To be trusted is a greater compliment than to be loved


Terwijl hij weer naast de jongens ging zitten werd Trevor zijn oog getrokken door Ryan, die met een chagrijnige blik de kantine binnen liep. Bij het zien van Ryan zijn rot humeur kon Trevor zijn dag eigenlijk al niet meer stuk. Toch besefte hij zich dat hij deze hele situatie erg tactisch aan zou moeten gaan pakken. Hij had geen zin in problemen met de bende van Ryan, niet nu Ivy en hij bezig waren met grotere plannen.
      Nadat hij zijn eten op had schraapte hij zijn keel en eiste hij de aandacht van de jongens. Hij gaf iedereen wat taken en stuurde ze op pad en zo begon er weer een nieuwe dag in de gevangenis. Zelf besloot Trevor de situatie met Ryan te regelen. Hij liep met een serieus opgezet gezicht naar de tafel van de jongeman toe en legde even een hand op zijn schouder. 'Is het goed als ik erbij kom zitten?' vroeg Trevor terwijl hij zonder op antwoord te wachten plaats nam aan de tafel van de rivaliserende bende. Ryan gaf een seintje aan de rest van zijn jongens dat het goed was waarop de jongens hun aandacht aan andere dingen begonnen te besteden.
'Wat moet je?' kwam er nog net niet woedend uit de mond van Ryan terwijl hij Trevor met samengeknepen ogen bekeek. 'Laten we deze hele situatie vergeten' antwoordde Trevor kalm terwijl hij Ryan strak aan bleef kijken. Ryan barste in lachbui uit. 'Meen je dat?!' proestte Ryan het uit terwijl hij weer op adem probeerde te komen. 'En waarom zou ik dat doen?' Trevor glimlachte even en boog zich voorover. 'Omdat er grote dingen aankomen en je daar zeker in mee kan delen'
      Er verscheen na het horen van Trevor zijn woorden enige interesse op het gezicht van Ryan. 'Laten we zeggen dat je absoluut geen vijand van ons wilt gaan zijn' ging Trevor grijnzend verder terwijl hij weer opstond. Trevor kon aan Ryan zijn houding zien dat hij nieuwsgierig was geworden. Dit was het moment dat hij weg moest gaan dus dit deed hij ook.
      Trevor had een reputatie dat hij nooit blufte en dit wist Ryan maar al te goed. Als Ryan wraak zou willen nemen dan zou hij dit absoluut uitstellen tot hij te weten kwam wat Trevor zelf van plan was. Ivy en hij zouden voorlopig dus geen last van Ryan hebben. Tenminste, dit was wat Trevor verwachtte.
      Trevor liep richting de binnenplaats waar hij met wat andere leiders van bende wat deals afrondde die vooral over kleine dingen zoals wisseling van bendeleden, uitlenen van vrouwen en het handelen van sigaretten gingen. Na een tijdje was het alweer middag en liep Trevor rustig terug naar de kantine waar Vincent en Jesper hem al aan het opwachten waren.
      'Trev, wat zijn de geruchten die ik heb gehoord dat er grote dingen voor ons aan komen?' vroeg Vincent met opgetrokken wenkbrauwen zodra Trevor naast ze kwam zitten. Trevor lachte even. Nieuws ging snel hierbinnen. 'Ivy is nu lid en we hebben allemaal gezien hoe goed ze is in het inpalmen van mensen. Dit kunnen we heel goed toepassen bij de directie of niet' legde Trevor met een steeds breder wordende grijns uit. De jongens konden hun grijnzen ook niet bedwingen en begonnen zelfs zacht te lachen. Nadat Trevor allerlei complimenten ontving voegde Ivy zich toe bij de groep.
      'Het is me gelukt' zei de blondine terwijl ze een fles vodka te voorschijn toverde. De jongens konden hun ogen niet geloven. 'We hebben wat te vieren, dankzij Trevor zal het niet meer lang duren voor de hele gevangenis in jullie handen zal vallen.' voegde ze eraan toe en de jongens gingen nog net niet uit hun dak terwijl ze Trevor wat enthousiaste porren gaven. Alsof dat nog niet genoeg was ging de blondine verder. Ze liet een tas op de tafel leeg vallen. Uit de tas kwamen er messen, aanstekers, sigaretten en andere scherpen voorwerpen. De jongens flipten zowat van blijdschap. 'pak wat je nodig hebt' Dit hoefde Ivy geen tweede keer te zeggen want de jongens doken op de spullen.
      Trevor keek Ivy goedkeurend aan. 'Ze staan nu sowieso achter je' zei hij met een glimlach tegen Ivy terwijl hij even de kantine rond keek. De andere bendes was de tas met spullen ook opgevallen, iets wat in hun voordeel zou gaan werken. De andere bendes wisten dat Trevor serieus was geweest en wisten dat ze het beste aan hun kant konden blijven staan of gaan staan.
'Wat heb je besproken met ze?' vroeg hij daarna serieus aan Ivy.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen