because I really thought you hadn't seen the gun.'
‘Luna, could you please tell us how the hell you turnt out to be some kind of ninja.’ Voegt ook Max zich bij het gesprek.
“First of all, I am not a ninja, I’m not a undercoveragent or any of that kind of stuff. I’m just a girl with a hobby and a job.”

Ik snap precies wat de jongens bedoelen. Het is niet elke dag dat iemand je bedreigt met een pistool en je vriendin, in Daniel z’n geval, weet hoe ze hem moet ontwapenen. Op het moment dat Luna begint over haar jongere jaren hoe ze in aanraking gekomen met de overlevingstechniekensport die ze nu nog steeds wekelijks beoefend, wordt ze onderbroken door Christian.
‘Could you explain that later? We first need to make things clear en make sure the guys can race in about two hours.’
Luna knikt begrijpelijk en verteld Daniel en Max dat ze vanavond het hele verhaal krijgen. Vervolgens begint Christian met vragen te stellen over wat er allemaal is gebeurd. Bijna hetzelfde als wat de politie ons heeft gevraagd. We bespreken alles. Het moment dat hij aan kwam lopen tot het moment dat we in deze kamer werden gezet. Luna houdt zich verrassend afzijdig. Vooral Max en Daniel zijn aan het woord. Mijn tranen zijn gelukkig opgedroogd en ik voel me ook weer een stuk rustiger. Al moet ik er nu niet aan denken om naar buiten te lopen. Straks heeft hij een handlanger.

Vampiremouse®

Reacties (4)

 • GossipGirl21

  inderdaad

  1 jaar geleden
 • Luckey

  Ze heeft een punt
  Dat word nog wat ook met de race
  Als ze die gaan rijden dan

  1 jaar geleden
 • LokiofAsgard

  Omg! Spannend!
  Snel verder!

  1 jaar geleden
 • 33girlx96

  :|:|:|oke... dit had ik niet zien aankomen. Ik dacht de romantiek gaat weer verder....

  Wel knap geschreven trouwens. Als Jade zijnde zou ik Luna echt niet alleen willen laten. My god.....

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen