Kozik zat onderuitgezakt op de bank, met zijn voeten op tafel en een peuk tussen zijn vingers. Zijn ogen waren op een aflevering NCIS gericht, maar echt boeien deed het hem niet. Zijn linkerarm lag om de schouder van een blondharig meisje. De dwingende manier waarop haar hand steeds langs zijn been en kruis gleed, liet duidelijk merken dat het tv-programma haar ook niet echt interesseerde, maar Kozik moest bekennen dat hij niet echt behoefte had aan meer.
      Misschien kwam het door haar blonde haren, of door haar leeftijd, of juist door die uitdagende blik, maar ze deed hem aan Dana denken, en de gedachte aan haar bracht nogal tegenstrijdige gevoelens teweeg als het op seksueel gebied aankwam. Het zorgde er in elk geval voor dat hij weinig zin had om iets met een meisje te doen dat in een bepaald opzicht op haar leek.
      Totdat hij haar weer had gezien tijdens de barbecue, had hij al lange tijd niet meer aan haar gedacht. Maar nu merkte hij dat zijn gedachten steeds naar haar afdwaalden, dat hij zich afvroeg hoe het met haar ging en of ze zich veilig voelde daar in Mexico.
      En of het beter was geweest als hij daar ook was geweest.
      Want het was niet alsof ze hier nou veel vooruitgang boekten.
      De deur naar een van de twee slaapkamers gingen open en Chibs stapte de woonkamer binnen terwijl hij zijn riem vastmaakte. De Croweater die met hem mee was gegaan, deed niet eens de moeite om zich fatsoenlijk aan te kleden, maar ook deze dame kon zijn aandacht nauwelijks vasthouden. Hij wist niet wat hij de laatste tijd had. Al die losse flings, op de een of andere reden gaven ze hem niet meer het genoegen dat ze hem tot kortgeleden hadden gegeven. Misschien was hij toch wel een beetje jaloers op Juice. Niet per se omdat hij met Dana was, maar omdat het iets serieus was, omdat hij zich afvroeg of hij ooit naar een vrouw zou kijken zoals Juice naar haar keek, en andersom.
      Hij was bijna veertig en er was nooit een vrouw geweest die zijn aandacht kon vasthouden. Iets wat voor zijn meeste broeders gold; de meesten waren wel getrouwd geweest of hadden een serieuze relatie gehad, maar het enige wat daarvan restte was de alimentatie die ze voor de kinderen moesten betalen.
      Even dwaalden zijn gedachten af naar zijn eigen dochtertje. Het was al een paar maanden geleden dat hij Jen voor het laatst had gezien, maar zolang Maddox niet een meter onder de grond lag, keek hij er wel voor uit haar op te zoeken. Het laatste wat hij wilde, was dat zijn kleine meisje erbij betrokken raakte. Wat dat betreft begreep hij haar moeder wel. Er was een reden dat Opie en Jax de enige waren die hun kinderen dagelijks hadden gezien. De rest hield hun kroost ver uit Charming vandaan. En terecht – zo was maar weer gebleken. Als dat ook voor Ellie en Kenny had gegolden, was Opie misschien nog wel in leven geweest.
      Chibs zakte naast hem neer. ‘Alles oké? Je kijkt alsof je een beste borrel kunt gebruiken.’
      Kozik zuchtte diep. ‘Deze klerezooi komt me gewoon m’n keel uit. Zelfs fucking Osama Bin Laden is nog makkelijker te vinden dan deze eikel.’
      Sinds Dana weg was bemanden ze al de safehouse in de hoop Maddox ernaartoe te lokken, maar geen van zijn mannen had zijn gezicht laten zien en Kozik wist niet wat hij daarvan moest denken. Of die kerel hield hen minder goed in de gaten dan gedacht, of hij was Dana allang op het spoor. Maar hoe? Juice wist toch wel hoe hij onder de radar moest blijven? Die knul had beter zicht op camera’s en andere opsporingsmogelijkheden dan wie dan ook. Als ie daar niet eens op kon vertrouwen, werd ie al helemaal gek.
      ‘Je denkt dat ie hier niet gaat zoeken?’
      Kozik haalde zijn schouders op. Wist hij veel. Hij kon net een computer opstarten, hij had geen idee waartoe men tegenwoordig in staat was. Waarschijnlijk konden ze het busje wel vinden voordat hij in het bos verdween en was het een kwestie van tijd voordat ze bij dit huisje aankwamen. Bovendien reden ze hier om de zoveel dagen naartoe. Het kon nooit lang meer duren.
      Eigenlijk keek hij er wel naar uit. Naar wat actie. Het ging allemaal maar langzaam, het werd hoog tijd voor verandering. Nu Juice weg was, was de club wel heel erg klein geworden en eigenlijk vertrouwden ze niemand goed genoeg om écht tot de kern toe te laten, ook al zou niemand Dana en Juice kunnen verraden. Niemand wist immers waar ze waren.
      Hij was wel klaar met dit hele gedoe.
      En net op het moment dat hij dat dacht, brak de hel los.

Reacties (5)

 • Trager

  Deze had ik dus ook wel verwacht :/

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ow crap... Snel verder hoor!

  1 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Vreselijke cliffhanger!

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Eigenlijk keek hij er wel naar uit. Naar wat actie.

  Aan die laatste zin te zien, gaat hij zijn gewenste dosis actie wel krijgen.

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Haha ja. Denk dat hij alweer spijt heeft. :')

   1 jaar geleden
  • AmeranthaGaia

   Straks staat Maddox daar. Of erger nog: straks staat Maddox daar met Dana, die hij met een ini mini omweggetje even opgepikt heeft uit Mexico.

   1 jaar geleden
 • FireBrick6

  Oh shit, dit belooft weinig goeds...

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here