Foto bij Trevor Campbell

Ik frons even nadat het meisje antwoord heeft gegeven op mijn vraag. Had ze echt geen idee waar ik het over had? of was ze gewoon met me aan het dollen? 'of maken jullie op deze school altijd met zijn tweeën het kluisje open voor het geval er een beest in verstopt zit die je aan wilt vallen?' zegt ze dan en ik kijk haar met samengeknepen ogen aan. Hm.. ik gok dat ze aan het dollen is. Waarom zou ze het anders over een beest hebben? Hoe ironisch.. 'Als je zelf het beest bent heb je geen hulp nodig of wel?' mompel ik terwijl ik achter haar aan loop richting de kleedkamers. Voor ik het weet zijn we er al en wilt ze de dameskleedkamer binnen stappen. Ik trek haar terug aan haar arm en kijk haar onderzoekend aan. 'Ik zou oppassen als ik jou was' zeg ik en kijk even om me heen om er zeker van te zijn dat niemand me ziet. 'De mensen hier houden niet echt van verrassingen' zeg ik en laat haar dan los waarna ik zelf de jongens kleedkamer binnen loop.

Terwijl ik mezelf omkleed word ik overspoeld door een schuldgevoel. Ik wil mensen geen naar gevoel geven... absoluut niet.. maar het is wat ik nou eenmaal moet doen. Ik moet het doen voor mijn vrienden, voor mijn familie, voor mijn roedel. Het is niet iets waar ik trots op ben maar ik merk dat de rest zich er veilig door voelt. Als ik de kleedkamer uit wil lopen richting het veld voel ik hoe Jason me terug trekt. 'En? Ik zag je praten met het meisje. Wie is ze?' vraagt hij bezorgd. Ik leg mijn hand op zijn schouder terwijl ik hem probeer gerust te stellen. 'Maak je geen zorgen! Ik ben er mee bezig' zeg ik en glimlach dan. 'Dus laten we ons focussen op school' 'Ja?' vraag ik bevestigend. 'Is goed' zegt Jason zachtjes en er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. 'Lets go!' zeg ik terwijl ik hem zachtjes twee klopjes tegen zijn gezicht aan geef. Hij duwt mijn hand lachend weg en we rennen het veld op richting de rest.

Als we ons bij de rest hebben aangesloten vertelt de gymleraar dat we rugby gaan spelen. Hij verdeelt ons in twee groepen en voor ik het weet kunnen we beginnen. 'Houd het netjes' zeg ik terwijl ik Taylor en Lizz even streng aan kijk. Voorlopig hebben we genoeg van onszelf laten zien.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen