Laat in de nacht kwam Voldemort thuis. Ik hoorde het aan het geschreeuw dat door het huis ging. Hij strafte de Malfoys en Bellatrix. Voldemort was woedend. Harry Potter was wederom tussen zijn vingers door geglipt. Na een lange tijd heerste er een ijzige stilte. Al snel vloog de deur van mijn kamer open. Voldemort stond in de deuropening. Hij liep naar binnen. Met een harde klap viel de deur vervolgens dicht. ‘My Lord,’ zei ik. Ik keek hem aan in zijn ogen. Hij was woedend. ‘Kniel voor mij, Sarah,’ zei hij. Langzaam liep ik naar hem toe en ik ging voor hem op mijn knieën zitten. ‘Vader.’ ‘Stil,’ siste Voldemort. Voldemort hief zijn stok op. ‘Crucio!’ Ik kromp in een van de pijn en een schreeuw ontsnapte over mijn lippen.

Na een minuut hief Voldemort de spreuk op. Hij sloeg me in mijn gezicht. ‘Vertel mij wat er mis ging,’ siste hij. Voldemort hurkte voor mij neer. Hij boorde zijn rode ogen in die van mij. Hijgend keek ik hem aan. ‘Niemand vertelde mij dat we gasten hadden,’ zei ik, ‘pas toen de mudblood begon te schreeuwen besefte ik dat.’ ‘En toen?’ ‘Toen liep ik naar beneden. Ze hadden Potter in de kerkers gedaan. Wormtail liet hem ontsnappen.’ ‘Wormtail?’ Ik knikte. ‘Hij is dood, door de hand die u hem gegeven heeft. Hij heeft zichzelf gewurgd.’ Voldemort’s lippen krulden om tot een grimas. ‘De fail-safe,’ zei hij, ‘zodat hij mij niet zou verraden. Schijnbaar heeft hij hen laten gaan.’ Er viel een korte stilte. ‘Toen wilde Bellatrix de mudblood vermoorden en op dat moment kwam Potter binnen om haar te redden,’ zei ik spottend, ‘ik herkende hem meteen. En de zwelspreuk op zijn gezicht trok weg. En Bellatrix herkende hem ook. Ik stond op het punt om u te roepen maar-‘ Voldemort had een glans in zijn ogen. ‘Maar?’ ‘Maar een elf liet de kroonluchter naar beneden vallen,’ zei ik zacht, ‘ik moest aan de kant springen anders was ik dood.’

Ik vertelde wat er daarna gebeurde. ‘Dus een house elf is de reden dat Potter is ontsnapt.’ De woede was te zien in zijn ogen. ‘Ja, My Lord.’ Voldemort sloeg me in mijn gezicht. ‘Ik heb Bellatrix gestraft,’ zei ik. Voldemort knikte. ‘Dat zei ze.’ Voldemort stond op. En toen zag ik zijn stok. Of beter gezegd de stok van Dumbledore. ‘My Lord, uw stok,’ zei ik zacht. Voldemort verzachte zijn blik. ‘De Elder Wand,’ zei hij, ‘sta op.’ Met trillende benen stond ik op. ‘De meest krachtige stok in de wereld.’ Dus daarom had hij Ollivander opgesloten, voor informatie over een stok om Potter mee te verslaan. ‘Het spijt me dat Potter is ontsnapt, vader,’ zei ik, ‘hij had-‘ ‘Hij zal sterven, Sarah,’ zei ik, ‘maak je geen zorgen.’ Voldemort draaide de stok tussen zijn vingers door. Daarna keek hij mij recht in mijn ogen aan. ‘Maar tot die tijd.. Crucio!’ Wederom viel ik schreeuwend van de pijn op de grond.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen