Overview
Title: Winner of The Day
Release Date: 15 October 2018
Episode: 2 / 22
Language: Dutch, English over the radio.
Production: Winterdawn

Note: Ik hoop dat jullie het leuk vinden. Was nog wel enigszins lastig om te schrijven, aangezien ik zelf nog niet zo heel lang bezig ben om F1 goed te begrijpen en hoe ik de race eigenlijk nog spannend kan schrijven als we 'm waarschijnlijk allemaal wel gezien hebben:P
Anyways, vanaf nu begint het verhaal pas echt en gaat het duidelijk worden waarom de titel "To The Max" is!
Mocht je nog vragen of wat feedback hebben, dan hoor ik het graag. In het Nederlands een fanfiction schrijven na zo'n 5/6 jaar in het Engels te hebben gereden, is het weer even wennen en soms wat lastig. Overigens ben ik bij het vorige hoofdstuk vergeten aan te geven welke songs daar nou eigenlijk op van toepassing zijn. Hieronder nog een lijstje voor hoofdstuk 1 en hoofdstuk 2! Dit zal bij elk hoofdstuk aangegeven worden en songs kunnen meerdere keren terug komen in andere hoofdstukken.

Winterdawn
1x01 Pilot Songs

Arctic Monkeys - Do I Wanna Know?
Tokio Hotel - Something New


1x02 Winner Of The Day Songs

Imagine Dragons - Believer
Linkin Park - The Catalyst
Red Hot Chili Peppers - Can't Stop

De Grand Prix van Japan is begonnen. Lewis Hamilton op Pole, gevolgd door Bottas en Verstappen. Max is de race goed begonnen en dat weet de jonge coureur maar al te goed. Gelijk raakt hij Raikkonen, al gaf de Ferrari coureur de Red Bull coureur weinig ruimte waardoor de aanraking onvermijdbaar was. De Red Bull coureur is boos, meld via de Radio wat er gebeurde, maar staat er niet al te lang bij stil. Al heeft het hem uiteindelijk wel een vijf straf seconden opgeleverd, dan maar in de pitstop wat langer blijven wachten.
Maar al vrij snel gaat het mis met Magnussen. “Magnussen has been into an accident, might be car parts on the track.” “Got it.” Al vrij snel wordt dan ook nog de Safety Car ingezet. Ondanks dat hij enorm geconcentreerd is, zorgt hij er voor dat Magnussen stilletjes vervloekt wordt. Inhalen wordt nu niks en straks moet hij zijn derde plaats blijven verdedigen, Ferrari gaat straks namelijk aanvallen. Wanneer Hamilton de leiding neemt en de snelheid aangeeft, is het bijna weer tijd om verder te racen. In de 8e ronde gaat het weer mis. Weer een aanrijding met een Ferrari wagen is het gevolg. De Nederlandse F1 coureur vliegt een eindje door de lucht en beland weer netjes op alle vier de banden. “What the f*ck is he thinking to overtake there! So f*cking stupid!” Klinkt het over de radio bij Verstappen die zijn auto prima in balans weet te houden, echter wel schade heeft aan zijn vloer. Max kan de race verder uitrijden zonder al te veel problemen, weet dicht bij Bottas in de buurt te blijven, maar kan hem niet inhalen om de tweede plaats over te nemen.

Het hele rechercheurs team heeft de race met veel spanning bekeken. “Zullen we hem ooit kunnen ontmoeten, Jax?” “Geen idee, misschien dat we volgend jaar een keer naar een Grand Prix kunnen wanneer we het niet druk hebben met de vermissingszaken.” Een aantal van zijn collega’s zuchten eens. “Maar dan wordt dat nooit, er zijn elke dag minstens 10 vermissingszaken die ons bezig houden, per persoon Jax!” “Ik weet het Sam.” Jax bijt eens op zijn lip. Schuldig voelt hij zich zeker tegenover zijn collega’s. De vrij jonge rechercheur loopt naar zijn kantoor en kijkt naar de stapel dossiers op zijn bureau. Dossiers met een mix van de onderwereld tot aan normale vermissingszaken die niet door de politie of de staat van een land opgelost kunnen worden. Alles komt uiteindelijk terecht bij IMPB, de International Missing Persons Bureau. Rechercheur Hunter kijkt nog eens achter zich naar zijn collega’s voor hij verder zijn kantoor in gaat en plaats neemt achter het bureau waar hij het bovenste dossier weer op pakt. Tijd om de bekeruitreiking te zien, heeft hij niet. Er is namelijk nog steeds iemand vermist die de IMPB moet gaan opsporen. Jax opent het dossier dat voor hem ligt. Weer een onderwereld vermissing. “Anatoly Ivanov.” Staat er boven aan de pagina vermeld. Weer een Rus vermist die een behoorlijke schuld bij de maffia heeft.

In Japan worden de Grand Prix bekers uitgedeeld aan Hamilton die eerste is geworden, Bottas die tweede is en Verstappen op de derde plaats. Blij dat de jonge coureur het podium heeft gehaald, laat hij zijn trots zien aan zijn fans. Eenmaal terug in de garage, bekijkt hij nog eens de resultaten die hij heeft gehaald vandaag. “Is er iets niet goed Max?” “Huh, oh, tuurlijk wel, maar je weet wel, ik probeer nog te kijken waar ik de volgende race aan kan werken.” De coureur wuift de vragen die een van de medewerkers heeft weg, zodat hij verder kan kijken naar allerlei statistieken. Niemand durft hem daarna nog wat te zeggen, zelfs Daniel weet niet zo goed wat hij moet doen. Het lijkt alsof zijn teamgenoot ineens geen behoefte heeft aan zijn aandacht sinds hij terug beneden is. Daniel had hem, voor hij de garage in ging, nog willen feliciteren en liep naar hem toe met “Hey Max!”, maar daar reageerde hij niet eens op. Hoofdschuddend kijkt Max naar de tablet in zijn handen en dan naar de computerschermen. Al vrij snel verlaat hij de garage al weer richting zijn kleedkamer in de trucks op het paddock. Voor hij het circuit gaat verlaten, is douchen het belangrijkste wat hij nog wil doen. Met een schoon shirt, een broek, een paar sokken en een boxershort loopt hij snel de kleine badkamer in. Daar legt hij zijn spullen neer bij de handdoeken en doet zijn coureurskleding uit waarna hij de douche in stapt. Warme stralen raken zijn lichaam.

Een verfrissende warme douche, die hij eindigde met een paar minuten koud water, heeft hem goed gedaan. Hij zit in zijn eigen kleedkamer, achter zijn Macbook. Kort kijkt hij even naar de tijd en bijt eens op zijn lip. Plots is er buiten geschreeuw te horen en de jonge coureur loopt naar de gang toe. Daniel wordt naar binnen geduwd door een aantal Red Bull medewerkers. Enkele zwarte geklede mensen treden naar binnen. “Waar is Max Verstappen!” Klinkt het luid. Voor iemand van het team Max terug kan duwen zijn eigen kleedkamer in, wordt hij hardhandig tegen de muur geduwd, waarbij zijn hoofd een harde klap krijgt te voortduren. Zijn handen worden ruw en hard tegen elkaar aan geduwd en er lijkt een tie rip om heen te worden getrokken. Als laatste wat hij ziet is hoe hem een zwarte zak over zijn hoofd wordt gedaan en hard mee getrokken wordt het mobiele gebouw uit. Bijna lijkt hij te struikelen over de wat hoge afstap, maar daar trekken de ontvoerders zich niks van aan, voor ze hem – zoals hij het kan horen aan een schuifdeur – hard handig een busje in duwen. Met hoge snelheid probeert het busje van het circuit af te komen en met succes. “Het circuit zijn we af, nu zorgen dat we hier zo snel mogelijk weg komen!”

“JAX! JAX!” Jaxson kijkt op als een van zijn collega’s zijn kantoor binnen komt stormen en de tv aan zet. Daar is live te zien hoe Max Verstappen lijkt te worden ontvoerd? Meteen is de aandacht van de jonge rechercheur bij het scherm en vergeet even wat hij aan het doen was. “What the … .” En voor iedereen zich, zowel bij Jax, als op het circuit weet wat er gebeurd is, is het busje waarin de 21-jarige coureur zit van de aardbodem verdwenen.

Reacties (2)

 • Luckey

  Omg! Max!! Nee!!

  7 maanden geleden
  • Winterdawn

   Hihihihi, you're gonna hate me sooo much at the end XD

   7 maanden geleden
  • Luckey

   Oh god,
   Ik moet extra hooivorken kopenxD
   Kan ik jou en vampire mouse achter de broek aan zitten 😂

   7 maanden geleden
  • Winterdawn

   Hahahahaha. Whoops. Zal alvast gaan rennen XD

   7 maanden geleden
  • Luckey

   Zal ik maar doen 😂 lees morgen verder hihj

   7 maanden geleden
 • F1theone

  Noooooooo! Spannend!!
  Leuk geschreven trouwens:)

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen