Ik draai me om en zie dat de wekker 3:56 aangeeft. Ik zucht en draai me terug. Nog voordat ik het door heb val ik weer in slaap.

Ik hoor geklop op mijn deur en Wout komt binnenstormen en roept ‘Opstaan, aller liefste zusje van me! We hebben werk aan de winkel.’ Ik zucht en kijk (alweer) op mijn wekker, 8:23… ‘Mag ik niet nog een uurtje blijven liggen?’ probeer ik nog met mijn schorre ochtendstem, maar tevergeefs, Wout probeert me met een ruk uit mijn bed te trekken.

Ik woon nu een jaartje of twee bij Wout in Antwerpen. Toen hij naar Antwerpen vertrok voor Ghost rockers begon ik hem thuis toch wel erg te missen en besloten mijn ouders en Wout dat ik bij hem kon wonen. Ik geloof dat ik er soms meer spijt van heb dan dat Wout heeft. Geen grap, Wout heeft energie voor tien personen en dat kan soms zeer vermoeiend zijn. Hij is zo’n 2 jaar ouder dan dat ik ben, maar ik ben wel volwassener:PDe taken in huis zijn goed verdeeld hoor, als je je dat afvraagt. Ik kook meestal en maak het huis schoon, omdat ik daar het meeste tijd voor heb en het stiekem ook wel leuk vind hoor! Ik volg een studie online (media en entertainment management) en ga af en toe mee naar repetities en optredens van Wout. Mijn broer en ik zijn twee handen op één buik. We delen alles met elkaar, behalve ons ondergoed:)Iedere vrijdagavond is voor ons broer-en-zus-avond. We kijken films en kletsen bij over alles wat we hebben meegemaakt, omdat we elkaar meestal alleen maar ’s ochtends of ’s avonds zien. Maar af en toe komen zijn maatjes van Ghost rockers en dan maken we er met z’n zessen iets leuks van.

Ik gaf nog steeds niet toe en bleef in mijn bed liggen. Wout trok een pruillip en zei daarna heel triest ‘Maar zusje, we moeten ons nieuwe huisje klaar gaan maken!’ Oh ja, vergeten, Wout had een nieuw appartement gekocht. Het nieuwe appartement was een stuk groter dan waar we momenteel in zitten. Ook lag het wat meer richting het centrum van Antwerpen, wat ik wel leuk vind.

‘Oké, ik ga me al klaarmaken,’ zei ik met tegenzin. Huppelend liep Wout mijn kamer uit en ik keek hem met een raar gezicht na. Waarom Christy, waarom ben ik nog steeds verbaasd als deze dingen gebeurden, het was de gewoonste zaak van de wereld. Wout had ook wel serieuze momenten, maar die waren er niet vaak en helemaal niet rond dit tijdstip. Daar kon ik me nog vaak aan ergeren, dat hij niet altijd serieus kon doen over bepaalde onderwerpen. Soms zijn Wout en ik wel tegenpolen, hoe erg ik dat ook vind.

‘Dat werd tijd, zeg.’ ‘Sorry?’ zeg ik verbaasd, ‘ik ben gewoon binnen een half uur klaar hoor, dat kan ik moeilijk van jou zeggen,’ en bekeek Wout van top tot teen. Hij zat nog in zijn boxer zijn ontbijt op te eten. ‘Maar ik heb wel al ontbeten,’ zei Wout en stak zijn tong uit. Ik liep naar de koelkast en haalde de fles met jus d’orange eruit. Ik keek of er nog wat lekkers lag, om mijn ontbijt mee te maken. Veel lag er niet meer in de koeling, omdat we over een paar dagen dit huis uitgingen. Ik pakte twee eieren en een plak kaas. ‘Wat voor ‘n origineel ontbijt gaan we nu krijgen,’ hoorde ik achter me. En nee, het was niet Wout zijn stem, maar die van Juan. Juan is één van de maatjes van Wout, eigenlijk is hij een soort tweede broer voor mij. ‘Jij ook?’ vroeg ik. ‘Als je het toch aanbied,’ zei Juan lief en hij nam plaats aan het kookeiland waar ik bezig was met het bakken van de eieren. Voor degene die niet wisten dat Juan en ik dikke maatjes waren kon het nog wel eens overkomen alsof hij en ik een relatie hadden, maar al was ik verliefd op hem, Wout had duidelijke afspraken met mij en de andere jongens gemaakt.

‘Jongens, dit is nou Christy. Maar hou je ogen maar van haar af, want het is en blijft mijn zusje en ik ga er alles aan doen om ervoor te zorgen dat géén van jullie haar lief wordt,’ zei Wout duidelijk. Nou ja, ik werd weer lekker voorschut gezet. Ik had de jongens nog niet eens aan kunnen kijken. Wout was altijd al zeer beschermend geweest, maar alsnog. Ik ben 17 en kan makkelijk zelf mijn vriendjes kiezen hoor! De jongens (Juan, Elindo, Matthew en Michiel) stelden zichzelf voor. Ik herkende ze wel van de televisie, want ja, ik had ook niet onder een steen gelegen. Vanaf het eerste moment dat Ghost rockers begon zat ik aan de buis gekluisterd. Ik was en ben het trotse kleine zusje en dat mocht Wout maar lekker accepteren. ‘Weet je,’ ging ik meteen tegen Wout in, ‘Waarom heb je me nooit eerder voorgesteld aan je vrienden, want jullie staan al 2 jaar samen op de set.’ Ik hoorde de jongens grinniken en Wout kreeg rode wangen.

‘Christy, de eieren…’ Juan liep naar me toe haalde de pan van het vuur. Ik had weer eens staan dagdromen, wanneer ook niet. ‘Jij zat me je hoofd heel ergens anders,’ ging Juan verder. Juan had de eieren gered en kwakte ze op twee sneeën brood, één voor mij en één voor hemzelf. Ik schonk wat koffie in voor Juan en ging naast hem zitten om mijn ontbijt op te eten.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen