Foto bij H41

Ik doe meteen mijn handen in de lucht en zeg dan: "Ik leid geen egoïstisch leventje." 'Oh, jij verdomde-', begint hij maar voor hij mij kan slaan, ren ik de kleedkamer in en sluit de deur en doe hem op slot. Ik hoor hoe hij op de deur bonst: 'LAAT ME ERIN!' Ik kleed me vlug aan en stap dan langzaam naar de deur. Ik doe snel het slot open en als meteen de deur openvliegt, ren ik naar de andere kant en loop weg. "Ik zal je krijgen!'', hoor ik hem roepen, maar het enigste wat ik kan doen is lachen.

Alaïs Spiorad pov.

Ik open de voordeur en slaag hem achter me toe. Mijn moeder komt naar me toe, stopt voor me en slaagt haar handen voor armen over elkaar. Ze kijkt me afwachtend aan. Als respons doe ik behoedzaam mijn jas en schoenen uit, maar als haar blik me bezorgd maakt, vraag ik: "Is er iets mam?" Ze komt eindelijk in beweging en gebaart me dat ik naar de keuken moet komen. Ik volg haar en dan zie ik een glazen bol op de tafel staan. Ik slik. 'Wat had dat te betekenen?', vraagt ze neutraal en gaat dan met een plof zitten. "... Wat had wat te betekenen?" 'Hoe komt het dat je in het water bent beland?' Ik zucht en kijk naar mijn voeten. 'Wil je nu echt twee jongens om jou laten vechten?', zegt ze ongelovig en ik ga dan maar ook zitten. "Nee. Ik sprong er niet expres in.", verdedig ik me en ze lijkt niet één woord te geloven. 'Overtuig me.', is het enigste wat ze zegt en gaat wat onderuit zitten. "Wel, ik voelde vier koude handen op mijn rug toen ik voor het water stond en zij duwden me met onmenselijke kracht het water in. Toen ik in het water was, trokken diezelfde handen aan mijn enkels waardoor ik niet naar boven kon zwemmen. Ik zag hun gezichten. Twee bleke gezichten, met melkachtige ogen en zonder neus. Hun kaken waren ingevallen en hun lippen waren verdwenen. Hun haren waren wit en zweefden in het water. Hun kaken waren ingevallen en droegen grijze, lompe kleren. Toen Edward me uit het water haalde, schreeuwden ze zonder klank, enkel met hun mond wagenwijd open. Hun handen grepen in het wild, proberend om mijn enkels weer beet te pakken." Het blijft een tijdje stil.

De volgende woorden verbazen me: 'We moeten hier weg, het word hier te gevaarlijk.' Ze staat dan op en ik sta met een ruk overeind. "Mam, dat kun je niet doen. W-wat moet dat dan met Edward? Of Henry? En Jacob dan, hij ging me leren om terug in een wolf te veranderen.", protesteer ik en en ze zit in een tweestrijd. 'Alaïs, ik weet dat je hier nog wat wilt blijven, maar die verwondingen die je al hebt opgelopen zijn erg. Ze zijn echt erg. We hadden nooit dit huis moeten huren.', zegt ze en even kan ik niet volgen. "Wat is er mis met dit huis?", vraag ik met een frons en ze blijft stil. 'Ik zal er een nachtje over slapen.', zegt ze enkel, mijn vraag negerend. "Mam, wat is er met dit huis.", maar ze stapt weg, alsof ze net doof is geworden. Niet te geloven zeg.

Ik stap naar boven in het donker. Het was al middernacht, maar ik was nog niet moe. Als ik op de overloop sta, zie ik onder de deur van mijn moeders kamer licht branden. Ik klop kort op de deur en doe hem dan open, zonder op een antwoord te wachten. "Ben je nu nog niet gaan slapen?", vraagt ze terwijl ze haar boek dichtklapt en haar brilletje van haar neus haalt. 'Ik heb de voorbije drie dagen al geslapen, dus dat betekent-' "dat je nu vier dagen zonder slaap kunt.", maakt ze mijn zin af. Ze gaat dan in bed liggen en doet het ligt uit. 'Mam, zou je nu een antwoord kunnen geven op de vraag van-' "Alaïs, slaap wel.", onderbreekt ze me en ik zucht om vervolgens de deur achter me toe te doen. Ik stap dan naar mijn kamer, sluit de deur en ga voor de computer zitten. Ik zet hem op en wacht een paar tellen. Ik open dan maar 'Google' en typ de titel in van het boek die ik moest lezen voor de boekbespreking. Ik kom meteen terecht op een site van een kleine boekenwinkel, hier niet ver vandaan. Ik zie het boek dan, precies dezelfde als Edward me had laten zien. Ik kijk naar de prijs: 10 pond. Ik surf dan nog wat verder op de site en kom meteen een interessant boek tegen: 'Monsters over de hele wereld" De prijs: 20 pond! Het is een hele encyclopedie! Ik klik er ook op en bestel hem. Ik zoek dan nog wat verder en kom nog een interessant boek tegen voor ook maar 20 pond: 'Demonen en geesten van over de hele wereld' Ik bestel deze ook. Ik krijg meteen een bevestiging dat ik ze morgen al kan komen ophalen. Ik sluit mijn computer en zucht dan. Wat kan ik nu nog doen. Ik pak dan maar mijn Wiskunde en maak oefeningen opnieuw.

Reacties (1)

  • Allmilla

    Oeh, wat heeft die moeder te verbergen...?:D

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen