Foto bij 412. Yasmin Evans

Er ging niets boven de gezellige drukte die in de lucht hing in de week voor de leerlingen zouden terugkomen. De gemoedelijke sfeer van kinderen die naar hun tweede thuis terugkeerden. Al moest ik toegeven dat voor Hogwarts-standaard er dit jaar meer drukte dan gezelligheid was. Alles zou wel op zijn plaats vallen eenmaal het schooljaar goed en wel begonnen was, maar voor het moment voelde het meer dan een beetje chaotisch. Dat werd meer dan eens bewezen door Neville en professor Sprout die me bijna ondersteboven renden in de hall, iets schreeuwend over een plant die op een bepaald uur moest geplukt worden. Blijkbaar had Severus nood aan ingrediënten. Dat zoiets Neville deed panikeren kon ik nog begrijpen, maar Pomona... Na al die jaren zou ze best haar mannetje kunnen staan tegen Severus.
"Enige moment van het jaar dat ze geoogst kunnen worden." wist Severus me met een kleine grijns te vertellen tijdens het ontbijt. Ik vertrouwde het hele verhaal niet helemaal.
"En hoe erg nodig ben je die plant nodig?"
"Ik neem aan dat je niet blij bent met het antwoord 'hangt er vanaf of ze op tijd zijn?'" fluisterde hij me toe. Blijkbaar toch te luid, want ook Minerva leek zijn opmerking gehoord te hebben.
"Professor Snape, ik heb je gevraagd om les te geven, niet om de draak te steken met andere leerkrachten."
"Pomona's ...enthousiasme had haar zelf wel op dit uur naar de kassen gedreven, en Longbottom is geen leerkracht," leek voor Severus' genoeg als uitleg te zijn.
"Neville Longbottom is Pomona's assistent en wordt opgeleid als haar vervanger. Ik zou op zijn minst collegiaal gedrag appreciëren." Tikte Minerva hem op de vingers. Hoewel Severus de opmerking compleet negeerde en zich naar een andere collega toe draaide, wisten we allebei wel dat hij de opmerking zou meenemen.
Neville richtte zich, naast zijn taken als Pomona's assistent, op het gebruiksklaar maken van het kasteel, met Filtch op zijn hielen. De rest van ons richtte zich op het voorbereiden van de lessen. Het bleef vreemd om aurors en afgezanten van het ministerie door Hogwarts te zien lopen, controlerend of alles in orde was voor de komst van de leerlingen.
"Ik ben gewoon blij dat Kingsley nu minster for magic is en niet iemand zoals Cornelius Fudge die probeert meer invloed te krijgen op onze school." verzuchtte Minerva nadat ik een troepje Aurors zag weglopen.
"Ik denk dat zelf als Kingsley het zou proberen, een strenge blik van ons schoolhoofd genoeg zou zijn om hem op andere ideeën te brengen." verzekerde ik haar grijnzend.
"Tevreden met je accommodatie?"
"Ik mag niet klagen." Nu er zoveel reconstructiewerken aan de school waren gebeurd, had Minerva her en der gangen en tunnels laten aanleggen doorheen het kasteel. Ze waren niet echt bedoeld om te gebruiken, behalve in noodsituaties. Hoe ze de leerlingen er uit wou houden was mij een raadsel, maar dat Severus en ik er gretig gebruik van maakten was ik wel zeker. Dankzij de nieuwe verbindingen mocht Severus zijn vochtige dungeons houden, terwijl de tweeling en ik kamers bovengrond hadden. Uiteraard zou Severus bij mij slapen maar overdag bleef hij liever in de buurt van de potion lokalen. "Om bepaalde individuen af te raden de lokalen te betreden zonder toestemming." Ik snapte niet helemaal waarom de man zo verschrikkelijk beschermend was naar zijn ingrediëntenkast, maar blijkbaar had hij af en toe het probleem dat hij bestolen werd. Minerva had het zo geregeld dat ik mijn kantoor had bij mijn leslokaal -ik had de positie van Defence against the Dark Arts op me genomen- had en bij mijn slaapvertrekken een woonkamer met daaraan grenzend een kamer voor Evander en Elvina. Severus kon via de nieuwe gangen makkelijk vanuit de kerkers naar onze woonkamers. Uiteindelijk, was het de beste oplossing? Vast niet. Een huisje voor ons vieren en de mogelijkheid dat Severus en ik gewoon ons leven leiden en ons alleen maar met de kinderen bezighielden zoals dat nogal gebeurde bij de Weasleys, had fantastisch kunnen zijn. Maar het was niet voor ons geweest. Kinderen op een normale manier laten opgroeien in Hogwarts zou waarschijnlijk een heel karwei zijn, en vraag me niet eens hoe het voor hen zou zijn om na hun zevende jaar Hogwarts te verlaten, maar het was een praktische oplossing en voor het moment leek het te werken.
"Ik mag niet klagen klinkt niet positief?" haalde Minerva me terug uit mijn gedachten.
"We zijn hier net, wat verwacht je van me? Maar tot nu toe lijkt de tweeling het goed te doen, en de huiselfen lijken gek te zijn op de tweeling, maar de echte test is op het moment dat de leerlingen aankomen." vertelde ik haar. Dat leek genoeg te zijn om Minerva te doen glimlachen.
"Ik denk dat het wel goedkomt." vertrouwde ze me toe. Ik rolde met mijn ogen.
"Jij hebt makkelijk praten." Minerva begon een Dumbledore-esque uitstraling te krijgen, met die twinkeling in haar ogen.
"Integendeel, als het niet goed komt ben ik twee leerkrachten kwijt aan het begin van het schooljaar."
"Ik meende te herinneren dat positiviteit jou ding was, Minerva." Hoorde ik Severus mompelen. Blijkbaar was Neville ergens in de buurt want Severus' opmerking werd nagenoeg meteen gevolgd door iets dat tegen de vlakte ging, en een zucht van professor Sprout. Ik zou mezelf maar proberen wijs te maken dat ik Severus' kleine grijns niet had gezien.
"Ah, Yasmin, voor ik het vergeet." begon Minerva terwijl ze me bij mijn elleboog greep en ons richting het avondeten leidde. Geheel naar reputatie leek Severus bijna achter ons aan te slepen.
"Hoewel ik Fillius de positie als deputy-Headmaster aangeboden heb, lijkt het me ...verstandiger als iemand anders de eerstejaars opvangt na hun boottocht."
"Really?" Severus liet het woord galmen zoals alleen hij dat kon, en hij leek duidelijk geamuseerd door het idee.
"Really." beaamde Minerva kortaf, met een opgetrokken wenkbrauw. "Vandaar hoop ik dat ik op je kan rekenen...?" richtte ze zich weer op mij. Ik knikte snel.
"Goed. Ik was heel even bang dat Severus zich kandidaat wou stellen." mompelde Minerva naast me. Dat was genoeg om de grijns van Severus' gezicht af te halen. Niet veel later liep hij voor ons uit naar de Great Hall. Ik probeerde het me even voor te stellen: Severus die de eerste impressie was van de leerkrachten in Hogwarts. Ik zou het noch de leerlingen, noch Severus aan willen doen. Minerva kon wel vrezen zat Severus zich zou opwerpen om de leerlingen vanaf het begin in te peperen, maar ik kon merken dat hij niet altijd zat te wachten op zijn reputatie als de schrik van Hogwarts. Ik denk dat het wel goed was als hij zich iets minder probeerde af te schermen van alles en iedereen. En wie weet, misschien werd hij wel vrienden met andere leden van de staff. Minerva glimlachte net iets te breed toen ik dat opperde.

Reacties (1)

  • angeljdk

    Please, please, please, komt er een nieuw stukje?

    2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen