Foto bij 18 Monaco – raceday 2

Na lang wachten eindelijk de race! Veel plezier met lezen! Ik heb veel research gedaan wat hij na de race allemaal heeft gedaan.. zie hieronder, haha.

Luna's point of view
‘Zondag 27 mei de grote prijs van Monaco en ze zijn weg!’ Ik hoor het Olav Mol zo zeggen terwijl de lichten voor de tweede keer op groen springen. Vol spanning kijken we naar de eerste en laatste plaats op de grid.
Zowel Max en Daniel hebben een goede start. Daniel weet zijn pole positie te behouden. Max schiet als een kanon door het veld en weet na zeven rondes al op de zestiende plaats te staan. In de pit box waar Jade en ik staan kunnen we precies overzien wat er hier gebeurt en tegelijkertijd de schermen bekijken. Na twintig ronden staat Daniel nog steeds eerste en heeft een redelijk gat geslagen met Vettel die probeert aan te vallen.
Na 27 ronden is er ineens stress bij de pit box van Daniel. Als de 28e ronde bezig is krijgen wij een board radio van Daniel te horen. “Losing power.” Ik zie hoe Helmut Marko door de pit box loop naar de overkant richting de pit muur waar Christian en de andere hoofd engineers zitten. Ik kijk geschrokken naast mij waar Jade met dezelfde vragen zit als ik.
Ondanks dat we tussen de pit boxen in staan krijgen wij niet veel mee van de problemen bij Daniel. Samen met zijn ouders en een aantal van zijn vrienden kijken we vol spanning naar het tv-scherm en probeer ik af en toe wat op te vangen bij de mannen en vrouwen van Red Bull Racing. Onbewust ben ik mijn nagels aan het afkluiven als ze richting de vijftig rondes gaan. Bij ronde 53 zien we ineens Alonso stil staan. Al snel roept hij over de radio dat er problemen zijn met zijn versnellingsbak. Hopelijk eindigt de race zo niet voor Daniel.
Ondanks dat ik vooral gefocust ben op de prestaties van Daniel kunnen de prestaties van Max niet on opgemerkt blijven.
In de 58e ronden rijdt hij vlak achter Sainz de tunnel in. Net na de tunnel weet Max Sainz in te halen door vol over de curbstones te gaan. Er is gelukkig niks beschadigd en hij krijgt ook een straf van de FIA. Plek nummer negen is binnen. In de 65e raceronden weet Max zelfs de snelste tijd neer te zetten.
Langzaam wordt er binnen de pit box duidelijk dat er problemen zijn met de motor en dat Daniel daarom met nog maar zes versnellingen kan rijden in plaats van zeven welke grote gevolgen heeft voor de snelheid waarmee hij kan rijden. Toch weet hij Vettel en de rest van het veld achter zich te houden. Als bij ronde 78 de geblokte vlag uitgaat en Daniel als eerste over de finish komt kan ik niet anders dan juichen, lachen en Jade om haar nek vliegen. Hij heeft het hem geflikt! Het team stond al bij de pit muur en zijn elkaar allemaal aan het feliciteren.
Een van de teamleden komt onze kant op en zegt ons dat we mee moeten komen naar het podium.

Bij het podium aangekomen staan de topteams al bij elkaar. Ik kan precies zien hoe Daniel boven op de Halo van zijn auto gaat staan en even zijn moment pakt. Ik begin net als iedereen te joelen en te juichen. Daniel komt van zijn auto af en springt zijn team tegemoet die hem allemaal op zijn schouders en helm kloppen. Daar hoef ik dus echt niet tussen te staan. Ik kijk liever van een afstandje. Echter denken een paar vrienden van Daniel daar anders over. Zodra Daniel zijn teamleden heeft losgelaten word ik naar voren geduwd. Als snel hebben de teamleden door wat er aan de hand is en gaan lachen een klein beetje opzij zodat ik mezelf er doorheen kan worstelen. Meteen schieten de woorden van Daniel door mijn hoofd van vrijdagavond. Zijn vrienden wisten het gewoon. Ach ja, kon ook niet anders. Ik zie wel hoe het loopt. Ik kijk hoe Daniel vol trots staat te stralen terwijl hij wordt geïnterviewd door David Coulthard. Zijn helm en toebehoren liggen op zijn formule 1 auto. Als hij die wilt gaan pakken wordt hij onderbroken door Christian die hem in een knuffel trekt. Beide zijn zo trots als een pauw dat ze hebben gewonnen. Als ze elkaar loslaten komt er meteen iemand van de organisatie op Daniel af, hij moet naar binnen voor de podiumpresentatie. Het verbaast mij dan ook niet dat hij dat niet doet. Naast zich ziet hij hoe Lewis nog in gesprek is met David. In plaats van zijn helm te pakken zie ik hoe hij zich omdraait en op mij komt afgelopen.
Alsof de beveiligers weten wat Daniel van plan is, gaan ze een stukje uit elkaar waardoor ik er snel doorheen kan glippen. Ik val Daniel om zijn nek waarnaar hij zijn armen om mijn middel slaat en me optilt. Hij draait een kort rondje met mij voor hij mij neerzet op de grond. Hij mompelt een “I won” voor hij zijn lippen op de mijne drukt. Achter ons hoor ik het hele team joelen waardoor zowel Daniel als ik in de lach schieten.
‘Go get that trophy,’ zeg ik stralend waarnaar ik hem nog een kus op zijn lippen druk.

Na het officiële podium gedeelte en de shoey is het tijd voor de persconferentie. Terwijl Daniel daar mee bezig is hebben wij ons met z’n alle verzameld in het Red Bull Energy Station. We beginnen allemaal te juichen en de applaudisseren als Daniel het Red Bull Energy Station in komt gelopen. Hij geeft mij snel een kus voor hij doorloopt om team foto’s te maken. Ik besluit om achter de camera’s te blijven zodat ik niet de kans krijg om in het zwembad te worden getrokken. Ik heb dit hele weekend namelijk nog niemand in het water gezien en ik kan mij voorstellen dat het koud is en er geheid mensen in gaan, al dan niet vrijwillig. Tot mijn verbazing gaat Daniel vol voor het zwembad wat waarschijnlijk hele mooie foto’s en video’s oplevert. Lang heeft hij echter niet, aangezien hij zo meteen een galadiner heeft. Als Daniel het zwembad uit rent, richting zijn kleedkamer om zich te douche hoor ik alleen maar “Bloody cold water” waardoor ik zachtjes moet lachen.

Daniel heeft zich even snel opgefrist en we zijn nu onderweg naar zijn appartement waar Grace en Joe al zijn. Als we binnenkomen staat Grace al klaar met het pak van haar zoon in haar handen.
‘Come on. Lets get you ready,’ lacht ze naar hem.
Ik loop rechtstreeks naar de badkamer waar ik mijn eigen kleding voor vanavond heb neergelegd. Aangezien Daniel vanavond al andere verplichtingen heeft ga ik uiteten met zijn ouders. Daniel komt nog heel even de badkamer in om te checken hoe zijn haar zit.
‘Handsome as always.’ Knikt hij naar zichzelf, drukt een kus op mijn lippen en verdwijnt de badkamer ruit. Ik kan hem alleen maar hoofdschuddend nakijken. Gelukkig is hij niet arrogant, hij heeft alleen te veel zelfkennis.

De avond vliegt voorbij. Na het eten besluiten we alle drie om richting ons bed te gaan. Het was mij het dagje wel. Het is ongeveer twaalf uur als ik het appartement in loop. Ik besluit meteen mijn make-up er af te halen en mijn pyjama jurkje aan te doen. Ik besluit nog een wijntje te nemen in bed voor ik ook daadwerkelijk ga slapen. Ik zet de tv aan en neem net de eerste slok als ik de voordeur open hoor gaan.
‘I taught you went out with my parents?’
‘We did, but we were tired zo we went home’ Daniel Knikt begrijpend.
‘Do you Mind If I grab a beer and join you? I’m exhausted.’
Nog geen twee tellen later heeft Daniel zich ontdaan van zijn pak en ligt hij naast mij met een biertje in zijn hand.
‘Glamourous live huh?’ Lacht Daniel terwijl we proosten op zijn overwinning.

Vampiremouse®

Oké credits voor dit interview, die heeft me goed kunnen helpen voor de indeling van dit hoofdstuk: https://www.redbull.com/sg-en/daniel-ricciardo-f1-monaco-grand-prix-2018-review

Reacties (4)

 • GossipGirl21

  Gezellig hoor.

  1 jaar geleden
 • MoonLove

  Haha nice!!! Gezellig zo in bed😍

  1 jaar geleden
 • LokiofAsgard

  Leuk stukje! Snel verder hoor!
  Sorry voor de late reactie btw! Ik hoop in het vervolg sneller te lezen en te reageren! (:

  1 jaar geleden
 • Luckey

  Die race was echt goed van beide mannen!!
  Leuk stukje!!
  Kudo for you!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen