ROBBIE MCLAGGENSleep is a privilege only granted to the dead

Robbie legde de telefoon neer in goed humeur. Uiteindelijk, na drie dagen, had hij eindelijk zijn ouders kunnen overtuigen dat Catherine zelf haar man moest kunnen kiezen. Zijn vader had er niet veel om gegeven, maar zijn moeder had een flinke strijd geleverd, argumenten aangehaald dat deze man tenminste voor Catherine zou kunnen zorgen als zij er niet meer waren.

Robbie had haar verzekerd dat Catherine wel goed terecht zou komen en dat hij haar desnoods in huis zou nemen of een man voor haar zou zoeken. Zo wist hij tenminste zeker dat Catherine inspraak zou hebben.
Hun moeder had nog geopperd dat de man heus wel een goede partij was en dat Catherine wel gelukkig zou worden, maar Robbie was daar nog niet zo zeker van.

Het was hun laatste avond hier en hij had met Aaron afgesproken, hij keek er naar uit, en hij was enthousiast om Aaron te vertellen dat hij er eindelijk in geslaagd was om het huwelijk van zijn zus te voorkomen.

Hij zag Aaron meteen toen hij binnen kwam, de jongeman zat dicht bij het podium en de wulpse zangeres had net een liedje beëindigd. Robbie klapte beleefd mee toen de zangeres boog en een korte pauze aankondigde.

Het was alsof ze in rechte lijn op Robbie af kwam.
"Hello handsome. Wanna buy me a drink?"
De knipoog van de zangeres ontging Robbie niet, maar als eeuwige gentleman leidde hij haar naar de bar en betaalde hij haar een drankje.

Hij praatte een klein beetje met haar over koetjes en kalfjes, over thuis vooral. Gewoon uit beleefdheid, en om zijn dekmantel te houden. Hij zou dom zijn om een vrouw af te wijzen, dat zou alleen argwaan wekken.

Hij was opgelucht toen de zangeres hem liet gaan en hij dan eindelijk naar Aaron toe kon om hem het goede nieuws te melden. Met een stralende glimlach begroette hij zijn vriend.
"Ik heb een huwelijk vermeden. Laat ons drinken!" Kondigde hij trots aan, terwijl hij Aaron een drankje overhandigde en kort met zijn glas tegen dat van Aaron tikte.

De zangeres nam haar plek op het podium weer in en een dweperig nummer begon te spelen. De zangeres begon te zingen en Robbie verslikte zich even in zijn drankje toen het refrein begon.

"The only one who could ever reach me, was the son of a preacher man. The only one who could ever teach me, was the son of a preacher man..."

De zangeres keek recht in Robbie's ogen, en Robbie wist dat ze dit zong om met hem te flirten. Hij had haar verteld dat zijn vader een priester was, en wie anders was er hier nog een zoon van een priester.

Robbie bloosde toen de zangeres ook nog eens van het podium kwam en op zijn schoot plaats nam. Hij hoorde het gejoel van de andere mannen en voelde hoe de zangeres zich tegen hem aan vleide.

Hij slikte even, voelde zich niet helemaal op zijn gemak, en tot overmaat van ramp besloot de zangeres het liedje te eindigen met een kus, waar Robbie totaal niet op voorbereid was. Compleet verrast zat hij daar op die stoel, niet helemaal in staat zich te bewegen. De mannen om hen heen joelden, en Robbie had even geen idee wat hij moest doen.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen