Foto bij 072 • Flashes of History

Severus Snape pov.

Ik staarde naar de letters geschreven in inkt op het perkament voor me. Nogmaals had ik proefwerken na te kijken en ik begon alleen maar meer en meer achter te lopen door de legilimence sessies die ik met Emma had. Ik moest toegeven dat niet alleen die sessies de reden waren dat ik achter liep, ik bracht meer tijd buiten mijn kamers en kantoor door. Dit allemaal voor Emma. Ik zuchtte nogmaals diep, keek naar de naam van de leerling van wie dit was en gaf het zonder erover na te denken een dreadfull als beoordeling.
Ik leunde met mijn hoofd op mijn hand en sloot mijn ogen voor een aantal seconden. De laatste dagen was ik vermoeider dan normaal en ik wist niet waarom. Well... Ik had zo een idee waarom, maar ik probeerde dat uit mijn hoofd te zetten...
De deur klapte plots open en mijn ogen vlogen meteen naar de klok. Ik was helemaal vergeten dat ik vanavond een sessie met Emma had en ik probeerde me snel bij elkaar te rapen. Ik rechtte mijn rug vlug en keek naar de deur die opengegooid was met een geïrriteerde frons. Niemand had het recht om zo met mijn deuren te gooien, ook Emma niet- maar toen zag ik dat het Emma helemaal niet was die met de deur gooide. Het was Karkarhoff die vlug mijn kant op kwam lopen.
'Severus, ik moet met je praten,' zei hij, terwijl hij zijn rechterhand op zijn linkerarm had gedrukt. Precies waar het dark mark zat. Mijn ogen vlogen naar zijn gezicht, gealarmeerd.
'Igor, ik ben bang dat ik daar vandaag geen tijd voor heb, ik verwacht iem-' maar de lange, dunne man onderbrak me.
'Het gaat over het dark mark,' zei hij en mijn woede schoot omhoog bij het horen van die woorden. Ten eerste gooide hij met mijn deur, ten tweede onderbrak hij me en ten derde begon hij over dingen waar ik het niet over wilde hebben. Ik ademde diep in, stond op en keek strak in zijn blauwe ogen.
'Ik heb geen idee waar je het over hebt, Igor,' zei ik, mijn stem zo monotoon mogelijk. Ik gaf hem een van mijn doordringende blikken waardoor hij alleen maar geïrriteerd op mijn bureau met zijn vuist stompte.
'Natuurlijk weet je waar ik het over heb, Severus. Het wordt donkerder, hij wordt sterker!' siste hij en ik keek met een opgetrokken wenkbrauw naar de plaats op mijn bureau waar hij op had geslagen. Langzaam keek ik weer op naar zijn gezicht en knarste mijn kaken samen. Dit was nu al de tweede keer dat Karkaroff me hier over geconfronteerd had en ik waardeerde het niet.
'Ik verzoek je om mijn kantoor te verlaten, Igor,' zei ik, mijn stem zacht maar gevaarlijk, terwijl ik in een poging om mezelf te kalmeren de papieren op mijn bureau recht legde. Hij haalde zijn neus op, een neus die nog groter was dan die van mij en voor ik het wist was hij kwaad weg gestormd uit mijn lokaal.
Zuchtend en uitgeput liet ik mijn hoofd zakken, terwijl ik nog steeds stond en met mijn handen op het bureau leunde. Ik wist helaas waar Igor het over had. Ik had het ook gemerkt, het dark mark werd donkerder en zo nu en dan had een lichte brandende sensatie. Een teken dat de dark lord sterker werd.
Zuchtend bracht ik mijn rechterhand naar de plek waar het dark mark zat en voelde eraan. Het voelde vreemd, na jaren geen verandering in de tatoeage gezien te hebben leek dit bijna onwaarschijnlijk te zijn, maar het was niet zo. Duistere tijden zaten er aan te komen.
Er werd plots geklopt en vlug herstelde ik mezelf. Ik hees mezelf omhoog, schraapte mijn keel en nam een diepe ademteug.
'Sorry, de deur was open...' begon Emma zacht. Ze had duidelijk Igor gezien toen hij mijn lokaal uit stormde en ze had door dat er wat was. Ik hoopte voor Igor dat ze niks van het gesprek gehoord had, dat ze niks over mij vermoede want ik was er nog niet klaar voor om het haar te vertellen. Ik wist niet of ik er ooit klaar voor zou zijn, maar dat was een probleem dat ik later wel weer zou oplossen.
Ik wees naar de stoel die ik had klaargezet en ze deed de deur dicht. Ze schoof het schuif slot dicht, iets dat ik ook altijd deed. Niemand hoefde te weten dat we met legilimency bezig waren. Ze kwam naar me toe lopen, naar de stoel, maar net toen ik dacht dat ze zou gaan zitten liep ze erlangs, naar mij toe.
'Gaat alles goed?' vroeg ze zacht. De bezorgdheid straalde letterlijk van haar af en het zorgde voor een vreemd gevoel in mijn borst. Nu moest ik eerlijk toegeven dat het gevoel tegenwoordig niet meer zo vreemd was, ze leek het constant maar bij me op te wekken.
Ze hief haar hand op en bracht het naar mijn arm, terwijl ze het nog niet aanraakte, maar mijn ogen volgde haar bewegingen. Ze merkte dat op en ze trok haar hand weer terug nog voordat het mijn arm had aangeraakt. Ze was zo onzeker en voorzichtig, ze had geen idee hoe ik zou reageren. Het was gedeeltelijk mijn schuld, ik was enorm wispelturig waardoor zij niet goed wist wat te doen. Ik wilde haar erdoor tegen me aan trekken en mijn armen om haar heen sluiten, maar ik deed het nooit. Ik hield mezelf altijd tegen, denkend dat dat niet welkom zou zijn.
Er waren een paar weken voorbijgegaan nadat ik soort van had toegegeven en er nu iets tussen ons was. Ik wilde geen naam geven wat er aan de hand was tussen ons. Wat ik wel wist was dat we in totaal nog maar vier kussen gehad hadden en ik had erg van ze genoten. Ondanks alles had ik nog geen enkele keer een echt teken van emotie of genegenheid laten zien aan haar en ik vroeg me af hoe ze dat volhield.
Ik gaf toe dat ik niet van haar hield. Ik had ook niet het idee dat ik dat ook nog eens zou kunnen doen, maar ik voelde me zeker aangetrokken tot haar zowel tot haar uiterlijk en haar personaliteit. Het lukte me alleen niet om het haar te laten zien dat ik meer dan gewone gevoelens voor haar had, terwijl zij het constant deed.
'Severus?' vroeg ze aandringend en ik knipperde een aantal keer.
'Ja?' vroeg ik en keek haar vragend aan. Haar ogen waren zo mooi. Het was bruin, maar bij elk soort licht anders. Elke keer weer zagen ze er anders uit, de ene keer bijna net zo donker als die van mij, de andere keer groenachtig, daarna weer goud en warm.
'Gaat het?' vroeg ze en nu pas leek ik echt wakker te schudde uit mijn gedachtes. Ik humde en knikte, waarna ik van haar weg liep, om mijn bureau heen om mijn stok te pakken.
'Ja,' antwoordde ik. 'Wil je thee of koffie?' vroeg ik en ze knikte, waarna ze achterdochtig langzaam naar de stoel bewoog die ik voor haar had neer gezet.
'Thee graag,' zei ze. Ik toverde vlug een tree met thee, suiker en melk tevoorschijn en schonk een kopje in voor haar, waarna ik het maakte zoals zij het het liefste had. Ik zette het op een tafeltje naast haar neer en schraapte nogmaals mijn keel. 'Wat deed professor Karkaroff hier net? Hij leek nogal... van streek?' zei ze zacht en haar ogen volgde me voorzichtig.
'Hij wilde weten of ik wist wat de volgende Tri Wizard task zou zijn zodat hij Krum een voordeel kon geven,' loog ik zonder moeite. Ze lachte zacht en wreef met haar handen over haar bovenbenen heen.
'Je hebt hem toch niks vertelt hé?' Ik schudde mijn hoofd en trok mijn mondhoek op, tevreden met mezelf over het feit dat ze meteen geloofde wat ik vertelde, maar tegelijkertijd voelde ik een kil gevoel door me heen gaan. Ik hoorde niet tegen haar te liegen, het was verkeerd.
'Nee, natuurlijk niet. Ik heb geen idee wat het volgende gaat zijn,' gaf ik toe. De professors kregen pas de dag zelf te horen wat het was zodat we konden helpen met opzetten en alles, maar eerder ook echt niet. Ik had zo mijn vermoedens, maar met vermoedens kwam ik nergens. 'Zullen we dan maar beginnen? Heb je genoeg gegeten?' vroeg ik en ze knikte, terwijl ze licht glimlachte.
'Jazeker.'


Iedereen bedankt voor alle reacties en kudo's! Ik was erg verrast, maar op een goede manier :p

Is er toevallig iemand die naar Marilyn Manson luistert en ik mee kan fangirlen?:Y)

Reacties (3)

 • Lente2

  Nee, hij houdt van haar, durft het alleen niet aan zichzelf toe te geven.

  10 maanden geleden
  • RickmanLover

   Severus is nou eenmaal erg ingewikkeld:Y)

   10 maanden geleden
 • Dominhe

  Wat blijf jij een heerlijke schrijfstijl hebben, love it!! ❤️

  10 maanden geleden
  • RickmanLover

   Ahww, thank you!! Dat is zo fijn om te horen(blush)(flower)

   10 maanden geleden
 • NicoleStyles

  Oh hell yeah!
  Marilyn Manson en nog vele anderen haha. Waar luister je nog meer na?

  10 maanden geleden
  • RickmanLover

   Oehhh yess! Oh god, ik luister echt naar extreem veel verschillende muziek soorten! Vooral Marilyn Manson, maar daar naast veel oude rock en disco. Noorse muziek is ook echt aan te raden, echt van die Vikings muziek bijna :p

   10 maanden geleden
  • NicoleStyles

   haha jaa Vikings muziek is echt awesome.
   Ik ben donderdag naar Mike Shinoda geweest, echt super vet(yeah)
   Mijn muziek smaak gaat zeg maar van BTS tot Rammstein en van One Direction tot Nickelback haha

   Ik las net in je nieuwste hoofdstuk wat ik wel echt vet vond dat je wat troubles op school had, hopelijk gaat dat nu weer beter.(flower)

   10 maanden geleden
  • RickmanLover

   Oh sorry voor het late reageren! :x Ik had je bericht gelezen en ben compleet vergeten te reageren!

   Ik ken Mike Shinoda niet, maar heb hem even opgezocht en vind het best goed klinken (:
   Ik zie al dat je net zoals mij van allerlei soorten muziek houd:Y)Ik luister naar bijna alles wel, op Nederlandse rap na en mumble rap. Maar waar ik toch echt het meeste van hou is oude muziek, that stuff is pure gold.

   Je zei dat je naar Marilyn Manson luisterde, wat is je favoriete liedje? Ben erg benieuwd:Y)

   Het gaat nog niet heel erg veel beter op school, hbo is een beetje ingewikkeld XD maar we zijn wat dingen aan het regelen, dus het komt wel goed.(flower)

   9 maanden geleden
  • NicoleStyles

   Oh haha deze keer ben ik ook wat later, ben de afgelopen 5 dagen in Dublin en Belfast geweest, nu een dikke inbox vol met berichtenxD

   haha jaa Nederlandse rap is echt verschrikkelijk vind ik! zo niet mijn smaak.
   oh damn.. mijn favo nummer.. lastig, maar ik denk toch personal jesus.
   Maar tainted love, deep six en disposible teens zijn wel echt vet.
   Het nummer this is halloween is denk ik wel het eerste nummer wat ik van hem gehoord heb. Oh en killing strangers is echt heerlijk, love the John wick movies(H).
   Oh en wist je dat ie ook een rol speelde in Sons of Anarchy, super vet!
   En wat is jouw all time favorite?

   Jaa de HBO troubles ken ik helaas ook wel. if you need to talk, i'll be here(flower);)

   9 maanden geleden
  • RickmanLover

   Yass, ik wist inderdaad dat hij in Sons of Anarchy speelde, heb de stukken dat hij er in zit gezien, maar de rest niet :x
   Oh ik vind het echt heel erg lastig om een favorite uit te kiezen van hem... maar ik denk arma-goddamn-motherfucking-geddon, the mephistopheles of los angeles, the golden age of grotesque, blood honey en angel with the scabbed wings erg goed :p Maar zoals jou hou ik ook enorm van deep six en personal jesusxD
   Ik heb een afspeellijst met alle liedjes die ik van hem constant luister en dat zitten er 50 ongeveer in, dus het is heel erg lastig om een aantal maar uit te kiezen :p

   En dankjewel, als jij eens met iemand wilt praten ben ik er ook(flower)

   9 maanden geleden
  • NicoleStyles

   haha nice! mijn afspeellijst bevat nu veel Rammstein, lord of the lost en OOMPH. maar ja dat kan zo veranderen, oh ja en wat nickelback haha

   Ooaah shame on you Sons of Anarchy is zoooooo geweldig haha
   Echt binnen een paar maanden uitgekeken op netflix hehe

   oh en dankje komt goed.;)(flower)

   9 maanden geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen