Foto bij H69: Plantendrank ~ Khana

Met moeite wisten we de vrouwelijke Ho-o het huis in te smokkelen zonder dat Miyuki het door had. Zodra we haar op mijn matras hadden gelegd, was ze in slaap gevallen. “Nick, let je even op haar? Ik ga even wat halen”, zei ik en hij knikte. Ik verliet stil de ruimte en vroeg aan Miyuki of ze bepaalde planten in haar tuin had staan. Ze fronste even en na wat behulp van Google Translate snapte ze welke planten ik bedoelde. Ze zei waar ze stonden en ik bedankte haar, om dan met een kommetje de tuin in te gaan.

Na heel wat zoekwerk had ik de meeste planten die ik nodig had en degene die ik niet kon vinden, kon ik vervangen. Het middeltje zou dan wel niet zo effectief zijn als normaal, maar het zou nog wel werken. Ik liep naar de keuken en legde de planten op de keukentafel. Ik pakte een snijplank en een scherp mes en begon bepaalde planten in stukjes te snijden. De rest plette ik dan met een stamper en een vijzel. Daarna zette ik het op een vuur en wachtte een tijdje, om het er dan af te halen. Na nog wat water en bepaalde kruiden te hebben toegevoegd, had ik een vloeibare substantie en ging ik ermee naar de Ho-o en Nick.

“W… wat is dat?” vroeg Nick wantrouwig toen hij het glas zag met de vreemde substantie. Oké, de geur was niet echt aangenaam en het zag er niet uit, maar het werkte wel. “Een recept van mijn oma, om te genezen”, zei ik en zette het glas neer zodat het nog wat kon afkoelen. “En? Slaapt ze nog steeds?” vroeg ik en Nick knikte. Ik ging naast hem op zijn matras zitten en keek naar de slapende Ho-o. Je zag duidelijk haar borstkast op en neer gaan onder de dunne laag doffe veren.

“Heb je een plan?” vroeg ik na een stilte aan Nick. Ik was plat gaan liggen van verveling, maar ik wou de Ho-o niet alleen laten. Nick kreeg weer zijn typische nadenkfrons en staarde even voor zich uit. “Ik zou de mensen kunnen afleiden met een simpele illusie, dan kunnen we het gebouw binnendringen en de Ho-o’s bevrijden”, zei hij dan en ik knikte. “Lijkt me een goed plan”, zei ik en keek meteen naar de Ho-o toen ik een geluidje hoorde.

Ze keek me met doffe ogen aan, maar ergens zag ik toch nog een kleine glinstering. “Hier, drink dit maar, dit helpt jou om aan te sterken”, zei ik toen en gaf haar het glas. Ze hield haar hoofd schuin en bekeek het glas wantrouwig, net zoals Nick. Daarna stak ze haar snavel in de substantie en begon te drinken. Toen ze alles op had, zag ik dat haar ogen terug wat meer leven hadden en ze stond op. Nadat ze even met haar vleugels had bewogen, maakte ze een vrij luid geluid en meteen zeiden Nick en ik tegelijkertijd: “Sssssht!” Het was even stil en ik hoorde Miyuki de trap niet op komen. Ik haalde opgelucht adem en keek naar Nick. Ook hij zag er opgelucht uit. Ik wou niet weten wat er zou zijn gebeurd als Miyuki deze Ho-o had gezien… “Het is tijd”, zei Nick toen opeens en ik zag dat het donker begon te worden. De avond was gevallen.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen