Juice voelde zich klote.
      Hij had al een paar drankjes achterovergeslagen, maar dat maakte alles alleen maar erger. Gedachten tolden door zijn hoofd, opnieuw en opnieuw, en hij wilde zijn nagels in zijn hoofdhuid duwen om ze eruit te trekken.
      Hij was er honderd procent van overtuigd geweest dat het na vanavond over zou zijn, dat zijn broeders het probleem oplosten zoals ze dat altijd deden.
      Maar ze hadden gefaald.
      En hij zat hier, af te wachten tot ze terugkwamen. Geen poot had hij kunnen uitsteken om hen te helpen. Alleen maar wachten, wachten waar hij een hekel aan had. Zeker als het laat was, als hij moe was, als hij zag welk effect dit allemaal op Dana had en hij bij God niet wist hoe hij haar kon helpen.
      Sterker nog, hij had alles alleen maar erger gemaakt door naar haar te snauwen. Hij had zich zelfs laten ontvallen dat hij zijn medicijnen niet meer slikte omdat hij bang was vergiftigd te worden, waardoor hij nu helemáál als een lafaard overkwam.
      Hij haatte zijn overvolle hoofd – en het feit dat hij nu te schijterig was om er zijn medicatie voor in te nemen. Het was niet dat hij er altijd medicijnen voor moest slikken, het was vooral in stressvolle perioden en weten dat er een psychopaat achter je vriendin aan zat, was er toch wel eentje. Voor Dana had hij dat willen verbergen, bang dat ze uit schuldgevoel weer bij hem wegging. Maar nu had hij zich verluld en hij wist zeker dat ze nu wilde weten waarom hij medicatie slikte.
      Met een diepe zucht nam hij nog een slok bier. Hij moest zichzelf vermannen. Niemand had iets aan hem als hij alleen de stemmen in zijn hoofd hoorde. Hun missie was mislukt, maar dat betekende niet dat ze de strijd verloren hadden. Dana was nog steeds bij hem, en hij zou ervoor zorgen dat dat zo bleef. Hij moest gewoon zijn kop erbij houden en voorzichtig zijn.
      Ondanks dat vastberaden voornemen had hij een zwaar gevoel in zijn borst. Niet dat dat aan hem lag, overal was de stemming bedrukt. Een paar meisjes hadden al geprobeerd om hem wat af te leiden, maar die had hij geïrriteerd afgewimpeld, hoe erg hij ook naar afleiding snakte. Totdat zijn broeders terug waren, moest hij sowieso alert blijven.
      ‘Waar is je meisje?’ Gemma’s stem haalde hem uit zijn gedachten. Ze was naast hem komen staan.
      ‘Buiten. Met Cherry.’
      ‘Is ze oké?’
      Juice klemde zijn kaken op elkaar. Was íémand van hen op dit moment oké? Twee van hun broeders waren erin geluisd en werden ongetwijfeld naar een gevangenis gestuurd waar ze hun geen bescherming konden bieden.
      ‘Ja. Ze redt zich wel,’ antwoordde hij, aangezien hij de SAMCRO-queen niet het idee wilde geven dat hij haar in de steek liet. Dat hij net boos naar binnen was gelopen, hoefde ze niet te weten. Al had ze dat waarschijnlijk wel gezien. Niets ontging haar ooit.
      ‘En jij?’ Ze keek hem onderzoekend aan. Hij had het gevoel dat ze recht in zijn hoofd kon kijken en hij onderdrukte een diepe zucht. Hij ging heus niet toegeven dat hij het gevoel had dat er ieder moment een bom op dit clubhuis kon vallen.
      ‘Ja. Het gaat best. Heb net de rest gebeld, ze hebben de actie afgeblazen. Ze komen terug.’
      Gemma hield zijn blik nog even vast. ‘Mooi,’ zei ze uiteindelijk.

Het was een kinderlijke hoop die hem vulde toen er motorgeronk klonk en hij het hek opende. De idiote hoop dat de president van SAMTAC verkeerd geïnformeerd was geweest, dat Happy en Tig helemaal niet waren opgepakt.
      Maar dat waren ze wel. Met één blik zag hij al dat de twee ontbraken. Zijn ogen schoten even naar Dana, die nog steeds op de picknicktafel zat. Het terugkeren van bijna alle Sons behalve haar broer, deed dat het besef nog dieper dalen? Moest hij naar haar toe gaan?
      Hij had geen idee wat hij tegen haar moest zeggen. Ze was boos op hem, boos dat hij niet had geluisterd, en ze nam het hem kwalijk dat hij haar mening niet naar de tafel had gebracht.
      ‘Chapel,’ gromde Clay in het voorbijgaan, waardoor de keuze al voor hem werd gemaakt om niet naar Dana toe te gaan.


Reacties (2)

 • Trager

  Juice, je meisje redt zich wel even. Nu de serieuze zaken en daarna ruk je maar de kleding van haar lijf ^^

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Straks wil Clay Dana als lokaas gebruiken of zo. Dat zou wel een mooie zijn. Dan flipt Juice helemáál.

  2 jaar geleden
  • VampireMouse

   Jaa daar zat ik dus ook al aan te denken.... Zo spannend!

   2 jaar geleden
  • Sunnyrainbow

   Dit!!

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen