De dagen die daarop volgde vervlogen sneller voorbij dan gedacht. Ook de nieuwe week leek sneller dan anders voorbij te razen. Het was al een gewenning geworden, met een baby van een aantal maanden en mijn pleegdochter Fay. Over een paar weken, ik geloof twee zouden we een of ander diner hebben bij Tiffany thuis. Lachlan, Caden, Fay, en ik zouden dan voor het eerst haar kinderen ontmoeten.
Het gaf me best wel de kriebels, wetende dat ze een zoon heeft rondlopen dat rond de leeftijd van mij en Lachlan was, dat ze twee dochters heeft, die nog niet in de pubertijd zitten maar dat ook niet lang meer zou duren. Opnieuw het gezin een soort van uitbreiding heeft.
Ik opeens een stiefbroer, en twee stiefzusjes erbij heb.
"Hé" was ineens de fluisterende stem van mijn buurman naast mij, geschrokken draaide ik mijn hoofd.
Mijn twinkelende kijkers blikte voor korte duur in de goudbruin gekleurde kijkers van Edward Cullen, die mij ruw uit mijn hersenspinsels trok. Met een bedrukte frons boog ik me terug over mijn werk en probeerde me maar is voor de verandering te concentreren.
Iets wat mij de laatste tijd, toch wel op de proef zetten.
Concentratie van mij was van lik mijn vestje, en daarnaast verwaarloosde ik mijn sociale contacten met mijn vriendinnen. Fay was voor mij op de eerste plek gekomen, ondanks ik wist dat dat toch echt school moest zijn.
"Dagdromer" werd er ineens in mijn oorschelp gefluisterd.
De stem klonk zo fluweel, zo aantrekkelijk dat mijn adem stokte in mijn keel en ik plots vergeten was waarover ik dacht.
"Sorry maar je moet echt met je hoofd erbij blijven, we gaan zo met gevaarlijke middelen werken" fluisterde Edward wijzend naar het bord. Mijn ogen gleden naar het lelijke gifgroene schoolbord waar de man met veel pijn en moeite verschillende formules had neer gekalkt.
"Dan zal ik ze maar is overnemen is het niet" grinnikte ik, betrapt dat ik niet oplette.
Edward begon te knikken en te grijnzen, "en niet grappig" mompelde ik erachter aan, opnieuw begon de jongeman te grijnzen. Een zucht rolde over mijn lippen en ditmaal wel geconcentreerd begon ik de formules van het bord over te nemen. Na een klein half uur had ik ze in mijn schrift staan en liep de man al strompelend door het klaslokaal heen, verschillende stoffen uitdelend.
"Denk eraan, samenwerken, concentreer je want de middelen die ik jullie heb aangereikt zijn niet mis, eerder gevaarlijk" sprak de man bedenkelijk. "Voor nu aan de slag" knikte hij verder en liet zich in zijn bureaustoel vallen. Verbaasd keek ik Edward aan, kregen we dan niet te horen welk soort formule hij aan ons gegeven had?
"Oke" mompelde ik twijfelend.
Een grinnikende Edward liet mij nog onzekerder worden.
Hoe kon z'n jongen nu met z'n stom dom wicht als mij samen willen werken?
"We hebben de vierde formule" sprak Edward wijzend naar het bord, en daarna naar het kriebelige handschrift in mijn schrift. "Het vierde, de lastigste dus" mompelde ik bars, fronsend. Tuurlijk, en uiteraard had de leraar een vol vertrouwen bij mij dat ik dat prima zou aankunnen. Fijn!!!
"Heb je het al is eerder gedaan" Edward fronste zijn wenkbrauwen vragend, "nee" piepte ik bedachtzaam.
"In Port-Angeles deden we vrijwel nooit practicum" fluisterde ik zachtjes verder.
"Waarom niet, dat is juist leer vol" Edward keek me vragend aan, "ik denk dat dat aan de kinderachtige leerlingen licht" mompelde ik grinnikend, "ze zijn niet allemaal even volwassen" zuchtte ik verslagen. Blikkend na wat giebelende meiden die wat verderop hen practicum probeerde uit te voeren.
"In dat geval komt daar verandering in, Kithanscha is een erg goede leerkracht en houd van praktijk" knikte Edward, de leraar beschrijvend. "O, oké" antwoordde ik luchtig. "Is hij voor vast" vroeg ik stilletjes, een van de buisjes aan Edward gevend, "nee, hij is inval kracht" mompelde Edward, bedenkelijk.
"O, dan is het balen" mompelde ik het lege buisje aanpakkend.
"Ach, de vrouw die normaal ons deze les geeft kan ook aardig wat practicum" glimlachte Edward.
"Dus verloren zijn we niet" lachte ik knipogend.

Reacties (2)

  • Luckey

    Dat wird nog wat

    2 jaar geleden
  • LarryNiam

    Ben benieuwd:)

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen