Dana drukte een paracetamol in tweeën en spoelde die met een glas water weg. Ze had een drukkend gevoel in haar hoofd, alsof ze een te strakke pet droeg, en wilde een echte hoofdpijn voorblijven.
      ‘Maak je je druk om je broer, liefje?’
      Dana keek om. Gemma stond in de opening naar de keuken, met een schouder leunend tegen de deurpost. Haar broer… Kozik… De uitkomst van de vergadering… Haar veiligheid en die van Juice… er waren tientallen dingen waar ze zich zorgen over maakte.
      ‘Hij redt zich wel,’ antwoordde ze. Happy zou zijn mannetje wel staan. Daar moest ze op vertrouwen. Anders maakte ze zichzelf helemaal gek.
      ‘Inderdaad.’ Gemma legde een hand op haar schouder en gaf een kneepje. ‘Hij weet hoe hij voor zichzelf moet zorgen.’
      Ze slaakte een diepe zucht en wreef in haar ogen. ‘Wat als hij daar nou nooit meer uitkomt, Gem?’
      ‘Die wouten daar zijn corrupt. Dat komt heus weleens boven tafel, lieverd. De waarheid blijft nooit voor altijd begraven. De mannen vinden wel een manier om een einde aan al deze ellende te maken.’
      Dana sloeg haar ogen neer. Als ik hier nooit naartoe was gegaan…
      De gedachte was opeens zo drukkend dat ze hem bijna niet voor zich kon houden. Voordat ze hem echter kon uitspreken, hoorde ze stemmen in het clubhuis. De vergadering was afgelopen. De twee vrouwen verlieten de keuken en Dana wachtte tot Juice naar haar toe kwam. Hij nam haar gezicht in zijn handen en drukte een kus op haar lippen. Zijn ogen lachten, en het was alsof er een last van haar schouders viel.
      ‘Kozik is buiten levensgevaar. Hij komt er weer helemaal bovenop.’
      ‘Oh God,’ fluisterde ze, en ze gaf hem een opgeluchte knuffel. ‘Gelukkig.’
      ‘Ja…’ Hij vlocht zijn vingers door haar haren.
      Met een beetje tegenzin liet ze hem weer los. ‘En… de vergadering?’
      ‘We gaan het rustig aan doen, zoals je wilde.’ Hij streek met zijn neus langs die van haar. ‘Was dat van die telefoons jouw idee?’
      Ze knikte en glimlachte toen hij trots begon te grijnzen.
      ‘That’s my girl.’

Dana stopte de ingevulde papieren in de daarvoor bestemde map en ruimde het kantoortje een beetje op. Het was druk geweest vanmiddag. Gisteren was de garage dicht geweest en ze misten nu natuurlijk twee monteurs. Door de drukte was Juice ook even bijgesprongen en Dana bleef vanuit de deuropening een tijdje toekijken hoe hij aan een motor sleutelde. Hij was niet alleen handig met computers, zo bleek, en het was niet bepaald een straf om naar het opbollen van zijn spieren te kijken terwijl hij aan het werk was.
      Toen hij in de gaten kreeg dat ze naar hem stond te kijken, legde hij zijn gereedschap weg en kwam naar haar toe. ‘Je lijkt wel een ambtenaar, stoppen om klokslag vijf uur.’
      ‘Ik ben gepromoveerd tot werkopzichter. Dus hup, laat je niet zo afleiden.’
      Hij trok een pruillip. ‘Wat ben je streng.’ Zijn ogen twinkelden en het zien ervan liet haar hart bijna ontploffen. Het was zo anders dan de zorgen die gisteren zijn gezicht hadden getekend. Hij sloeg zijn armen om haar heen, en aan de achterkant gleden ze onder haar shirt en bleven op haar onderrug liggen.
      Hij hield zijn hoofd schuin. ‘En wat als ik weiger te luisteren?’ Hij boog zich naar haar oor toe. ‘Ga je me dan straffen?’
      ‘Uhu. Een week algehele seksuele onthouding.’
      Hij grinnikte terwijl zijn handen naar beneden afdwaalden, haar broek in. ‘Probeer me dan maar eens te laten stoppen.’
      Haar ademhaling haperde toen hij haar billen omvatten en haar dichter tegen zich aan trok. Ze keek naar hem op, zijn bruine ogen glommen wellustig. In plaats van met een gehaaid antwoord te komen, drukte ze haar lippen tegen die van hem en liet haar tong naar binnen glijden.
      Heel even stond ze er niet bij stil dat Juice niet de enige was die nog aan het werk was en toen ze vlak naast zich een snuivend geluidje hoorde, verstarde ze.
      ‘Ik begin haast te denken dat het jullie idee was om Happy op te sluiten. Als hij dit had gezien, had je waarschijnlijk net zo veel vingers over gehad als Chucky.’
      Dana trok haar gezicht terug en kneep haar lippen op elkaar om niet dom naar Gemma te grijnzen. De situatie werd pas echt gênant toen Juice zo snel zijn handen terug probeerde te trekken dat zijn ringen aan het kant van haar ondergoed bleven haken en het hem niet lukte om ze los te trekken.
      ‘Eh, een minuutje privacy alsjeblieft?’ kon Dana er nog net uit krijgen, voordat ze zo hard in de lach schoot dat ze het geluid tegen Juice’ schouder smoorde. Man, straks kijken ze allemaal naar ons.
      Juice duwde haar tegen de muur zodat het iets minder opviel en Dana ving nog net een glimp van Gemma’s schuddende hoofd op voordat ze zich omdraaide en wegliep. Ze voelde zijn vingers wat ruwer langs haar huid gaan terwijl hij de ringen probeerde los te krijgen.
      ‘Heb je hulp nodig, Juice?’ klonk Kips grinnikende stem vanaf een afstandje
      ‘Ik wil hem niet stuk trekken,’ antwoordde Juice, doodserieus.
      Die opmerking zorgde ervoor dat ze nog harder moest lachen – het was alsof alle spanning van gisteren er opeens uit kwam.
      ‘Doe het nou maar,’ zei ze, inmiddels een slachtoffer van de slappe lach. Ze veegde haar tranen aan zijn schouder af. Zijn linkerhand zette nog steeds de worsteling met haar slipje voort, maar uiteindelijk klonk er een scheurend geluid en had hij zijn vingers bevrijd.
      ‘Sorry,’ zei hij zacht, maar aan de nauwelijks verhulde grijns zag ze dat hij er geen woord van meende.
      ‘Ik begin steeds meer in te zien waarom ze jou een idioot noemen.’ Ze liet haar vingers langs haar broekband glijden en inventariseerde de schade. Nou, die was goed voor de vuilnisbak.
      Ze wierp een vlugge blik door de garage en grinnikte, nog steeds te erg in de ban van haar slappe lach om schaamte te voelen. ‘De show is over hoor, jongens.’ Ze leunde naar voren en kuste kort zijn lippen. ‘Nou, ga weer aan het werk, sukkeltje. Het ziet ernaar uit dat je fijne motoriek nog best wat oefening kan gebruiken.’
      Er gleed een ondeugende grijns over zijn lippen. ‘Vannacht hoorde ik je daar anders niet over klagen.’
      Stom genoeg voelde ze haar wangen nu wél warm worden en ze duwde hem gauw in de richting van de motor waar hij mee bezig was geweest. Terwijl hij daar heen liep, keek hij nog even grijzend over zijn schouder en gaf haar een knipoog.

Reacties (2)

 • Trager

  Miehmieh, cuties <3

  2 jaar geleden
 • VampireMouse

  I am in loveee
  Zo leuk geschreven 😍😍😍

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen