Foto bij 084 • Flashes of History

Severus Snape pov.

Ik stond trillend op mijn benen voor de spiegel, handen op de rand van de wasbak, terwijl ik met moeite ademhaalde. Ik keek vol afkeer naar mezelf in de spiegel en voelde een koude, nare rilling over mijn rug glijden. Mijn ogen waren zo zwart als de nacht, nog leger dan mijn hart en werden omlijst door donkere wallen en zwart haar dat voor mijn ogen viel. Rond mijn mond lag een nare trek en kleine druppeltjes zweet vormde zich langzaam op mijn voorhoofd. Ik beefde van kop tot teen en ik had moeite om mijn ademhaling te beheersen. De spieren in mijn hals stonden strak en gespannen, terwijl ik diep en luid in ademde. Ik schraapte mijn keel en knipperde een aantal keer om de vlekken weg te halen.
Ik had geen idee wat er zojuist gebeurd was in Hogsmeade. Ik had rond de straten gelopen, opzoek naar achter gebleven leerlingen tot ik plots Emma en haar vrienden zag staan bij een restaurant. Ik probeerde te doen als of ik het niet gemerkt had en wilde door lopen, maar al snel kwam Flemming op me afstormen, met een blik zo vurig dat ze bijna een gat door me heen kon branden.
Alles ging goed, tot ze mijn onderarm vast greep toen ik me omdraaide. Met die simpele beweging kreeg ze het voor elkaar om heel wat nare herinneringen omhoog te halen, net zoals Karkaroff gedaan had toen hij mijn arm beet pakte. Herinneringen over mijn vader en de Dark Lord verschenen voor mijn ogen en voor ik het wist was al mijn controle verdwenen als sneeuw voor de zon.
Met een trillende zucht keek ik naar mijn linker onderarm, die arm die ze gepakt had, en schudde mijn hoofd bij het zien van het dark mark. Het mark was nog steeds grijs, donkerder dan het alle afgelopen jaren was geweest, maar nog geen zwart. De schedel met slang erdoorheen kronkelde over mijn huid heen en toen ik mijn ogen er over liet glijden voor een aantal minuten, schoof ik mijn mouw ruw naar beneden.
Ik draaide de kraan open, liet mijn handen vol lopen met koud water en gooide het over mijn gezicht heen.
Mijn vader pakte vroeger altijd mijn armen veel te ruw beet en sleepte me dan de trap op of het huis door aan die arm. Het waren nare herinneringen, ooit was mijn arm gebroken en had mijn moeder het in het geheim voor mijn vader moeten helen met de zwakke spreuken die ze nog kende. Het was niet fijn geweest. Ook toen ik me aan sloot bij de Dark Lord veranderde het niet veel, het dark mark kwam daar te zitten en elke keer als we opgeroepen werden begon het ontzettend te branden. De Dark Lord gebruikte het teken soms ook om zijn volgens te martelen, zodra hij zijn vingers op het teken legde begon het te branden als of er een vlam onder stond. Het was niet uit te houden.
Er zaten dus alleen maar nare herinneringen aan vast als ik vastgepakt werd. Ik moest toe geven dat mijn arm extra gevoelig was en dat ik dit een lange tijd niet zo heftig gehad had. Vroeger had ik dit namelijk constant, mijn eerste jaren als docent vooral. Als iemand alleen maar al een hand op mijn schouder neer legde werd ik overspoelt met misselijk makende herinneringen. Herinneringen zo duidelijk en heftig dat ik bijna het bloed kon ruiken...
Ik associeerde aangeraakt worden met pijn en bijna nooit met genegenheid. Op wat hoeren in Knockturn Alley en wat vrouwelijke death eaters na, was Emma de enige vrouw die me vrijwillig aanraakte en het verwarde mijn hoofd enorm. Ze was de enige die me aanraakte met andere intenties dan mijn geld of mijn kennis. Haar zachte lippen waren niet gehaast of pusherig, maar zacht en teder.
Ik liep terug mijn slaapkamer in, kleedde met uit en ging liggen op mijn bed. Ik staarde loom naar het plafond en merkte dat mijn hoofd een zooitje was. Ik was enorm in de war en voelde me verschrikkelijk. Mijn gedachtes waren niet duidelijk en ik zag constant nare dingen voor mijn ogen. Lijken, bloed, death eaters...
Wat moest ik in Merlins naam doen?


Zoals jullie vast wel gemerkt zullen hebben ben ik een aardig tijdje niet actief geweest met dit verhaal of überhaupt op quizlet. De laatste tijd was er een hoop gaande in mijn leven, een hoop dingen die niet zo goed liepen, waardoor het erg lastig was om nog de tijd en motivatie te vinden om te schrijven. Ook waren dit de eerste 2 maanden in ongeveer 5 jaar dat ik niet zowat elke week geüpload heb en het was fijn om daar even een pauze van te nemen. Het zorgde ervoor dat ik het schrijven ging missen en dat gevoel wilde ik weer voelen, ik was eindelijk weer enthousiast om iets te uploaden!
Het gaat een stuk beter met me, ik ben net een nieuwe opleiding begonnen en ik ben van plan weer actief te gaan werken aan deze story (:

Dus sorry voor het lange wachten, maar ik hoop dat jullie het begrijpen en genieten van de komende hoofdstukken(flower)

Reacties (4)

 • Muizlet

  Heyy,
  Wat je vertelt is precies de reden dat ik de nieuwe hoofdstukken van je story nog niet had gelezen, voor mij geldt namelijk hetzelfde.

  Fijn dat het beter met je gaat! Nieuwe opleiding zal vast weer wennen zijn maar dat moet vast wel goed komen. Hoop dat je het daar naar je zin hebt.
  (flower)(K)

  1 jaar geleden
 • Raw

  (flower)

  1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Oh wat fijn voor je dat alles beter loopt nu.
  Zelf ben ik ook met een nieuwe studie begonnen, met welke studie ben jij begonnen?
  heb echt heeeel veel zin in de komende hoofdstukken!!

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ik deed hiervoor Hbo-verpleegkunde, maar ik doe nu vavo om mijn vwo diploma te halen, zodat ik naar de uni kan (:
   Welke opleiding doe jij nu?
   Bedankt voor je reactie(flower)

   1 jaar geleden
  • NicoleStyles

   Oeh cool.
   Ik ben zelf net dus begonnen met Psychologie op de uni. Na mijn hbo opleiding docent aardrijkskunde

   1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ik ben blij je naam weer te zien in mn inbox
  Maar ik ben vooral blij dat je schrijcmven weer leuk vind!
  Succes met je nieuwe opleiding!!

  1 jaar geleden
  • RickmanLover

   Ik moet toegeven dat het ook weer echt fijn voelt om terug te zijn (:
   En dankjewel!

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen