Ik heb een hele tijd (voor mijn doen) niet op Quizlet gezeten, wat veroorzaakt werd door een aantal factoren. Ik word onder andere zenuwachtig van het feit dat de mobiele versie is veranderd.

Dit hoofdstuk gaat over een 16+ onderwerp.
Lees gerust door als je bestend bent tegen onderwerpen zoals seks en verkrachting.
Ik geef geen fucks over je leeftijd, ik ben zelf veertien.

Waar ik het nu over wil hebben is iets waar ik eerst lang over heb zitten malen, maar ik wilde zeker zijn van dat ik stond achter wat ik zei.
Ik wil klagen over het gedrag van een persoon die ik eigenlijk best mag, maar een ding wat ze zei maakte me echt ziek.
De situatie was niets verontrustend.
Ik was met Loeke (wiens naam al vaak genoemd is) mee voor een weekend naar een festival.
Dat is natuurlijk qua lawaai en andere autisme-kryptonieten ik ben er vrij zeler van dat dat geen woord is een heel gedoe voor mij, maaf ik redde het voor een weekend.
Dit was met een beetje familie vrienden van Loeke's moeder die in de buurt van het festivalterrein woonden, met wie hij en zijn moeder al vaker naar het desbetreffende festival waren geweest.
De dochter van die vrienden en een vriendin van haar waren ook van de partij.
Toen we bij de frituur aan het avond eten waren op een bepaalde dag, kwam het onderwerp op een lichte en grappende manier aan op seks.
As it happens with teenagers.
Die twee meiden zijn zestien a zeventien (ik herinner me het niet echt goed) en/maar waren best ervaren op dat vlak.
Maar uiteindelijk werd de bombshell gedropt.
"Jongens willen altijd seks, die zeggen nooit nee, die willen alleen nooit een condoom aandoen."
Er werd nog aangepast dat jongens wel soms nee zeiden, maar het nooit echt meenden.
Ja joh, generalise maar een hele geslachtsgroep? gender?, niets mis mee *extreem gehoest*.
Het koste me een paar seconden om me te realiseren dat ik in de toekomst misschien ik verkracht zou kunnen worden door een vriendin (in dit geval heb ik het niet over een vriend, want over het algemeen lijkt men wel te kunnen geloven dat een man verkracht word door een andere man) en zij de volgende ochtend er over zou kunnen grappen met haar vriendinnen zonder grote kans op backlash.
De situatie zou namelijk niet een zijn geweest waarin ik had teruggevochten, aangezien (mijn brein kennende) ik nadat een aantal keer mijn weigering was geweigerd zou opgeven en wegzonen.
Wegens hoe anatomie werkt zou uiteindelijk mijn lichaam namelijk alsnog reageren, net zoals dat soms gebeurd bij vrouwelijke verkrachtingsslachtoffers.
Dit is dan geen teken van consent ofzo, maar genoeg mensen weten dat niet blijkbaar.
Nog enger is dat dat nu misschien wel gebeurd bij iemand anders zoals ik.
Maar het allerengste is dat ondanks dat ik het graag zou geloven, die vrouw/dat meisje niet kwaadaardig of dom hoeft te zijn.
Beide meiden leken me dat namelijk niet, maar ze waren overtuigd van iets wat dat wel was.
Ik maak me geen zorgen over hun vrienden (ik twijfel altijd of vriendjes duidelijker is, maar dat klinkt zo kinderlijk) , grotendeels omdat die bij beide een aantal jaren ouder zijn dan zij zijn.
Maar ik maak me lichte zorgen om mijn toekomst (de kans is niet groot dat zo'n situatie voorkomt) en iets meer zorgen over andere jongens zoals ik.
Autistisch, introvert of gewoon verlegen en tegen ruzie maken.
Deze situaties gebeuren nog meer bij meisjes/vrouwen, maar het verschil is dat dezelfde mensen die daartegen vechten, zouden kunnen grappen over hetzelfde bij jongens.
Ik heb het gevoel dat ik op de een of andere manier moet disclaimen dat ik niets heb tegen vrouwen, feminisme (ik ben zelf feminist en links op het politieke spectrum enzo), tienermeisjes, vrouwen die zelf comfortabel zijn in hun seksualiteit, dominante vrouwen, of zelfs deze twee meisjes specifiek.
Ze lijken mij beide verder aangenaam en intelligent.

Maar wel hypocriet.

En als vraag deze keer:
Met als reden dat het minder vaak voorkomt, mag verkrachting van mannen minder serieus worden genomen dan verkrachting van vrouwen?

Reacties (1)

 • loeke3000

  Tuurlijk mag verkrachting van mannen niet minder serieus genomen worden!
  Afgezien van dat het compleet tegen de wet is, is het gewoon niet oké, mannen/jongens kunnen ook trauma's voor het leven krijgen.
  Btw, die "nicht" van mij is geen nicht, we zijn geen familie, haar moeder is gwn een van mn moeders beste vriendinnen. q:

  3 jaar geleden
  • DeNaamIsGideon

   Ik wist dat ik het fout zou hebbenxD
   Ik pas het nu aan.

   3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen