Trots en al, sta ik met tranen in m'n ogen te kijken naar mijn dochter. Die blij is dat ze een puppy heeft gekregen. We namen een foto en zette die naast die van mij als kind met een puppy. Wacht, ben ik nu te ver in het verhaal? Oke, ik zal het je uitleggen..

--19 YEARS AGO--

Mijn verjaardag is zó erg, ik wou dat we dit niet hadden gevierd. Iedereen lachte me uit, en Michelle blies mijn kaarsjes uit terwijl ik de jarige ben. En ik krijg geen enkel leuk cadeau. Alleen maar stomme. Papa komt op me afgerend. ''Hey daar mijn 10-jarige meissie! Pak dit maar eens uit!'' Hij legde een vierkant doosje op tafel. Ik opende het. Er zat een strikje in. ''Papa, waarvoor is dit?'' Ik keek hem vragend aan. ''wacht even'' En papa verdween in de voorkamer. Even later kwam hij terug. En wat ik zag was zó verbazend.Hij had een puppy bij zich! En levens echte! Ik was sprakeloos. Ik knuffelde papa en de puppy ontzettend hard. ''Ik noem haar, Gold!''

--9 YEARS LATER--

''Zo,'' zegt de trainer. '' We gaan een team samenstellen!'' Iedereen koos elkaar. Behalve mij. Ik bleef als laatste over op de bank. Niemand wou mij. ''Oh, dan gaat Sam wel daarheen.'' Ze wees naar het linkerteam. Toen kwam er een man met een ouderwets petje op zijn hoofd. hij zei: ''Tijd voor een team foto!'' Ik hield de bal vast. Alleen toen dringde een mesije ertussen en moest ik aan de buitenkant staan. Ik hield mijn lippen stevig bij elkaar. ''He, lachen nou!'' Zei de fotograaf en hij keek naar mij. Toen opende ik me mond. Na de foto wees iedereen naar mijn beugel. Ik deed gauw mijn hond voor mijn mond en rende weg. Naar huis, dit is belachelijk!

Ik smijt de voordeur dicht. Ik ga liggen op de bank. Dan hoor ik geklop op de tuindeur. Het is Gold. Ik doe de deur open en ze komt bij mij op de bank liggen. Eerst hielp het niet, maar toen ging ik opeens glimlachden. ''Je vrolijkt me altijd op Gold..''

--1 YEAR LATER--

''Tja..'' Zegt de veearts. ''De enige manier om hem te helpen is om hem iedere avond deze pillen te geven.'' En hij pakte een pakje met pillen. Ik en papa knikte hevig en we liepen met de hand naar huis. Samen gingen we naar huis.Ik gaf Gold de pillen en we gingen samen in bed liggen. Wanhopig keek ik naar het pillenbakje. Ik las een stuk wat er op stond: '' Voor nood situaties..'' Toen bleef het stil.

--1 YEAR LATER--

Ik kom thuis van de voetbal training en ik zodra ik Gold zie liggen op de grond, ren ik er bang heen. ''Pap! Kom snel!'' Papa rent gauw naar beneden. Allebei gaan we gehurkt op de grond zitten. ''Wat gebeurd er..'' Zeg ik met tranen in mijn ogen. Papa zegt dat hij naar het ziekenhuis moet. Dit is het ergste moment van mijn leven.

''Sorry, hij moet ingeslapen worden.'' Zegt de dokter gewoon. ''Wat?!'' Zeg ik. verder kom ik niet uit mijn woorden. Ik barst in tranen uit en voor de laatste keer knuffel ik Gold. Dan verdwijnt hij uit de onderzoeks kamer en wordt hij meegenomen naar de operatie kamer.

Hij was alles wat ik had. Hij hielp me altijd als ik problemen had. Hij vrolijkte me op. Hij had, een hart van goud..

---NOW---

En zo ging dat dus. Ik wou mijn dochter gelukkig maken met een hond. Omdat honden je ontzettend veel kunnen helpen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here