Juice klapte het prepaidtoestel dicht en liet het in zijn zak glijden. De dag na hun strandavontuurtje had hij een nieuwe gekocht en het nummer aan zijn broeders doorgegeven. Kozik belde hem nog steeds wekelijks om hem een update te geven, en het was net voor het eerst geweest dat hij ook echt wat te melden had. Het had een paar weken gekost, maar Maddox had eindelijk het safehouse gevonden en aangevallen. Gelukkig waren er geen doden gevallen – niet aan hun kant. Wel wist Maddox nu dat ze daar niet was, en Kozik vond het handig als Juice dat wist. Niet dat ze zich volgens hem echt druk hoefden te maken.
      ‘Maar het zijn linke lui,’ had Kozik gezegd – alsof ze dat nog niet wisten. ‘Iemand heeft zelfs onze camera’s gehackt zodat we hen niet zagen aankomen. Misschien is het beter als we ons contact vanaf nu tot een minimum beperken. Dan bel ik je alleen als er echt wat aan de hand is – zoals nu.’
      Juice had er maar mee ingestemd. Heel erg druk maakte hij zich er niet om. Gek was dat, een paar weken geleden zou hij vast in de stress zijn geraakt. Maar hij voelde zich hartstikke ontspannen, en het feit dat het bijna zes weken had geduurd voordat Maddox het safehouse had gevonden waar ze hem nota bene naartoe hadden gelokt, verzekerde hem ervan dat het echt nog wel even zou duren voordat hij Mexico had uitgekamd.
      Als hij daar al eens mee zou beginnen.
      Inmiddels had hij hand weten te leggen op een vals identiteitsbewijs – en Dana had die natuurlijk al gehad – dus zelfs als ze in aanraking met de politie kwamen of in het ziekenhuis belandden, hoefde dat nog niet direct Maddox naar hen toe te lokken. Hij kreeg steeds meer hoop op een goede afloop, zelfs al wees niets ernaar dat Maddox binnenkort dood zou zijn. Maar het was goed zo. Ze leefden nu al een paar weken op elkaars lip en alles ging goed – fantastisch zelfs. Dana was gelukkig, en hij ook, moest hij bekennen. Natuurlijk miste hij zijn vrienden, maar de afgelopen periode was ontzettend stressvol geweest en hij kon best een lange pauze gebruiken. Bovendien deed de afstand hen beiden goed – soms vergaten ze zelfs alles wat er was gebeurd, en slaagden ze er op de een of andere manier in om te berusten in Opies dood en Tig en Happy’s gevangenschap. Waarschijnlijk door de afstand, door het gebrek aan contact met de andere Sons. Daardoor voelde dat soms als een verre herinnering, als iets wat nooit écht was gebeurd. En als de werkelijkheid hen wel dreigde te overmannen, wisten ze beiden heel goed hoe ze die spookbeelden konden verjagen.
      Zijn lippen vormden een glimlach toen er twee armen om zijn middel gleden en ze hem stevig vasthield. ‘Ben je klaar om te gaan?’ vroeg ze.
      Hij draaide zich om en streek even door haar blonde haren. Het rood was inmiddels helemaal verbleekt, en hij moest bekennen dat hij haar met haar eigen haarkleur nog aantrekkelijker vond. Hij streek langs haar wang en gaf haar een kus.
      ‘Jep, helemaal klaar om een paar dagen te rocken.’ Hij gaf haar een knipoog. Ze had hem eens verteld dat ze vroeger vaak naar festivals was gegaan en toen hij had gezien dat er op twee uur rijden een festival was, een van de laatsten, aangezien het festivalseizoen bijna ten einde liep, had hij besloten haar daarnaartoe te nemen. Zelf was hij nog nooit op een festival geweest. Vroeger was hij nooit erg in muziek geïnteresseerd geweest en de jongens met wie hij optrok ook niet. Maar hij vond het leuk om ook deze kant van Dana te leren kennen, om een klein inkijkje te hebben in wie ze vroeger was geweest en wie ze diep eigenlijk nog steeds was.
      Hij liet zijn hand in de hare glijden terwijl ze naar de auto liepen, waar hij de bagage een halfuur geleden al in gezet had. Het telefoongesprek met Kozik glipte alweer naar de achtergrond, zodat Dana niet eens het gevoel kreeg dat er daar in Californië van alles gebeurde. Met een lach die hem van top tot teen deed gloeien, plofte ze op de passagiersstoel neer en zette haar zonnebril op.
      ‘Let’s go!’ riep ze vrolijk.

Reacties (3)

 • Trager

  Is dit niet een klein beetje de goden verzoeken :/

  1 jaar geleden
 • FireBrick6

  Dit is lief, maar ergens een kleien beetje als stilte voor de storm ook, dit verhaal kennende..

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Juice is wel echt vet schattig.(blush)

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here