Foto bij Chapitre 14.

"Jeetje, ze hebben alles wel heel mooi gemaakt zeg." Molly pakte mijn rechterarm vast terwijl we samen door het park heenliepen. Na een lange voorbereiding was het hele Disneypark omgetoverd in een Halloweenachtige sfeer. Het was vroeg, 7 uur 's ochtends om precies te zijn. Om half negen zou het park open gaan voor de "Extra Magic Time" bezoekers. Molly en ik waren vast een rondje gaan lopen om te kijken hoe het park er nu uitzag. De rest van ons gezelschap was nog diep in slaap, al verwachtte ik wel dat iedereen zo langzamerhand uit zijn bed zou kruipen voor het ontbijt, en om op tijd klaar te staan.
"Nog drie dagen tot Halloween. Kan je geloven dat dit het eerste moment is dat we tijd hebben om door het park te lopen?" Molly keek me een beetje verbaast aan.
"Is het over drie dagen al Halloween? Wauw, de tijd gaat echt heel snel de laatste tijd." bedachtzaam knikte ik. Vlak voor kerst zouden we allemaal terugreizen naar huis. Vooral voor onze Italiaanse vrienden was het erg lastig om thuis weg te blijven, al merkte ik dat ik mijn vrienden en vriendinnen thuis ook begon te missen. Gelukkig waren mijn ouders en zus twee dagen geleden nog geweest voor twee dagen. Gisteravond had ik afscheid van hen moeten nemen, maar ik wist dat het nog maar een paar weken zou zijn.
"Ik vind het wel heel fijn dat ik af en toe nog een beetje Nederlands met jullie kan praten hoor. Ik vind het soms nog best wel lastig, alleen maar Engels." Molly's stem bracht me terug in de werkelijkheid. Ik knikte en in stilte liepen we even door Town Square.
"Het is zo mooi nu het zo rustig is hier. Jammer dat dat verder nooit zo is." lachte Molly terwijl we terug liepen richting MainStreet en het hotel. Langzaamaan druppelde er steeds meer mensen het park binnen. De schoonmakers begonnen met hun ochtendrondje, om alle losse blaadjes die in de afgelopen nacht op de grond gevallen waren op te vegen. De eerste kraampjes begonnen hun luiken te openen. Molly en ik liepen terug het hotel in en liepen richting de dinerzaal. De eerste gasten zaten al rustig wakker te worden aan hun ontbijt.
"Daar zit de rest!" Molly wees naar een tafeltje achterin waar een aantal van onze favoriete collega's zaten. Puck had zelfs nog natte haren, en de rode kleur op haar wangen verraadde dat ze waarschijnlijk even baantjes had getrokken voordat ze ging ontbijten.
"Goodmorning everybody." ik ging weer terug naar het Engels terwijl ik op een stoel zakte tussen Joanne en Emilio in. Molly ging ook op een stoel aan de tafel zitten. Ik keek eens rustig de tafel rond. Erg veel van ons waren er niet, alleen Zita, Joanne, Emilio, Molly, Puck en ik waren aan tafel gaan zitten.
"Waar is iedereen?" terwijl Puck een slok van haar sinaasappelsap nam wees ze ergens achter zich. Niemand die er wat van kon maken, dus ik wachtte maar rustig af tot ze klaar was met drinken.
"Sommige zijn nog in bed. En een aantal waren al klaar met eten dus die zijn bezig met zich klaarmaken." als door een wesp gestoken vloog Joanne van haar stoel.
"Je gaat me toch niet zeggen dat Joseph nog in bed ligt hé." heerlijk, een tweeling in je groep. Als de een niet wist waar de ander was was er of ruzie, of bezorgdheid.
"Nee stresskip, die is al klaar met eten. Hetzelfde geld voor Finn en April." nou, dan was het niet zo lastig om te bedenken wie er nog in bed lagen. Onze twee Franse jongens, en Thomas. Van Thomas verbaasde het me, hij was eigenlijk altijd heel erg gebrand op tijd. Net toen Molly en ik opstonden om even snel wat te eten kwam Thomas de zaal binnengelopen. Al was binnengestormd een betere benaming.
"Hoe laat is het?" de paniek in zijn ogen was bijna grappig.
"Kwart over zeven. Doe even rustig. Je hebt nog minstens een half uur." Molly legde haar handen op de schouders van haar vriend. Hij knikte, gaf haar een snelle kus op haar wang en liep toen richting het buffet. Molly keek me even aan, haalde toen haar schouders op en liep achter Thomas aan, waarna ik haar weer volgde. Snel pakte ik twee broodjes en een kop thee. Daarna gingen we terug naar de tafel, waar ondertussen al drie man minder zat.
"De rest is vast naar boven. Goedemorgen Thomas." Zita smeerde net haar laatste broodje. Ik knikte, nam een slok thee en keek toen de tafel rond.
"Zijn we allemaal weer klaar voor vandaag?"

Reacties (1)

  • HarrysWife

    whieee spannend.
    Love it Lot! 'x

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen