Met een sprong stond ik recht, op het moment dat de laatste bel door de school gierde, eindelijk was dan ook mijn laatste les gedaan en kon ik op naar huis. Mijn boeken had ik met een simpele veeg van de tafel in mijn tas weten te krijgen.
Duwend en gehaast wist ik dan ook eindelijk het muffe suffe klaslokaal uit te raken de druk bezette gangen in.
"En, ga je het weekend nog mee" was daar de lachende stem van Gideon een klasgenoot waarmee ik wel is optrok.
"Hoezo wil je dat weten" mijn wenkbrauwen in een frons getrokken, "gewoon" sprak hij zijn hoofd schuddend, "vast" met dat gezegd te hebben stapte ik bij hem vandaan.
Na een paar gangen doorkruist te wezen hield ik halt bij mijn kluizenblok en verwisselde mijn boeken waarvoor ik geen huiswerk had.
Een harde klap tegen mijn achterhoofd liet mij met een sprong omdraaien.
"Die had je nog tegoed" grijnsde Lachlan, zijn armen over elkaar heen gekruld, een grote brede grijns op zijn gezicht "ach vent, je kant gewoon niet tegen je verlies" grijnsde ik net zo breed als mijn broer deed, het volgende moment mijn kluis in zijn slot drukkend.
"Dat kan ik wel, wie zegt dat ik gewoon niet mijn kleine broertje liet winnen" Lachlan keek me met grote ogen aan, alsof ik niet goed wijs was. Sloeg zijn armen uitdagend over elkaar en keek mij onderzoekend aan, naast zich had hij zijn twee spierbundels staan, net zo breed grijnzend. "Vast en natuurlijk laat je - je kleine broertje per ongeluk expres winnen" grijnsde ik lachend.
"Als je dat maar weet" grijnsde Lachlan mij een volgende stoot gevend op mijn bovenarm, een grinnik rolde over mijn lippen. "Tuurlijk, weet ik dat" mompelde ik mijn ogen naar het schoolplein gericht.
Sterre stond met haar vriendin Lillian op het plein, en ze leek redelijk ontdaan, de houding van Sterre vertelde me dat er meer scheelde dan dat ze ons probeerde wijs te maken. Dat ze met iets zat waarmee ze maar niet uit de voeten kon. Lachlan keek van mij naar de plek waarna ik stond te staren, niet veel later merkte ik dat ook Lachlan naar Sterre aan het kijken was. Met gefronste wenkbrauwen duwde ik Lachlan opzij en stapte de gang door.
Buiten op het plein aangekomen liep ik zo snel mogelijk naar Sterre en Lillian, die redelijk gedempt leken te spreken.
"Meisjes" glimlachte ik dan ook, op het moment dat ik me bij hen voegde.
Hen gesprek viel stil, muis stil alsof er niets aan de hand was, of toch ik het niet mocht weten en of zelfs horen.
"Alles oké sis" mijn wenkbrauwen gerezen, bekeek ik het gezicht van mijn zus, ze had licht rood gekleurde irissen, wat betekende dat ze gehuild had, net zoals haar wangen er was duidelijk een spoor van tranen, oude tranen te zien. "Ja, waarom niet" Sterre had haar masker op gezet.
Het masker dat ik al voor jaren kende, het masker dat zoveel verborg dat als het masker zou wegvallen er nog maar de vraag was, wat er uit zou komen. Wat ze in haar roes op dat moment zou los laten, zou uitkramen. Sterre kennende kropte ze het op, tot dat de bom zo zou gaan barsten dat in eens alles eruit zou komen.
"Zeker" vroeg ik mijn zus, met een blik die mijn zuster als geen ander kende.
Ze begon aarzelend te knikken en greep haar vriendin bij de bovenarm en op een versneld tempo schoot ze er vandoor.
Nog verbaasder dat ze me niet in vertrouwen durft te nemen, liet ik het voor nu maar zo.
"Wat is er" was daar de bezorgde broederlijke stem.
"Weet ik niet maar daar gaan ik achter komen dat masker ken ik als geen ander" bromde ik afwezig.
"Welk masker, waar heb je het over" Lachlan gaf me een stoot en op dat keek ik hem geschrokken aan.
"Sterre" gromde ik, "wat is er dan met haar" niet begrijpend keek me broer me aan.
"Ja, dat weet ik nog niet, maar dat masker wat ze op haar gezicht heeft staan ken ik als geen ander, ze verbergt iets en ik ga er achter komen wat" knikte ik duidelijk van mijn plan. Heel duidelijk van mijn zaak.
"Ach je ziet spoken" bromde Lachlan.

Reacties (2)

 • Luckey

  nee geen spoken
  gewoon masker alarm

  2 jaar geleden
 • LarryNiam

  Leuk stukje:)
  Ik ben benieuwd:)

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen