Foto bij 078 • Flashes of History

Emma Lewis pov.

Met tegen zin liep ik de laatste paar traptreden af richting de grote zaal voor het ontbijt. Door de thee die Albus mij gisteravond gegeven had, had ik me bijna verslapen. Het was zeker een erg effectieve oplossing die hij had, ik kon me nauwelijks in beelden hoe vaak hij dit al wel niet had moeten gebruiken op leerlingen die overstuur waren.
Ik glimlachte waterig bij die gedachte en voelde een soort waardering naar Albus toe. Hoewel het soms leek dat Albus altijd bezig was en niet al te veel om de leerlingen op een persoonlijk level gaf, had ik het idee dat hij dat toch deed. Natuurlijk gaf Albus om de leerlingen, het zou absurd zijn als dat niet het geval was. Maar vroeger dacht ik zo nu en dan dat Albus het te druk had om zich met leerlingen hun leven te gaan bemoeien zoals de head of houses deden. Niet alleen de head of houses gaven om hun leerlingen, Albus ook.
'Emma,' hoorde ik Albus plots zeggen. Speak of the devil. Ik draaide me om, langzaam en begroette Albus met een glimlach. Ik probeerde het zo warm mogelijk over te laten komen, maar ik merkte aan de moeite die het koste dat het niet erg overtuigend was. Ik was nog steeds erg overstuur door alles wat gisteren gebeurd was, mijn handen en Severus.
'Goedemorgen, headmaster,' zei ik tegen hem en zijn blauwe ogen keken me intens aan, als of hij recht in mijn ziel staarde. Hij knikte naar me, glimlachte en streek langzaam over de lengte van zijn baard heen, dit alles terwijl hij me aan bleef kijken, onderzoekend.
'Hoe heb je geslapen?' vroeg hij, zijn lippen samengeperst op een manier dat me deed denken aan Minerva om zijn amusement te verbergen. Oh, hij wist dat ik wist dat er slaap potion in zat.
'Verbazingwekkend genoeg, goed,' zei ik zacht en frummelde ongemakkelijk met mijn handen. Ik wist waarom hij me nu aansprak. Hij wilde weten of mijn handen nog vreemd deden. Het antwoord daarop, was ja. De bruin gekleurde kronkels leken iets te zijn verzwakt, maar zeker nog aanwezig en opvallend genoeg. Voor mij, tenminste. Ze leken echter wat levendiger rond te kronkelen op mijn hand en dat wat iets waar ik me zorgen over maakte.
'Mooi zo. Hoe zit het met je handen? Nog enkele veranderingen opgemerkt?' vroeg hij, terwijl zijn ogen naar mijn handen afzakte. Meteen vormde mijn mond zich in een diepe grimas en liet hem voorzichtig mijn handen zien.
'Het lijkt beter te gaan,' zei ik zacht, hopend dat hij niet merkte dat dat niet helemaal waar was. Ik wilde niet dat Albus mijn werk hier zou stopzetten doordat ik misschien wel een gevaar zou zijn, dat zou verschrikkelijk zijn.
Hij pakte weer voorzichtig mijn pols beet, waar hij even naar blauwe plekken keek, op naar mijn ogen en weer terug naar mijn handen.
'Hou het goed in de gaten. Als er wat is, of als er nog wat gebeurd, meld het me,' zei hij en ik knikte, waarna hij mijn polsen losliet. Voorzichtig veegde ik mijn handen nerveus af aan mijn gewaad en ontweek de piercende blauwe ogen van Albus. Was Albus een legilimence?
Precies op dat moment merkte ik dat Severus langs ons liep, een diepe frons op zijn gezicht terwijl hij mijn kant niet op leek te willen kijken. Ik voelde mijn hartslag versnellen toen ik naar hem keek en mijn zenuwen schoten omhoog.
'Ah, Severus!' zei Albus met een grote glimlach op zijn gezicht en stopte Severus daarmee met lopen. Verveeld draaide hij zich terug naar ons om en keek Albus fronsend aan. Hij had me nog geen enkele keer aangekeken en deed als of hij me niet zag, wat voor een frustrerend gevoel zorgde.
Ik was niet degene die iets fout gedaan had! Of toch wel? Ik begon meteen aan mezelf te twijfelen. Ik had er geen eens over nagedacht dat Severus zo boos was geworden doordat ik misschien wat had gedaan. Ik dacht eerst dat het kwam doordat hij bang was dat ik te dichtbij hem aan het komen was, maar wat als ik degene was die fout zat? Ik had geen idee wat ik gedaan zou kunnen hebben, maar alsnog dacht ik het. 'Severus, Emma hier zal vandaag de lessen helaas missen. Ze voelt zich niet goed en verdiend wat rust na al het harde werk dat ze geleverd heeft tot nu toe,' zei Albus en ik zag zijn wenkbrauwen trekken. Wat? Had Albus me zojuist ziekgemeld van Severus' lessen? Een opgelucht gevoel ging over me heen en meteen voelde ik de spanning in mijn schouders wat zakken. Ik had me enorm zorgen gemaakt om vandaag, ik had in de middag en avondles met Severus en wist niet wat ik had moeten doen als het wel was door gegaan.
Severus had me pijn gedaan, zowel mijn gevoelens als mijn lichaam en ik was te in de war om ook maar aan een oplossing te denken. Wat hield die ruzie tussen ons überhaupt in? Had hij het ding tussen ons afgekapt voordat het ook maar echt van start was gegaan? Bij dat idee voelde ik nogmaals een brok in mijn keel ontstaan.
Misschien moest ik me verontschuldigen? Ik had echter geen idee waar voor...
'Prima, headmaster,' zei hij, stem kalm en beheerst, ogen leek en kil. Zijn hele lichaam was gespannen, maar ik zag zijn adamsappel licht op en neer gaan. Ondertussen was Albus alweer naar mij omgedraaid, glimlachend. Hij had volgens mij geen besef van de ongemakkelijke sfeer tussen Severus en mij en het liefst liep ik weg, maar Albus leek nog wat tegen me te willen zeggen.
De oudere man legde zijn hand op mijn schouder neer en gaf me een bemoedigend kneepje.
'Emma, ik heb echter wel graag dat je je laat onderzoeken bij Poppy vanmiddag. Ik zal aan haar doorgeven wat er gebeuren moet, maar maak je maar geen zorgen,' vertelde hij luchtig en ik knikte accepterend. 'Hoe dan ook, ik zal jullie niet langer op houden,' zei hij en voor ik het wist was Albus door gelopen naar de grote zaal, waardoor Severus en ik alleen stonden in de gang. Zonder ook maar naar hem te kijken draaide ik me om en liep weg van de grote zaal, weg van hem.
Ik zou de snijdende spanning naast Severus in de grote zaal niet aankunnen. Ik nam mijn ontbijt wel in mijn kamer, alleen.


Bedankt voor het lezen(flower)

Reacties (5)

 • Lente2

  Let's go Sevie achter Emma aan!

  1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Pff kille sevvie gaa haar helpen:|

  1 jaar geleden
 • TAMOCHi

  Snape. Get your butt down there en be there for her. Come on
  ‘x

  1 jaar geleden
 • Teal

  Waaaah

  1 jaar geleden
 • Muizlet

  Waaaaahhh aaaahhwww.

  Dat was mijn reactie, ben sprakeloos.:O:O:O

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen