Foto bij OO2 • Distanced

Evelyn glimlachte breed en gaf een knikje om haar dank te tonen nadat haar hand verbonden was. Het had zeker een half uur geduurd eer dat alles glasstukjes verwijderd waren, maar de man die haar moest verbinden had niet geklaagd en had geen vragen gesteld, de eeuwige, geduldige glimlach op zijn gezicht gekerfd terwijl hij aan de taak begon.
Het was voor Evelyn vrij moeilijk geweest om de hele tijd vrolijk te blijven lachen alsof er niets aan de hand was. Maar ze had schrik gehad dat de man iets door zou hebben als ze te veel van haar pijn zou laten merken, ook al was dat belachelijk omdat hij onder invloed van het serum verkeerde en het waarschijnlijk toch niet door zou hebben als ze al zou kreunen van de pijn.
Evelyn voelde haar maag omkeren toen ze zich besefte dat ze na het ontbijt zouden vertrekken naar de plek waar hun persoonlijkheidstest afgenomen zou worden. Ze wist dat ze voor een andere factie dan Amity zou gaan, maar ze had geen idee waar ze naartoe zou moeten en ze was bang dat haar persoonlijkheidstest uit zou wijzen dat Amity toch de juiste factie voor haar was.
Terwijl ze de zenuwen probeerde te onderdrukken, nam ze plaats aan tafel waar James en Madison zaten, een meisje die ze redelijk kon luchten. Het was duidelijk dat ze al van het brood had gegeten; haar kin leunde op haar handpalm en ze had een dromerige glimlach om haar lippen.
“Oh, Evelyn, wat is er met jou gebeurd?” vroeg ze.
Eerst wist Evelyn niet waar Madison het over had, maar toen besefte ze zich dat haar verband natuurlijk zichtbaar was voor iedereen om te zien en ze haalde met een brede nepglimlach haar schouders op.
“Ik heb me vanmorgen bezeerd toen iemand zijn kar op mijn hand liet vallen.”
Het was een leugen die makkelijk te doorprikken was, maar Madison had natuurlijk niets door. James wel, maar hij besteedde er geen aandacht aan. Ze gaf een ernstig knikje, de brede glimlach nog altijd op haar gezicht geplakt.
“Wel, ik ben er zeker van dat de persoon die het gedaan heeft het zo niet bedoelde. Bovendien kan niets je dag verpesten als je een lach op je gezicht houdt. Hier, neem nog wat brood. Het is echt lekker.”
Evelyn pakte een stukje brood, maar hield het netjes aan de zijkant van haar bord zodat ze er niet per ongeluk van kan eten. Ze wilde sowieso niet onder invloed van het serum verkeren, maar helemaal niet op de dag dat ze haar persoonlijkheidstest af ging nemen. Ze wilde bij haar volle verstand blijven zodat ze niet per ongeluk op Amity zou uitkomen.
Tijdens het eten werd er niet al te veel gepraat aan hun tafel. Om haar heen hoorde ze overal vrolijke gesprekken die voornamelijk gingen over de taken die ze na de persoonlijkheidstest weer op zich zouden gaan nemen. Het werd Evelyn algauw welke factie zij verwachtten als eindresultaat van hun test.
“Belachelijk,” hoorde ze James zachtjes mompelen. “Volgens mij is het duidelijk wie de keuze voor hun maakt. Ik begin bijna medelijden met ze te krijgen.”
Even was ze bang dat Madison hem gehoord had, maar als toen Evelyn een blik in haar richting wierp, zag ze dat Madison nog altijd dromerig voor zich uit aan het staren was. Ze voelde heel even een huivering door zich heen gaan. Zag ik er ook zo uit toen ik nog onder invloed van het serum verkeerde? vroeg ze zich af.
Er werd afgeroepen dat ze langzaam hun ontbijt moesten beëindigen omdat ze zo zouden gaan vertrekken. Evelyn liet haar eten voor wat het was; ze had niet het gevoel dat ze veel kon eten door de zenuwen en bovendien wilde ze onder de priemende blik van James uit komen.
Ze wilde naar de kamer gaan die ze met een paar andere meisjes deelde, maar werd onderweg tegengehouden Ze wilde zich omdraaien, maar werd opeens hard tegen de muur gedrukt en James gezicht hing voor het hare.
“Je gaat voor een andere factie kiezen, hè? Ik voel het gewoon.”
Evelyn hield haar lippen stijf op elkaar. Ze wilde haar gedachten niet met James delen. Ze zag hem er nog voor aan om haar te volgen. Wat trouwens toch geen moeilijke opgave voor hem zou zijn; omwille van het feit dat hun namen in alfabetische volgorde in de andere richting afriepen, zou zij als eerste gaan en zou hij na haar komen.
“Je hebt geluk dat je naar die persoonlijkheidstest moet gaan.”
James durfde haar niet te slaan in haar gezicht. Als diegene die de test bij haar afnam dat zou zien, zou heel zijn factie in twijfel genomen kunnen worden. En hoewel hij het niet eens was met het feit dat Amity hun factieleden onder bedwang hield met een serum was het nu ook weer niet de bedoeling dat hij een rel zou veroorzaken met zijn agressief gedrag.
Het weerhield hem er echter niet van om haar hand te pakken en zijn vingers vervolgens stevig in het verband te drukken. Evelyn voelde een hevige pijn door haar hand gaan en klemde haar kaken op elkaar.
“Zwijg maar,” siste hij haar toe. “Zwijg maar vooral. Ik kom er toch wel achter voor welke factie je kiest. Je bent nog niet van me af.”
Even vroeg Evelyn zich af of James haar écht zou volgen als ze voor een andere factie zou kiezen. Ze was er vrij zeker van dat als ze voor Amity zou kiezen dat hij haar keuze niet zou volgen. Maar ze kon niet in Amity blijven en dat was iets wat hij goed genoeg wist. Hij had, zoals altijd, weer alle touwtjes in handen.
Plotseling kwam James dichterbij en voordat Evelyn haar hoofd af kon wenden, bevonden zijn lippen zich opeens op de hare. Waar ze eerst vlinders gevoeld zou hebben, voelde ze nu niets meer. Ze wilde tegenstribbelen, maar durfde niet omdat ze wist wat hij zou gaan doen als ze het deed.
James drukte zijn tong tegen haar onderlip en net toen hij zijn vingers hard in haar kaken wilde drukken om haar te dwingen om toestemming te verlenen, werden hun namen opeens afgeroepen.
“Deze keer heb je geluk,” siste hij haar toe.
Evelyn’s ademhaling was onregelmatig toen hij haar losliet en zich losmaakte van haar om vervolgens in de richting te lopen waar de stem hun geroepen had. Ze probeerde tranen te bedwingen en dwong zichzelf om een brede lach op haar gezicht te plakken terwijl ze in de richting liep waar ze James had zien verdwijnen.
Nog even en ze was verlost van deze factie. En hopelijk ook van hem.

Reacties (2)

 • Slughorn

  Wat een engerd....
  Ik ben benieuwd wat er uit de test komt (:

  2 jaar geleden
  • Dragonrage

   Hij is inderdaad geen lieverdje!

   2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  OMG! Die James is echt een klootzak! Ik weet dat je zei dat het niet mocht, maar mag ik misschien toch zijn knie breken?

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen