Foto bij 15 Monaco – saturday 5

Heey Allemaal, Hij is wat later dan normaal.
Zat met mijn Poes, Spookie, bij de dierenarts.. Gister ook al:(Ze wil niet meer eten, maar ze heeft geen koorts dus kunnen niet uitvinden waar het door komt.. dus net met een spuitje en speciaal voer, Spookie gevoerd... jeej..:(

Maken jullie mij weer wat blijer met een reactie?

x

Jade's point of view
Het is stipt 12 uur als de lampen op groen springen en de auto’s de pit straat uitvliegen. Samen met Luna en andere vrienden en familie van Max en Daniel staan we in het “vip” vak tussen de twee pit boxen in. De eerste en tweede vrije training van donderdag geven goede hoop voor deze derde vrije training. Ik werp een schuine blik op Luna, ze kijkt geconcentreerd naar Daniel die net de pit box uit rijdt. Geen woord hebben we nog gesproken over het voorval met Christian. Nadat ik haar buiten het Red Bull Energy Station op de stijger had gevonden wilde ze er niet over praten. Koppig als altijd. Wel heb ik haar verteld dat ze haar excuses aan Christian moet aanbieden. Een schouderophalende “ik zie wel” was alles waar ik het mee moest doen. Met een geruststellende blik in haar ogen en een lieve glimlach om haar lippen probeert ze iedereen nu wijs te maken dat het prima gaat met haar. Helaas voor haar weet ik wel beter. Maar blijkbaar is het voor iedereen nu racen en maandag pas de problemen oplossen.

De vrije training loopt onwijs lekker voor Red Bul Racing. Met nog tien minuten op de klok staan Max en Daniel een en twee. Er heerst een euforische maar geconcentreerde sfeer in de pit boxen. Beide zijn net binnen geweest en hebben een nieuw setje hypersofts onder de RB14 gekregen.
Ik hou de schermen goed in de gaten en kan mijn ogen niet geloven. De beelden worden herhaald, snel, langzaam, in super slow motion. Met nog vijf minuten op de klok haalt Max Sainz in, stuurt in raakt de vangrail en schiet dan over de chicane rechts de muur in. Ik sta versteend met handen voor mijn mond naar het scherm te kijken. In de pit box is het chaos. Er wordt van alles verschoven en klaargezet om de auto zo snel mogelijk te repareren. Met twee uur is de kwalificatie. Als ze dat maar redden. Op het scherm krijg ik nog net mee hoe Daniel de eerste positie die op Max zijn naam stond weet over te pakken.

Pas als ik Max de pit box in zie lopen heb ik het idee dat ik weer normaal adem durf te halen. Tweede keer dat alles goed afloopt. Zoals verwacht loopt Max meteen door naar achter, weg van de camera’s. Zijn engineers volgen vrijwel meteen. Dit worden een spannende twee uur.

Het is inmiddels twee uur. Luna en ik hebben samen wat gegeten en ik besluit om te kijken of Max in zijn kleedkamer is. Ik klop op de deur.
‘Come in.’ Hoor ik vanaf de andere kant van de deur en doe deze twijfelt open.
Ik zie Max op bed liggen met zijn telefoon in zijn handen.
Ik schuiven naar binnen en ga op het voeteneind zitten.
‘Ik wilde gewoon even weten of je oké bent. Als je liever alleen bent, ga ik weer.’ Ik doe mijn best om hem aan
te blijven kijken terwijl ik nerveus met mijn armbandje begin te spelen.
‘Ja het gaat. Was gewoon dom, mijn fout. Niks ten nadelen tegen het team. Ik heb mijn excuses al aangeboden. Het is geen excuus dat ik die auto moest inhalen. Ik was een beetje afgeleid en stuurde wat eerder in dan normaal en daardoor ging het mis.’ Klinkt alsof ik de PR van Max hoor praten.

‘Dat zei je in het interview al.’
Zuchtend komt hij rechtop zitten. ‘Ik kon het gewoon niet van me af zetten oké.’ Hij klinkt boos. ‘Ik heb me 100% gegeven, maar ik moest uitwijken en toen was ik het gewoon even kwijt een seconde te veel.’
Ik pak met mijn handen die van hem.
‘Blijf jezelf geen verwijten maken, hier in je eentje. Ga naar beneden, praat erover, met mij, met Dan of met iemand die er niet bij was. Dan heb je sneller je focus terug voor de kwalificatie.’ Een zucht ontsnapt uit zijn mond voor hij mij in een omhelzing trekt.
‘Dankjewel.’
‘Altijd.’
Ik kijk hem met een troostende glimlach aan en sta vervolgens op.

‘Ik zal je met rust laten. Dan kun je zelf kiezen of je naar beneden komt of hier blijft zitten. Je weet ons te vinden.’ Hij knikt waarnaar hij zich weer achterover op bed laat vallen. Ik weet dat Max graag alleen is, dus ik had niet anders verwacht. Al hoop ik niet dat hij zich gaat zitten opvreten.

Voor de tweede keer vandaag springen de lichten op groen. Q1 van de kwalificatie is van start gegaan. Max heeft nog iets meer dan tien minuten om op de baan te verschijnen en een top 15 tijd neer te zetten. Het probleem is echter dat zijn auto nog niet klaar is. Hij staat wel bij de engineers en ze houden alles strak in de gaten zodat hij meteen kan gaan rijden zodra de auto klaar is. Als snel blijkt echter dat het krap gaat worden om te kunnen starten. Er zijn problemen met de versnellingsbak. De verslagenheid is te zien op Max zijn gezicht. Starten als twintigste op Monaco is geen top plek. Maar iedereen weet dat Max dingen kan doen die in eerste instantie niet mogelijk lijken, dus we gaan het zien morgen.

Red Bull Racing heeft deze kwalificatie het uiterste van de teams gevraagd. Gelukkig heeft dat er wel toe geleid dat Daniel ook in Q1 en Q2 de snelste is. Q3 is aan de gang en het is spannend. Vettel probeert nog een aanval in te zetten op de tijd van Daniel, maar het gaat hem niet lukken. Daniel blijft P1 en blijft zijn eigen tijd en de trackrecords verbeteren. De vlag wordt gezwaaid Q3 is afgelopen en Daniel heeft zijn tweede pole in zijn carrière te pakken. Iedereen in de pit box staat te juichen, inclusief Max die het team van Daniel feliciteert met deze uitslag. Luna vliegt mij op mijn nek en kijkt me stralend aan.
Morgen wordt een interessante dag!

Vampiremouse®

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Mooi geschreven hoor.

  1 jaar geleden
 • LokiofAsgard

  Ahh wat vervelend voor je kat! Ik hoop dat hij zich al wat beter voelt!

  Leuk stukje weer! Ik ben benieuwd naar het volgende hoofdstuk!

  1 jaar geleden
 • Luckey

  Beterschap voor sprookje!!

  Luna is echt koppigxD
  Jade kan door Max heen prikken en dat heeft die nodig
  Jade vervangt straks zijn vader als steun gewoon!!
  Dan moet ze altijd met hem mee!!! *ideetje!

  Voor jou dan

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Hahaha wie weet heb hele leuke ideeën. Ben bijna uit h19 wat ik wil haha. Beetje druk, dus kan het niet echt uittypen.
   Super dankjewel voor je reactie

   1 jaar geleden
  • Luckey

   Nu ben ik nieuwsgierig!!!!
   Druk herken ik! Ik hoop van het weekend weer eens te kunnnen schrijven.
   Ik wacht rustig af!!:)

   1 jaar geleden
 • F1theone

  Ohhh krijg meteen weer buikpijn als ik er aan denk dat dat Max zijn eerste pole kon zijn en dat hij deze had kunnen winnen...:(
  Leuk stukje! En veel stertke met je poes!!

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Ja dat dus.. Dankjewel voor je reactie! Spookie komt er hopelijk weer boven op
   Xx

   1 jaar geleden
 • 33girlx96

  Het moment dat ik lees dat max in de muur staat, schiet er weer een naar gevoel in mijn buik. Het moment staat mij gelijk weer op het netvlies.

  Je hebt dit moment mooi verwerkt in je verhaal!

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Thanks lieverd, doe m'n best!
   X

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen