Foto bij Rose Walker - Post 2

Wanneer ik de deur open doe sta ik oog en oog met een erg geërgerde leerkracht die duidelijk niet houdt van laatkomers. Of in ieder geval ik hoop dat dat het is, anders heb ik medelijden met zijn vrouw als dit zijn normale vriendelijke gezicht is. Voordat ik iets kon zeggen mompelde de leerkracht, die zich daarna kort voorstelde als meneer Saltzman, dat ik de nieuwe moest zijn. Ik knikte even als bevestiging en zette mezelf al schrap voor de vraag of ik me even wilde voorstellen aan de klas. Tot mijn verbazing en ik moet zeggen opluchting, vraagt meneer Saltzman nergens naar en wijst hij naar een lege tafel. Als ik naar mijn tafel loop voel ik de ogen van de andere studenten in de klas mijn bewegingen volgen. Op het moment dat ik ga zitten kruist mijn blik kort een vijandige blik van de jongen die achter mij zit.

Gedurende de rest van de les voel ik de ogen van de jongen in mijn achterhoofd branden, wat zijn probleem is geen idee. Ik heb geen provocerende tekst op mijn t-shirt staan of iets en zo ver ik weet heb ik hem ook nog nooit eerder ontmoet. Toch? Ik schud het gevoel dat ik bekeken wordt van me af en probeer me te focussen op de les van meneer Saltzman gezien het feit dat ik toch al niet zo'n goede indruk heb gemaakt met te laat komen. Gelukkig legde meneer Saltzman vooral dingen uit waarbij ik geen boek nodig had aangezien ik deze ook nog niet heb. Ik haalde even diep adem en nam het lokaal verder in mijn op. Het lokaal heeft een beetje een gekke geur een geur die me bekend voorkwam maar toch tegelijkertijd ook onbekend. Kort voel ik een rilling door mijn lichaam gaan.

Als ik naar de klok kijk zie ik dat de les nog maar een paar minuten duurt. Op mijn rooster zie ik dat de volgende les gym is. Als de bel gaat stop ik snel mijn spullen in mijn tas en loop het lokaal uit. Hopelijk zit de gast wie achter me zat niet in dezelfde gymles als mij. Gelukkig zit mijn kluisje in de buurt van het lokaal en kan ik nog even mijn spullen in het kluisje doen. Wanneer ik mijn kluisje dicht doe staat de jongen van net dicht naast me. 'Best gewaagd om je hier in je eentje te begeven, vind je ook niet?' Ik kijk hem met een opgetrokken wenkbrauw aan. 'Hoezo?' vraag ik. 'Volgens mij is het hier best oké om alleen voor mijn kluisje te staan, of maken jullie op deze school altijd met zijn tweeën het kluisje open voor het geval er een beest in verstopt zit die je aan wilt vallen?'. Ik wacht verder niet op zijn reactie en volg de andere studenten die ik zie lopen met sportspullen in de hoop dat ik zo bij de sportzalen aan kom.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen