Juice hing net de handdoeken over het balkon toen zijn telefoon trilde. Direct liet hij de vochtige stof los en klapte zijn prepaid-toestel open. Zijn hart klopte in zijn keel en hij probeerde de zenuwen weg te slikken toen hij opnam. ‘Ja?’
      ‘Hé… met mij. Hoe gaat het daar?’
      Juice bedaarde iets toen hij Koziks stem herkende. Eigenlijk was de telefoon alleen voor noodgevallen bedoeld, maar als er echt iets aan de hand was, was de man wel direct ter zake gekomen. Het was aannemelijker dat de radiostilte hem op de zenuwen werkte en dat hij Dana niet helemaal kon loslaten. Juice moest bekennen dat hij het zelf ook wel prettig vond om een stem uit Charming te horen.
      ‘Ja, wel goed eigenlijk.’ Hij boog ietsje over de balustrade. Beneden hem lag Dana in een hangmat te zonnen. Haar haren waren nog vochtig doordat ze net gezwommen hadden, het strand was hier niet ver vandaan.
      ‘En Deen doet het ook goed?’
      ‘Ik heb haar nog nooit zo ontspannen gezien,’ gaf Juice toe.
      ‘En jij?’
      Juice trok een mondhoek op. Het kwam niet vaak voor dat iemand zich oprecht afvroeg hoe het met hem ging. ‘Ik moet even wennen aan de rust,’ gaf hij toe. ‘Maar het gaat best, hoor.’ Hij aarzelde even, toch een beetje bang dat niet gewoon een vriendelijk belletje van Kozik was. ‘Daar ook?’
      Er klonk even een stilte, alsof Kozik overwoog of hij wel eerlijk antwoord moest geven. ‘Hé luister. Ik kan je een wekelijkse update geven, ondanks dat dat niet echt de afspraak was. Zodat je niet helemaal van ons afgeschermd bent. Maar wat er hier ook gebeurt… ik denk dat Deen het beter niet kan weten. En ik weet niet of je goed dingen voor haar kan verzwijgen?’
      Juice aarzelde. Hij wierp weer even een blik naar beneden, naar haar ontspannen gezicht. Hij had het vermoeden dat ze haar ogen dicht had, maar hij deed toch voor de zekerheid een stapje achteruit zodat ze niet door zou hebben dat hij aan het bellen was. Misschien kon ze maar beter niet weten dat hij contact met een van zijn broeders had gehad.
      ‘Ik denk dat het wel lukt,’ zei Juice. Zolang hij een Son was, moest hij dingen voor de buitenwereld verzwijgen. Natuurlijk kende Dana hem goed, maar hij wist hoe hij de schijn moest ophouden.
      ‘Ik weet niet of het je goed zal doen,’ gaf Kozik toe. ‘Maar ergens is het misschien beter als je een beetje op de hoogte bent. Dan hoef je ook niet stiekem het internet af te struinen om te zien of er doden zijn gevallen.’
      Hij kon de grijns op Koziks gezicht scherp voor zich zien, al zat er een bittere waarheid in. Hij wist dat hij zijn broeders nooit helemaal kon loslaten en waarschijnlijk inderdaad het lokale nieuws daar zou opvolgen.
      ‘Ja. Is er wat gebeurd?’
      ‘Nauwelijks. De club kreeg een paar dagen terug een email met een foto die Dana naar Maddox had gestuurd. Van Opie. Als bewijs dat ze het gedaan had.’
      De herinnering daaraan stuurde een rilling langs Juice’ rug. Hier was het makkelijker om te vergeten wat Dana had gedaan, wat ze had móéten doen.
      ‘Het ziet ernaar uit dat hij wanhopig wordt. Hij hoopte vast dat de club zich daardoor tegen haar zou keren, maar ik heb het afgedaan als fotoshopgeknoei.’
      Juice gleed met zijn hand over zijn hoofd en vloekte zacht. Wat er zou zijn gebeurd als Kozik dat niet had gedaan, was moeilijk te voorspellen, maar hij was blij dat er daar nog iemand was die hen toch steunde om meer dan alleen een samenhorigheidsgevoel.
      ‘Thanks man.’
      ‘Ja. Ik hou de boel hier wel kalm. Maar het is goed nieuws voor jullie; hij is dus volledig het spoor bijster. En zolang jullie aan niemand vertellen waar jullie zitten en dit echt zo veilig is als jij beweert, hoeven jullie je dus niet druk te maken.’
      Hoewel het gevoel steeds over zijn schouder te moeten kijken al een beetje gesluimerd was, was het evengoed fijn dat het nu ook door zijn oudere broeder bevestigd werd.
      ‘Thanks voor de heads-up.’
      ‘Is goed joh. Hou je taai. Verwen je meisje maar lekker, dat heeft ze wel verdiend.’
      ‘Maak je daar maar geen zorgen om,’ zei hij met een grijns, en hij verbrak de verbinding. Hij borg zijn telefoon op, leunde op de rand van het balkon en bleef een tijdje naar haar kijken. Nog steeds drong het nog niet helemaal tot hem door dat ze net zo gek op hem was als hij op haar en zocht hij nog steeds naar manieren om haar daarvan te overtuigen.
      Maar dat gaf niet. Door alle shit die ze doorgemaakt hadden, was elke poging de moeite waard en hield zijn voornemen om haar zo vaak mogelijk met leuke dingen te verrassen de verveling op afstand.

Reacties (3)

 • Trager

  Miehmieh, hopelijk kunnen ze nu even tijdelijk ontspannen en van elkaar genieten <3

  2 jaar geleden
 • VampireMouse

  Poeh, ben benieuwd of hij dat voor zich kan houden.. Verder!!

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Ik vraag me om eerlijk te zijn ook wel af of hij het wel geheim kan houden. Ik zeg niet dat hij absoluut niet dingen kan verzwijgen, maar niet voor Dana. Ik ben bang dat hij het er gewoon een keer uitflapt. Ik bedoel... hij heeft zichzelf ooit ook néérgeschoten.

  2 jaar geleden
  • Croweater

   Haha true story. Maar dat is gewoon klunzig en als hij er echt dingen uit zou flappen dan was hij waarschijnlijk allang de pijp uit geweest want dat is vrij tricky in een bende waar je constant illegale dingen doet. :')

   Maar als er alcohol in het spel is of als hij er echt doorheen zit (zoals toen hij eruit flapte dat hij geen medicijnen meer nam)... we'll see;)

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Oké, dan moet hij nu op een alcohol- en stressvrij dieet.

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Oh ik krijg toch opeens een fantastisch idee.

   2 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Laat me raden... het is alcohol en stress?

   2 jaar geleden
  • Croweater

   Haha te veel alcohol voor stress? :'P

   2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen