Overview
Title: Pilot
Release Date: 8 October 2018
Episode: 1 / 22
Language: Dutch
Production: Winterdawn

Note: De aftrap is er, het kan gaan beginnen. Hoop dat jullie het leuk vinden. Mocht je opmerkingen of feedback hebben, laat het vooral weten! Ik weet niet precies hoe het er aan toe gaat tot de race, waardoor ik mijn eigen fantasie heb laten gaan.

Winterdawn

Het is de ochtend van 8 oktober 2018 als er in Japan enkele wekkers afgaan en de eerste coureurs langzaam aan wakker worden. Max Verstappen is één van die coureurs. Stipt om 6:30 gaan zijn ogen open en worden de dekens op het luxueuze tweepersoonsbed aan de kant geschoven. Met zijn armen, duwt hij zich vanaf de matras omhoog zodat hij kan gaan zitten en door het raam over de skyline van Nagoya. Na enkele minuten staat hij op en loopt om het bed heen. Eenmaal in de badkamer, draait hij de kraan open en houd zijn handen in de vorm van een kommetje er onder zodat het zich kan vullen met water. Secondes later gooit hij datzelfde water in zijn gezicht en kijkt vervolgens op in de spiegel terwijl hij met zijn handen op de wastafel leunt. Vandaag zal hij van P3 starten.

Met een nieuw boxer aan, loopt de jonge coureur de badkamer weer uit en bukt zich naar de grond. Zijn armen onder zijn lichaam op de grond en zijn voeten achteruit waarvan zijn tenen alleen op de ondervloer staan. Hij heeft voor zichzelf een doel opgesteld, namelijk het minimaal kunnen opdrukken in een 30 aantal keren.
Zijn hoofd is gericht op het uitzicht van Nagoya, terwijl Max zich voor de eerste keer opdrukt en zich daarna weer laat zakken. Door al het trainen zijn de push-ups te doen in de ochtend en al snel heeft hij ze er allemaal al op zitten. De coureur gaat weer recht staan en kijkt eens naar de wekker die het hotel in de muur heeft verwerkt. Het is nog maar een kleine tien minuten verder. Max loopt naar zijn koffer, ritst deze open waarna hij de ene zijde met een doffe knal op de vloer van zacht aanvoelende vloerbedekking laat vallen. Zijn blik valt op een paar shirtjes en twee jeans broeken die hij net als iedere andere toerist in zijn koffer heeft zitten. De rest van zijn kleding bestaat uit polo’s, shirts en overhemden aangeleverd door Aston Martin Red Bull Racing.

De jonge coureur loopt met een tas en zijn AirPods in richting de lift, waar hij zijn teamgenoot Daniel Ricciardo al ziet staan. “Goedemorgen Max.” “Ook een goedemorgen Daniel.” Een ‘pling’ weerklinkt door de hal, de liftdeuren gaan open. Beide coureurs stappen naar binnen, terwijl de oudste van de twee rustig op de begane etage indrukt. Er wordt tijdens de rit niks gezegd, beide heren zijn in eigen gedachten verwikkeld waarbij beiden naar een exact punt in de lift kijken. Weer klinkt een ‘pling’. Zowel Daniel als Max kijken weer recht vooruit terwijl beiden de lift uitlopen naar het busje die voor het hotel staat te wachten. Het is ongeveer een kleine 45 tot 60 minuten rijden naar het circuit, maar dat zijn beide heren inmiddels wel gewent. In de wagen worden geen woorden gewisseld. Met name Max wil zich in stilte kunnen voorbereiden om zijn race.

Het ontbijt is achter de rug, een korte bijeenkomst moet er voor zorgen dat de aanpassingen na de trainingen nog duidelijk worden gecommuniceerd en verder moet ieder zich voorbereiden op de race. Van te voren geven enkele coureurs nog een interview, maar Max gaat naar zijn eigen ruimte. Het liefst is hij daar alleen, waar hij naar de songs van Martin Garrix kan luisteren en met zijn voeten op het ritme mee kan gaan. Even geen gezeur van al die interviewers vragend naar de invloed van die andere coureurs op zijn rijstijl. Zo nu en dan wordt er even bij hem gekeken of het goed gaat, maar zelf krijgt hij er weinig meer van mee. Ook het gelach van Daniel en het gesprek tussen enkele crew leden dringen niet meer tot Max door. Zijn hoofd is leeg door de muziek, waardoor het tijd is om nog een aantal keren te gaan opdrukken.

De enige keer dat de 21 jarige Max nog in het bijzijn is van zijn team genoot is wanneer er nog een korte tijd is om wat te eten. Daarna is het tijd om te gaan omkleden in het pak voor de race. De sokken gaan aan, de thermo broek gaat als tweede, het thermoshirt volgt als derde. Als dat eenmaal goed is aangetrokken, wordt het beroemde race pak over de thermokleding heen getrokken. De naam en de vlag van het land van herkomst, in zijn geval Nederland, staan bij Max aan de linkerzijde. De schoenen van Puma zijn de laatste die dan nog worden aangetrokken. Zijn handschoenen, balaclava (een beschermlaag tussen zijn gezicht en helm), zijn helm zelf en de HANS - het Head And Neck Support - die aan de helm vast worden gemaakt, neemt hij in zijn hand mee.

Op weg richting de baan, wordt er nog weinig gezegd, maar eenmaal in de pitbox, vraagt de coureur het een en ander aan de monteurs en naar de cijfers van zijn wagen nummer 33. Als dan alles nog gecheckt is en Max er helemaal klaar voor is, mag hij zijn wagen in en wordt door omstanders vastgezet. Na het seintje, mag hij de baan voor de race gaan verkennen voor het officieel van start zal gaan. Met gemak gaat hij de bochten door en de rest van de baan over. Optimaal is zijn motor van Renault nog niet, maar goed genoeg om deze race mee te kunnen rijden. Na een paar rondes is het dan zo ver en rijd hij naar zijn plaats, P3, toe.

Ergens in een afgelegen gebied zit een heel team van rechercheurs voor de televisie te kijken naar de aankomende Formule 1 race als het eindelijk zo ver is. Niemand weet van hun bestaan, opdrachten worden op andere afgelegen en afgesproken plaatsen overhandigd. Ze zijn de beste in het opsporen van zowel onderwereld leden als vreemde vermissingszaken die door de overheid worden doorgegeven. Maar als ze even hun gedachten kunnen verzetten, met een Formule 1 race, zitten ze met z’n allen naar het scherm te kijken. Jaxson Hunter, die de bijnaam Jax heeft en hoofd van het rechercheurs team is, kijkt gespannen naar het scherm. De verlichting gaat aan, telt af en daar gaan de coureurs van start. Let the game begin!

Reacties (2)

 • Luckey

  Eindelijk tijd om even snel een hoofdstukje te lezen! Maar klinkt al leuk!

  7 maanden geleden
 • F1theone

  Spannend! Ben benieuwd!:)

  1 jaar geleden
  • Winterdawn

   Ik hoop dat je het volgende hoofdstuk leuk gaat vinden, daar zijn plannen voor om 'm wel heel spannend te maken:D

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen