Ik zucht als ik Julia weer huilend aantref in haar kamer. Zij had al eens een nachtmerrie erover, maar nu is Jeremy echt dood. Ik heb zo niks aan haar. Ze kan niet helpen met het nazoeken van de boeken en Julia is daar juist zo goed in. Ze kan super snel lezen en relevante informatie eruit halen. Zonder haar duurt alles minimaal drie keer zolang en ze zit nu al een week in zijn kamer te huilen. Er lijkt ook niet echt verbetering in te zitten. Ik heb haar nodig, we komen in tijdsnood. Als we de duistere feeën niet snel stoppen doden ze ons nog.

Ik besluit in te grijpen en ga terug in de tijd naar vlak voor we weg gingen. Jeremy huilt en er ligt een klein plasje bloed rond zijn hoofd. Ik doe mijn ogen dicht en concentreer me. Ik voel mijn lichtmagie zijn werk doen en als ik mijn ogen open doe is Jeremy’s wond genezen. Een nep versie van Jeremy ligt naast hem met een opengesneden keel. Ik til de echte jongen op en vertek terug naar onze eigen tijd. Thuis sluit ik een zak bloed op zijn arm aan omdat hij veel heeft verloren en haal Julia. Ze is dolblij, maar ik hou haar tegen als hij de jongen wilt knuffelen. Ik kijk haar streng aan en mijn ogen verbouwen.
‘Hij heeft aardig wat bloed verloren en moet rusten nu. Jij gaat me nu helpen en stopt met huilen. Ik heb je nodig Jul. Als we niet snel wat vinden zullen ze ons en hem doden. Jij leest sneller dan wie dan ook. We moeten een manier verzinnen om er achter te komen wie de duistere feeën zijn, waar en hoe we ze stoppen. We moeten ze opsluiten net als mijn voorouders deden. Bovendien moeten we een manier bedenken om het koninkrijk te veranderen zonder al te veel doden anders moeten jullie straks nog terug, ik in een cel en Lizzy verliest haar krachten. Al mijn goede daden worden dan ongedaan gemaakt. Dat betekend dat jij weer een slaaf wordt en Jeremy als nog dood gaat. Dat wil ik niet. Alsjeblieft Julia, ik heb je nodig.’ zeg ik serieus en ga ik mijn knieën. Ze moet inzien hoe erg de situatie. Ze knikt geschrokken en is nog bleker door mijn woorden.

─────────────────────────────
꧁🕰꧂ ꧁🕰꧂꧁🕰꧂

─────────────────────────────


We gaan samen aan het werk en dan vinden we eindelijk wat ik zoek. Een manier om ze te dwingen hun ware aard te tonen, naar de rest van de duistere feeën te sturen en hun krachten af te pakken. Nu hebben we alleen nog een plan nodig en moeten we uitzoeken wie we allemaal op moeten sluiten. Julia gaat verder zoeken in het register voor eventuele duistere feeën. Ik ga met mijn vader en Lizzy overleggen.

We besluiten dat we eerst een duistere fee moeten vangen zodat we kunnen oefenen. Daarna kunnen Lizzy, ik, mijn vader en misschien zelfs Jeremy de rest aanpakken. We kunnen ze vangen of misschien zelfs meteen terug sturen. Ik en Julia zoeken de minst gevaarlijke mogelijke nakomeling uit omdat ze nog jong is. Daarna gaat Julia verder met zoeken en gaan Lizzy en ik samen op jacht.

‘Weet je dit wel zeker Mason? Ze is nog maar een kind.’ zegt Lizzy onzeker, ze bijt op de binnenkant van haar wang en haar ogen staan onzeker.
‘Wij ook en ze is maar 3 jaar jonger. Wat we gaan doen is niet gevaarlijk voor haar. Ze kan alleen haar krachten kwijt raken en dan een normaal leven leiden. Desnoods kunnen we ze terug geven. Volgens alle geschriften is er nooit iets anders gebeurt dan wat blauwe plekken of dat het lukt. Ik ontvoer liever haar als dat ik op een duizenden jaren oude massamoordenaar moet oefenen. Het is ongevaarlijk voor haar en we zullen goed voor haar zorgen.’ probeer ik haar gerust te stellen en loop dan naar het kind toe.

‘Hoi Lynn, mijn vriendin en ik hoorde dat je vragen hebt over de school van mijn zusje. We horen bij een buddy programma. Kunnen we je misschien helpen en wil je het er ons een over hebben?’ Ze knikt en lijkt ons te herkennen. We nemen haar mee naar een leeg lokaal en dan leg ik een doekje voor haar mond en neus. Ze valt al snel in slaap en ik flits ons naar huis waar ik haar op bed leg in de logeerkamer.
‘Ze komt over een kwartiertje bij en zal wel bang zijn. Het lijkt me beter als jij met haar praat en haar gerust stelt. Een oudere jongen zien als je wakker wordt maakt de denk ik alleen maar erger.'

Reacties (1)

 • Girlicious

  Oeh nieuw leesvoer!
  Het plan klinkt goed, ik hoop ook dat het ze lukt!
  Hopelijk wordt het meisje niet al te bang wakker
  Al zal ze vast wel de nodige vragen stellen
  Spannend!

  Kudo en snel verder!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen