Foto bij 066 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Ongeveer een half uur nadat Severus mijn hand gemasseerd had, waren we terug gekeerd naar het kasteel. De hele middag had hij zich gedragen als een echte heer en elke keer als hij een deur voor me openhield kon ik niks anders doen dan er met een brede glimlach door heen te lopen. Hij had me geholpen met mijn jas, lichtelijk grijnzend, betaalde de rekening ook al wilde ik niet dat hij dat deed en hij had me terug naar mijn kamers gebracht. Ik had bijna willen vragen toen hij voor mijn deur stond of hij binnen wilde komen voor een kop thee, toen ik me bedacht dat we dat zojuist al gedaan hadden en dat vreemd zou zijn om nogmaals te vragen.
Het was nu avond, ik had diner in mijn kamer genomen doordat ik bezig was met een opstel voor Pomona, maar mijn gedachtes waren afgeleid. Ik dacht continu terug aan vanmiddag. Ik voelde me er slecht over. Niet omdat ik spijt had dat ik met hem daarnaartoe was gegaan, nee. Omdat ik de hele sfeer verpeste door te vragen of hij wat over zichzelf kon vertellen. Daarbovenop kreeg ik nog eens last van mijn hand en was ik veel te nerveus om ook maar een goed gesprek op gang te houden. Wat moest hij wel niet denken? Ik zuchtte en begroef mijn gezicht in mijn handen, terwijl ik mijn hoofd licht schudde.
Zou ik hem er een uil over sturen? Mijn ogen gingen meteen naar het lege perkament op mijn bureau en ik grimaste. Dan zou ik tenminste mijn excuses kunnen aanbieden voor mijn gedrag. Nadenkend keek ik er na en na wat leek op een aantal minuten pakte ik een vers stuk perkament en begon te schrijven.

Severus,

Ik wil me verontschuldigen voor mijn gedrag van vanmiddag. Ik had moeten weten dat je je oncomfortabel zou voelen met de vragen die ik vroeg en het spijt me daarvoor. Het was niet mijn intentie om je oncomfortabel te laten voelen. Ook wilde ik sorry zeggen voor mijn nerveuze gedrag, ik probeer je te laten zien dat ik geen leerling meer ben, maar toch gedroeg ik me als een nerveuze vijfde jaars. Hopelijk heb je begrip ervoor, het is jaren geweest sinds ik me zo gevoeld heb, laat staan een date gehad heb.

Ondanks alles heb ik alsnog een erg gezellige middag gehad met je en ik hoop dat we dit nog eens kunnen doen. Als je dit nog eens wilt doen, beloof ik je nu al vast wel dat ik voor mezelf betaal.

En hoe verlichte je de pijn in mijn hand zo goed, waar heb je dat geleerd? Ik zoek al jaren naar een oplossing, maar zelfs professionele healers weten niks! Als ik geweten had dat de potions master van Hogwarts zo goed pijn weg kon masseren had ik misschien al veel eerder aan je deur gestaan.

Ook hoop ik dat ik je niet gestoord heb met het sturen van deze brief, maar ik moest het van mijn borst af krijgen.

Liefs,
Emma

Ps. Wanneer is de volgende legilimens sessie?


Grimassend keek ik naar het perkament tussen mijn vingers en zuchtte. Zou hij het erg vinden als ik hem brieven stuurde? Nadenkend keek ik om me heen, waarna ik het snel opvouwde en in een envelop stopte. Ik haalde een stuk rood kaarsvet uit mijn bureaulade, liet het smelten om de envelop af te sluiten en liet het afkoelen.
Ik zou het snel versturen voordat ik mijn moed verloor om het te doen of me bedacht.

De volgende ochtend stond ik om zes uur al in mijn kas. Het was nog donker buiten en het was erg fris. Vandaar dat ik een Gryffindor gekleurde trui aan had, een sjaal om en handschoenen aan terwijl ik de planten verzorgde. Ik was zo vroeg begonnen omdat de planten met dit koudere weer extra verzorging nodig hadden en voedingsstoffen. Ook werden de planten steeds groter en groter en ontstonden er steeds maar meer. Ik had het idee dat het te veel werk voor me begon te worden, maar tot nu toe ging het nog net.
Plots voelde ik wat aan mijn mouw trekken en keek fronsend neer op Dimple die mij met grote ogen aan keek. Onzeker had hij zijn pootjes voor zich geslagen en hield zijn hoofdje op zij, als of hij me vragend aan staarde.
'Wat is er jongen?' vroeg ik zacht met een kleine glimlach op mijn lippen. De bowtruckles begonnen me steeds meer en meer te vertrouwen, maar Dimple bleef maar naar mij toe komen. Ik had idee dat het kleine mannetje en ik een speciale band hadden, waarom wist ik niet, maar we begrepen elkaar. Dimple was het buitenbeentje van de groep die de boom in mijn kas beschermde, maar tegelijkertijd ook de intelligentste en was het minst schuw naar me toe.
Ik legde mijn hand neer in de aarde zodat hij en op kon staan en ik hem op kon tillen. Eenmaal op mijn hand merkte ik dat hij lichtelijk beefde, zijn oogjes stonden erg sneu.
'Heb je het koud?' vroeg ik en hij maakte een zacht geluidje dat het bevestigde. Ik glimlachte naar hem, pakte mijn stok op van het tafelblad en toverde een warmte spreuk over hem uit. Dankbaar piepte hij en klom razendsnel mijn arm op, naar mijn nek waar hij in mijn sjaal ging zitten. Ik lachte zacht en schudde mijn hoofd.
Niet veel later tikte een uil tegen een van de ruiten aan. Fronsend liep ik ernaartoe, liet het beest binnen en haalde de brief van zijn pootje af. Vlug en onoplettend gooide ik een worm zijn richting op, waarna het vrolijk kraaide en weer weg vloog.
Mijn hart sloeg een slag over toen ik me bedacht dat dit van Severus zou kunnen zijn en meteen opende ik de brief.

Emma,

Ik stoorde me niet aan je gedrag. Ik heb, net zoals jij, een vermakelijke middag gehad. Ook al moet ik toegeven dat ik me niet compleet fijn voelde bij je vraag of ik meer over mezelf kon vertellen, was dat niet jouw schuld. Je had niet kunnen weten dat dat een... laten we zeggen wat lastiger onderwerp bij mij is. Je vroeg het met goede intenties. Ik heb geen fijn verleden en ik zou de last ervan niet aan jou willen doorgeven door het te vertellen. Hopelijk kan je dat begrijpen.

Helaas moet ik toegeven dat het niet alleen voor jou lang geleden is geweest sinds je je zo gevoeld hebt, of een date gehad hebt. Nu ik er over nadenk, kan ik me de laatste keer nog maar vaag herinneren, zo lang geleden was dat.
En over je verzoek om in het vervolg zelf te betalen, ik heb zat geld. Een voordeel van grotendeels van het jaar op Hogwarts leven is dat je nauwelijks kosten erbuiten hebt. Ik ben dus vrij wel zeker ervan dat ik meer op mijn rekening heb staan dan jou, dus zal ik er mee door gaan. En omdat ik me er beter door voel om te doen.

Waar ik het geleerd heb? Geen idee. Hoezo? Wil je het zelf leren? Het idee dat je telkens naar mij toe moet komen als je er last van hebt is redelijk... aantrekkelijk.

Ik vind het niet erg om te converseren via brieven, het is eens wat anders dan eerstejaars essays.

De volgende legilimens sessie zal pas volgende week zijn. Ik laat het nog weten wanneer.

Severus


Ahhh! Vandaag, 1 februari, is het alweer 1 jaar geleden sinds ik dit verhaal begonnen ben. De tijd is zo snel gegaan en ben nog steeds verrast door alle support die dit verhaal gekregen heeft. Had ik nooit verwacht!
Ik wil jullie allemaal zo erg bedanken voor alle lieve reacties, kudo's en abo's! Schrijven werkt voor mij echt als uitlaatklep en als jullie het dan ook nog eens leuk lijken te vinden, voelt dat gewoon geweldig :3

Klein vraagje, vinden jullie zachte, fluffy Snape of iets meer strenge Snape leuker? Just wonderingxD

Reacties (4)

 • Lente2

  Wow alweer een jaar geleden? Had ik niet in de gaten. Gefeliciteerd!!!
  Ik vind de afwisseling van beide Snape's wel leuk. Al kan wat fluff natuurlijk nooit kwaad haha

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Thaaank you!(flower)
   Ik probeer het ook wat af te wisselen ja, ook al is hij nu nog wat botter, zal hij later wel wat opwarmen den ik:Y)

   1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Omg 1 jaar al 😱 een heerlijk jaar!
  Die conversaties via brieven vind ik ontzettend leuk. En kiezen tussen lieve of strengere snape een onmogelijke keuze. maar toch een lichte voorkeur voor de strengere denk ik ^^

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Het jaar ging echt heel erg snel voor mijn gevoel, hahaha!
   Hmm, heel eerlijk gezegd hou ik ook van een wat strengere Snape ja :p

   1 jaar geleden
 • LOKIxMARVELx

  love it snel verder ben echt gek op dit verhaal kan niet wachten op het volgende hoofdstuk(H)(H)(Y)(Y)

  1 jaar geleden
 • Teal

  Yayyyy!!! We genieten heel erg van het verhaal!

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Gelukkig, dat ik altijd fijn om te horen :3

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen