Foto bij 16 Monaco – saturday night

Maxxie!! Wat een held zondag!
Veel plezier met lezen! Hierna nog 2 hoofdstukken vooruit geschreven. Dus ik moet echt aan de gang!!
Reacties en kudos motiveren me. Jullie zijn echt de beste 🤩❤️

Jade point of view
Samen met Max loop ik door Monaco heen, langs de haven richting het strand. We hebben net gegeten en Max wilde nog even aan de wandel, zijn hoofd leegmaken. Sinds we naar buiten zijn gestapt hebben we nog geen woord tegen elkaar gezegd, maar het is een fijne stilte. Mijn hand wrijft langs de zijne, maar ik durf hem niet vast te pakken. Max lijkt het te merken en sluit met zijn hand om de mijne. Blozend kijk ik naar hem op.
'Ben je niet bang dat mensen ons betrappen.'
'Ik zie niemand hier op het strand.' luidt zijn simpele antwoord. Ik kijken even over mijn schouder naar Jake, Max zijn persoonlijke bodyguard. Maar ik snap wat hij bedoelt.
In stilte lopen we verder, mijn hand in de zijne en een warm gevoel die door mijn lichaam stroomt. Is het raar? Een paar maanden terug droomde ik nog dat ik de kans zou krijgen om met hem op de foto te gaan, en nu, nu lopen we hand in hand over het strand terwijl de zon bijna de rand van de zee aan tikt. Het geeft een romantische sfeer. Mijn gevoel is een warboel op dit moment. De vlinders in mijn buik zijn ontpopt tot een complete dierentuin en ik weet niet wat ik er mee aan moet. Ik weet ook niet wat ik aan moet met mezelf. En ik weet al helemaal niet waar dit naartoe gaat.
Luna heeft al meerdere keren gezegd dat ik het gewoon moet afwachten dat het gaat zoals het gaat. Maar ik ben zo helemaal niet, en zeker niet als het om jongens gaat. Daar ben ik nooit goed mee geweest.
Een zucht verlaat mijn lippen, waardoor ik meteen de aandacht van Max trek.
'Alles oké?'
Even weet ik niet zo goed wat ik moet zeggen. Liegen? Zeggen dat er niks is? Nee, liegen is geen goede basis van een relatie. Oké Jade niet te snel van stapel lopen. Ik zie Max mij nog steeds afwachten aankijken. Oja, hij vroeg wat. Lekker scherp.
‘Ik was gewoon aan het bedenken dat ik nooit had verwacht om zo met jou te lopen.’
‘We kunnen ook gaan zitten hoor.’ Ik begin te lachen en geeft hem een duw tegen zijn arm.
‘Dat bedoelde ik niet, gek. Je weet heel goed wat ik bedoel.’
Ik wil er wat tegen zeggen als Max mijn hand loslaat en iets meer afstand neemt. Even kijk ik hem verbaasd aan, maar zie dan de mensen in mijn ooghoeken aan komen lopen. Juist, nu zijn er wel mensen. Het gesprek is hiermee ook meteen afgelopen.
Langzaam lopen Max en ik weer door. In de verte zien we het helikopterplatform alweer tevoorschijn komen en Max begint te vertellen waar hij allemaal heen is gevlogen vanaf dat platform.
Enthousiast luister ik naar zijn reisverhalen. Ik heb niet eens door dat de mensen voorbij zijn gelopen tot Max mijn hand weer pakt.

De wandeling van de pier terug naar zijn appartement verloopt ook in stilte. Ik zie aan Max zijn houding dat hij diep in gedachte is. Binnen doen we onze schoenen uit en nemen we plaats op de bank.
‘Wil je erover praten?’ Max lijkt te twijfelen aan mijn vraag.
‘Er valt niet zoveel te zeggen, alleen dat ik net de hele tijd om mij heen aan het kijken was omdat ik het idee had dat er elk moment iets kon gebeuren. En ik weet dat Jake er was, maar toch. Christian heeft de FIA aangesproken en er wordt sterker gecontroleerd en beveiligd morgen.’ Hij maakt zijn verhaal verder niet af, maar ik zie dat het aan hem knaagt.
‘Zorg er in ieder geval voor dat je Luna niet uit het oog verliest oké? Ik wil niet dat er jullie iets overkomt.’
Ik knik en geef hem een knuffel.
‘Het komt allemaal goed,’ fluister ik hem toe.
We blijven nog even zo zitten tot we beide beginnen te gapen. Ik geef Max een kus op zijn wang en sta op om mezelf klaar te maken voor bed. Ik vraag nog even aan Max hoe laat zijn wekker gaat. Ik zet de mijne expres vijftien minuten eerder, ik wil hem verrassen met een ontbijtje op bed

Luna's point of view

Daniel en ik zitten aan tafel in een chic restaurant. Daniel moest eerst zijn moeder, Grace, nog een keer of tien geruststellen voor we de deur uit konden. Daniel nodigt met de GP van Monaco altijd een aantal vrienden uit met wie we nu ook aan tafel zitten. We zitten toch al snel met veertien personen aan tafel. Het was een gezellige avond, maar ik was meer in mijn beveiligingsmodus dan in de modus van vriendin. Daniel wierp mij dan ook af en toe een blik toe. Ik was stil, veel stiller dan normaal. En dat had niks te maken met het feit dat ik met mijn schoonouders aan tafel zit. Ik ben constant om mij heen aan het kijken of er geen bedreigingen of ongewone dingen zijn.
‘Are you ok love? You’re so silent,’ vraagt Daniel terwijl hij mijn hand vastpakt.
‘Yeah, just thinking about what happend today, I’m sorry,’ verontschuldig ik me bij mijn vriend. Daniel glimlacht geruststellend en drukt een kus tegen mijn haren.
Iets relaxter geniet ik van mijn toetje en probeer mij wat meer in het gesprek te mengen.
‘Luna, what are you doning for a living?’ Meteen zie ik dat Daniel mij ook afwachtend aan kijkt. Ik zou hier inderdaad nog op terugkomen.
‘I’ve got my own accouting business. So I do the administration for clients, make annual reports and advise them and stuff. But that is not my fulltime job. I’ve got also a job as a security guard.’ Ik begin ze, op zachte toon, te vertellen over mijn werkzaamheden als beveiliger, want zeg nou zelf. Wie schat een vrouw van nog geen 1 meter 65 een bodyguard. Grappig genoeg is dat de hele reden waarom ik ingehuurd word. Vooral voor jonge vrouwen die uit gaan, beveiliging nodig hebben maar dit niet te opzichtig willen doen. In dit soort gevallen word ik gebeld door het bureau waar ik bij werk. Vandaar dat ik vrijdag een korte nacht had.
‘What kind of things do you do as security guard.’
‘Making sure paparazzi doesn’t get to them, that they kept safe and don’t do stupid things.’
‘Good to know Daniel will be safe at your side.’ Ik forceer een glimlach als ik mij bedenk hoe waar het is na vanmiddag.

Ik zit alleen in de woonkamer als het besef komt. Ik had vandaag iemand neer kunnen schieten. Ik heb een wapen op iemand gericht. Ik leun met mijn ellenbogen op mijn benen en laat mijn hoofd in mijn handen vallen. Ik wil me niet inbeelden wat er had kunnen gebeuren als het fout was gegaan, maar de beelden van een neergeschoten Daniel glijden ongewild mijn gedachten binnen. Ik zucht trillerig en voel de tranen over mijn wangen stromen. Klotezooi. Ik wil dit helemaal niet. Het is allemaal goed afgelopen, ik heb geen zin in dit gezeur. Ik weet dondersgoed dat dit het besef is van alles wat er vanmiddag is gebeurd en dat dit helemaal geen rare reactie is, maar toch word ik er hondsberoerd van.
Ik probeer snel mijn ogen en wangen droog te vegen als ik Daniel de woonkamer in hoor komen. Als ik hem aankijk zie dat zijn ogen ook rood zijn, en dat kan niet door het douche zijn gekomen.
‘You ok?’ Waarheidsgetrouw schut ik mijn hoofd als hij dat vraagt.
‘Me neighter.’ Ik sta op van de bank en duw mezelf in Daniel zijn armen terwijl ik de mijne strak om zijn borst sla. Ik voel de tranen weer over mijn wangen stromen, maar weet mezelf voor de rest rustig te houden.
‘I can’t stop thinking about the gun to my head.’
‘I can’t stop thinking what would happen if I fucked up.’
Ik voel Daniel zijn grip wat losser worden, waardoor ik naar hem opkijk. Hij pakt met beide handen mijn gezicht vast en drukt vurig zijn lippen op de mijne. Ik proef het zoute water van onze tranen op zijn lippen.
‘You never fucked up. Doing nothing would have been fucked up,’ fluistert Daniel, waarnaar hij mij weer dicht tegen zich aan trekt. Zachtjes fluiter ik tegen Daniel dat ik morgenochtend meteen naar Christian ga om mijn excuses aan te bieden en om te zorgen dat hij en Max veilig kunnen racen.
‘Thank you for being here. I love you.’ Ik voel me warm worden door zijn woorden
‘I love you too.’

Vampiremouse®

Reacties (5)

 • GossipGirl21

  Ik ben ook benieuwd.

  1 jaar geleden
 • MoonLove

  Aaaah ze zijn zo lief samen!!!(baby)

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Ja hea!! Hoop dat je mij straks ook niet lief vind haha

   1 jaar geleden
 • VETTEL_5

  Geef mij ook een Daniel 😍
  Hij is zo lief!
  En weer een super hoofdstuk, snel weer!

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel!!! Ik heb vanavond weer een schrijf sessie ingepland haha. Dus die hoofdstukjes blijven wel komen.
   Ik wil ook een eigen Daniel haha

   1 jaar geleden
 • LokiofAsgard

  Was een heftige Zaterdag! Ze kunnen nu gelukkig weer ademhalen! (:
  Ze zijn beide wel couple goals hoor!

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Dankjewel!!!! Ja echt wel!! Love them!

   1 jaar geleden
 • Luckey

  Ahw!!
  Max is zo lief!!! En ik snap Jace helemaal!!
  Ineens is je droom uitgekomen

  Luna en daniel zijn zo lief!

  Max race was evht super gaaf!!
  Rusland word minder maar je we gaan zien

  1 jaar geleden
  • VampireMouse

   Ja ben benieuwd in Rusland. Dankjewel. Voor je reactie!!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen