Hij had háár willen verrassen, vanavond.
      Nu was hij echter degene die volkomen uit het lood geslagen toekeek hoe zijn tien jaar oudere broeder zijn vriendin kuste.
      En ze duwde hem niet weg.
      Ze duwde hem verdomme níét weg.
      Hij snapte er niks van. Hij had gedacht dat Kozik vroeger als een broer voor haar was geweest, dat ze ooit een hechte vriendschap hadden gehad. Niet… dít.
      Juice liet zich meevoeren door de vlaag van woede die opkwam. Met een paar stappen was hij bij het stel, hij greep Dana ruw bij haar schouder en rukte haar naar achteren. Zijn linkerhand klemde hij om Koziks schouder en met zijn andere vuist sloeg hij de man vol op zijn kaak. Voor Kozik zich kon herstellen, greep Juice zijn keel en kneep hem dicht.
      ‘Als je ooit nog mijn meisje aanraakt, dan breek ik je fucking nek.’
      ‘Juice, stop!’ Hij voelde dat Dana aan zijn andere pols trok, maar trok zijn arm ruw los en bleef Kozik aankijken. Als de man niet net uit het ziekenhuis was ontslagen, had hij vast allang een stoot teruggegeven, maar op dit moment keek hij eerder verward dan boos.
      Met een grom liet Juice zijn keel los, wierp Dana een vuile blik toe en greep haar ruw bij haar onderarm. Hij negeerde de blikken van de anderen en trok haar bij hen vandaan.
      ‘Wat de hel was dat?’ snauwde hij toen hij de afstand tussen hen en de groep groot genoeg vond.
      ‘Laat me los.’ Haar stem klonk ruw, maar haar blik was onzeker, angstig misschien zelfs wel. Hij deed wat ze vroeg en staarde even naar de afdrukken die zijn greep op haar arm had achtergelaten. Zich ervoor verontschuldigen deed hij echter niet. Ze had net notabene op het punt gestaan om vreemd te gaan, onder het oog van al zijn broeders! Recht voor zíjn neus! Dat ze al eens met Jax had geslapen, was iets wat hij al kut vond, maar dat ze blijkbaar met nóg een Son een geschiedenis had, maakte hem misselijk. Alsof de halve club zijn meisje al eens gehad had.
      ‘Ga je nog antwoord geven?’ vroeg hij vinnig toen ze naar haar schoenen bleef turen.
      ‘Ik weet het niet,’ antwoordde ze zacht. ‘Ik heb hem tien jaar niet gezien, Juice. Ik was totaal overrompeld.’
      Tegen beter weten in probeerde hij iets anders van die kus te maken. Soms begroetten oude vrienden elkaar met een kus op de mond. Maar de manier waarop ze zijn gezicht gestreeld had, het gemak waarop Koziks handen over haar achterste hadden gegleden… ‘Heeft hij je geneukt?’
      ‘Wat? Nee…’ Ze keek naar hem op. Wat hij van haar blik moest maken, wist hij niet. Hij streek met zijn hand over zijn over zijn hanenkam en begon te ijsberen. Wat moest hij hier nou mee? Er was iets tussen die twee, dat kon iedereen zien. Tyfuszooi. Hij had die klootzak nooit moeten bellen.
      Dana slaakte een zucht en liet haar handen in haar zakken glijden. Ze keek niet naar hem, maar naar de anderen. Er was niemand die aandacht aan hen besteedde, iedereen begroette Kozik enthousiast en vroeg ongetwijfeld naar de avond dat hij was neergeschoten.
      Het frustreerde hem dat Dana amper wat zei. Ze bood niet eens haar excuses aan.
      Hij dwong zichzelf om te stoppen met ijsberen en zette een stap naar haar toe. ‘Voel je wat voor hem?’
      Ze kruiste haar armen en wreef over haar bovenarmen alsof ze het koud had. ‘Wil je hier echt nu over praten? Hier?’
      Juice balde zijn vuist. “Nee” was toch niet zo’n ingewikkeld antwoord? Hij dwong zijn vingers uit elkaar toen hij merkte dat Dana er een onrustige blik op wierp. ‘Jij blijkbaar niet,’ bromde hij. Even keek hij haar aan, toen schudde hij zijn hoofd en beende terug naar de anderen. Hoewel hij zeker wist dat zijn broeders niet anders gereageerd zouden hebben, had hij het gevoel dat iedereen naar hem keek.
      Met een nukkig gezicht ging hij bij de barbecue staan en probeerde zich wat in het gesprek met de prospects te mengen, maar alles wat er gezegd werd ging langs hem heen en hij moest constant de neiging onderdrukken om zich om te draaien om te zien wat Dana uitvoerde. Hij wilde echter niet laten merken hoe gekwetst hij was. Niet alleen omdat ze zich door iemand anders liet kussen, ook omdat ze de indruk wekte dat daar niets verkeerds aan was. Hij herinnerde zich alle bochten waarin hij zich gewrongen had, die keer dat er een Croweater voor hem was neergeknield. Dana deed niet eens een poging om hem het idee te geven dat dit niets te betekenen had.
      ‘Hé man, sorry.’ Hij verstarde toen hij Koziks stem hoorde. Een hand kneep stevig in zijn schouder en Juice klemde zijn kiezen op elkaar. ‘Ik wist niet dat ze je meisje was.’
      Juice draaide van hem weg, zodat zijn hand van zijn schouder gleed. ‘Misschien had je je dat moeten afvragen voordat je haar zoende, eikel.’
      Hij wierp een korte blik opzij. Waar zijn vuist Kozik geraakt had, begon zijn huid al te verkleuren en op te zwellen. Kozik keek hem met oprechte spijt aan, niets wees uit dat hij hem probeerde te provoceren.
      Grimmig richtte hij zijn blik weer op het rokende vlees, zich realiserend dat hij kwader op Dana was dan op Kozik.


Reacties (4)

 • Trager

  Dana, why :/. Ik snap wel dat Juice kwaad is... Maar aan de andere kant begrijp ik wel dat Dana compleet flabbergasted was en overrompeld. Ze heeft toch een geschiedenis met Kozik...

  2 jaar geleden
 • FireBrick6

  Ik snap ergens wel dat hij kwader op Dana is, al weten we Dana's gedachten enzo erbij niet.

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Dana moet ook wel geschrokken zijn van Juice reactie. Het zou me niet verbazen als die hardhandige manier van doen haar wat aan Maddox deed denken. Toch kan een verontschuldiging geen kwaad.

  2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Wtf Dana! Hoezo biedt je je excuses niet aan? Iets met meten met twee maten!

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen