Foto bij H80: Chikao ~ Khana

Ik wandelde naar de woonkamer en zag dat Miyuki zat te kuisen. “Laat dat maar, ik zal het wel doen”, zei ik en Miyuki zuchtte. “Saai om niets doen”, zei ze toen terneergeslagen. “Dat snap ik, maar je wonde moet nog genezen”, antwoordde ik en pakte de plumeau over, om dan verder te doen waar zij was gebleven.

Opeens hoorde ik een gsm af gaan en hoorde daarna iemand naar beneden lopen. Daarna hoorde ik wat gevloek en kasten open en dicht gaan. Nick kwam daarna de woonkamer binnen en begon overal te zoeken. “Waar heb ik hem gelaten…”, hoorde ik hem mompelen en ik wees met mijn plumeau naar de zetel waar Miyuki zat. “Ik hoor het vandaar komen”, zei ik en Nick ging er fronsend naar toe. Na een beetje zoeken vond hij zijn gsm tussen de leuning en het kussen van de zetel en nam snel op. Ik stofte verder af en Nick ging even naar buiten. Ik zag een frons op zijn voorhoofd ontstaan naarmate het gesprek vorderde en na een tijdje legde hij af. “Is er iets?” vroeg ik toen hij terug binnenkwam en hij antwoordde: “Nee hoor, enkel een vriend die wou weten hoe het ging. Kan je me even helpen met het laken daar uit te kloppen?” Ik fronste, maar kwam wel mee. Er was dus wel degelijk iets, maar Miyuki mocht het niet weten. Dus waarschijnlijk ging het over een mythisch wezen…

“Vertel”, zei ik meteen toen ik de deur had gesloten. “We moeten zo snel mogelijk naar Tokio gaan, een vriend van me heeft gebeld dat er een man is die beweert dat hij kappa’s heeft gezien en hij is helemaal in paniek. Mijn vriend kan het nog afschrijven als dronkenmanspraat, maar hij denkt dat er iets mis is”, vertelde Nick en ik knikte. “Dus we gaan waarschijnlijk ook naar de kappa’s kijken dan”, zei ik en Nick knikte met een bezorgde frons. “Is er nog iets?” vroeg ik toen en hij zuchtte. “Nee, enkel dat ik hoop dat die man het aan niet teveel mensen heeft verteld…”, zei hij toen en ik knikte. “Laten we onze spullen pakken, kan jij Miyuki iets wijsmaken over waarom we weg gaan?” vroeg ik en hij knikte. Hoewel het voor mij vrij pijnlijk aanvoelde om tegen Miyuki te liegen, wist ik dat dit het beste was.

Nog geen half uur later stonden we buiten te wachten op de taxi, die er weer snel aankwam. Ik had zo’n gevoel dat Nick hem iets beloofd had of zo, want het was niet normaal dat die er zo snel was. Ik gooide mijn rugzak in de koffer en ging toen snel binnen zitten, waarna de taxi vertrok.

Na een hele tijd kwamen we aan in het centrum van Tokio, waar we uitstapten en snel begonnen te wandelen. “Waar gaan we heen?” vroeg ik terwijl ik Nick volgde. “Het politiebureau”, zei hij enkel en net toen zag ik het gebouw opdoemen. We gingen naar binnen en Nick liep meteen door naar de balie. “Hallo, ik heb afgesproken met Chikao Nakamura”, zei hij en de vrouw knikte, om dan iets in te typen en haar telefoon te pakken. Na een kort en snel gesprek zei ze: “Kom maar mee, hij verwacht jou…”, en ze stond op, om dan een deur met haar badge te openen. “Maar jij moet hier blijven”, zei ze tegen mij toen ik Nick wou volgen. Wauw, ik had nog maar één voet verzet en ze zei dat al. “Ma…”, wou ik zeggen, maar ze onderbrak mij met een strenge blik. “Kan ze echt niet mee komen?” vroeg Nick toen en keek aarzelend om. Het was dus echt dringend. “Ik wacht wel, ga ma…”, zei ik, maar werd onderbroken door een stem die zei: “Nick, fijn dat je er bent.”

Nick draaide zich om naar de Japanse politieagent die daar stond en schudde zijn hand. Daarna keek hij naar mij en terug naar Nick. “Ze is een vriendin”, zei Nick toen en de man knikte. Hij kwam naar me toe en schudde toen ook mijn hand. “Ik ben Chikao Nakamura, aangenaam”, zei hij en ik knikte. “Khana Davis, insgelijks”, antwoordde ik en toen zei hij: “Kom maar mee beiden, de man zit nog in de cel.” We knikten en we volgden de man.

“Wacht hier maar”, zei Chikao en Nick en ik zetten ons neer in de twee stoelen die in de verhoorkamer stonden. Hijzelf ging terug weg en ik keek even naar Nick. Hopelijk was het niet zo erg…

Reacties (1)

  • Kaffaljidhmah

    Oeh, een crimineel doet hier zijn intrede:Y)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen