Met een gefrustreerde zucht sloeg Hayes de deur achter zich dicht. Zijn humeur dook nog dieper naar beneden toen hij Loki in de hoek van zijn kamer zag staan, grinnikend, met zijn armen over elkaar geslagen. ‘Oh dat gezicht van jou is echt onbetaalbaar.’
      ‘Flikker op,’ gromde hij.
      Toen Loki hem alleen maar spottend bleef aanstaren, kon Hayes zich niet langer in de hand houden, ook al wist hij dat hij de ander met zijn puur menselijke krachten niks kon maken. Hij beende naar de verste muur, balde zijn vuist en graaide naar Loki’s schouder.
      Zijn vingers grepen in het niets en met een dreun kwam zijn andere hand tegen de muur aan. Pijn schoot door zijn vingers en hij draaide zich vloekend om toen hij een applaus hoorde. Zijn treiteraar stond nu voor de deur, de schouders kaarsrecht, traag in zijn handen klappend.
      ‘Wat een agressie.’ Er verscheen een rode doek in zijn handen waar de god mee begon te wapperen. ‘Nog even en we kunnen meedoen met een stierengevecht. Schijn je leuk aan te kunnen verdienen.’
      Hayes ademde diep in en vervloekte zichzelf omdat hij zijn zelfbeheersing had verloren. Die vent haalde echt het bloed onder zijn nagels vandaan en Hayes kon niks doen om bij hem vandaan te komen. Er was geen deur die hem tegenhield.
      Hij plofte in een stoel neer, draaide zijn hoofd van Loki af en deed net alsof hij er niet was. De boze woorden die net tussen hem en Aella waren gevallen, gonsden door zijn hoofd. Hij vond het irritant dat ze alles wat hij over Loki zei van tafel veegde en aan jaloezie weet.
      Dat was het niet. Natuurlijk, hij had zichzelf graag in Loki’s plaats gezien, maar hij wist al een tijd dat ze niet op hem verliefd was. Daar kon hij zich best overheen zetten. Bovendien waren zijn gevoelens voor haar toch ook weer niet zó diep gegaan. Vanaf het begin had hij haar knap en mysterieus gevonden, maar hij had het vooral als een uitdaging gezien om haar hart te winnen en na hun date waren er zo veel bizarre dingen gebeurd dat hij nog maar weinig met zijn gevoelens was bezig geweest. Het krenkte zijn ego dat ze meer voelde voor die klier die hem nu zat te sarren dan voor hem, maar het was heus niet zo dat ze zijn hart vertrapt had. Wel gaf hij om haar, en ja, hij maakte hij zich zorgen.
      Ze was veranderd. Zo bot als ze net tegen hem gereageerd had… hij begreep niet waar het vandaan kwam. Kwam het door Loki? Hij wist dat de god meermaals in haar hoofd was gekropen – en wie weet wat ze de afgelopen dagen samen hadden uitgespookt. In het begin was ze zelf nog bang geweest dat haar geest zou verkleven met die van die psychopaat en ergens had Hayes het gevoel dat dat nu echt gebeurde, en dat iets van Loki’s verdorven ziel nu in de hare sijpelde.
      Of was dit juist haar ware aard? In het begin was ze niet bepaald vriendelijk tegen hem geweest, hij had haar niet voor niets ijskoningin genoemd. Had ze daarna alleen maar aardig tegen hem gedaan omdat ze hem nodig had? Er kwam een wee gevoel in zijn maag op toen hij zich afvroeg of Loki wel de enige was die spelletjes met anderen speelde. Misschien pasten ze wel beter bij elkaar dan hij aanvankelijk had gedacht.
      Hij draaide zijn hoofd opzij en zag tot zijn opluchting dat Loki ondertussen was verdwenen. Hayes had het geluk dat hij zich vrij makkelijk voor zijn omgeving kon afsluiten; het was best mogelijk dat Loki nog een tijdje tegen hem aan had staan praten zonder dat Hayes er iets van had gemerkt. Met een zucht kwam hij overeind en begon door de kamer te ijsberen. Hoelang zou het nog duren voordat ze bij Alfheim kwamen? Dat was de reden geweest dat hij mee had willen gaan. Om een wereld te ontdekken waarvan alle anderen mensen dachten dat het slechts een verzinsel was. Daar probeerde hij zich in vast te bijten, in het avontuur. Het avontuur dat hij zo graag had willen meemaken dat hij zijn leven ervoor over had gehad. Spijt kon hij zich niet permitteren.

Reacties (7)

 • Butterflygirl

  Ik ben als Hayes, ik zou waarschijnlijk ook mijn leven overhebben voor zo'n avontuur. En al helemaal als er paarden involved zijn. Alleen zou ik wel mijn camera meenemen😂

  3 jaar geleden
 • xxJennyxx

  Arme hayes

  3 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ik ben benieuwd wat de reden is dat ze zo doet en of hayes2t bij 't rechte eind heeft. Spannend!! En super leuk alweer een deeltje
  ,xx

  3 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ik ben benieuwd wat de reden is dat ze zo doet en of hayes2t bij 't rechte eind heeft. Spannend!! En super leuk alweer een deeltje
  ,xx

  3 jaar geleden
 • Pinguino

  Oh my God alweer een hoofdstuk en ook nog Hayes pov, you are the best!

  En hallo arme Hayes! Ik vind het echt zo sneu voor hem. Beter wordt ie even maatjes met Thor of zo. Of vind ie een leuke vriendin (wbw)

  3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen