Een van de leukste dingen aan hun relatie vond ze hun spontane uitstapjes. Twee dagen terug was Juice opeens met het idee gekomen om naar het festival te gaan en voordat ze ook maar kon protesteren, had hij al ergens een tent en andere kampeerspullen vandaan gehaald. Niet dat Dana had willen protesteren. Ze was er juist helemaal voor in om dingen te ondernemen, want in stilzitten was ze niet veel beter dan Juice zelf. Het was niet dat ze het vervelend vond; ze had immers tijden lang vast- of ondergedoken gezeten, maar lekker op pad zijn gaf haar gewoon veel meer energie.
      Ze hadden hun tent op het kampeerveld opgezet dat aan het festivalterrein grensde en waren daarna naar de podia gelopen. Hoewel er al wel een bandje speelde, haalden ze eerst een biertje en gingen ergens in de schaduw in het gras zitten. Het opzetten van de tent had hen behoorlijk afgemat en ondanks dat september zijn einde naderde was het nog steeds snikheet. Maar misschien bleef dat wel zo in Mexico. Ze zaten toch best dicht bij de evenaar.
      Dana nam een slok van het bier, dat minder koud was dan ze gewild had en bekeek de mensen om zich heen. De meesten hingen in groepjes rond, vriendengroepen die de middelbareschooltijd hadden doorstaan. Er liepen heel wat grote mannen met lange haren en baarden rond, en sommigen ervan deden haar aan Opie denken. Ze voelde een steek in haar borst en zuchtte zachtjes. Gauw nam ze nog een slok van haar bier, voordat Juice doorkreeg dat de dood van hun vriend haar gemoed weer overschaduwde. Dat mocht deze dag niet verpesten.
      Ze liet haar hand in die van Juice glijden, tilde hem op en drukte een kus op de rug ervan. Hij glimlachte toen hij haar blik ving en trok vragend zijn wenkbrauwen op. Ze haalde haar schouders op en liet zijn blik over hem heen glijden. Zijn haren waren langer dan ze ooit in haar bijzijn waren geweest en stiekem miste ze zijn hanenkam en de tatoeages op zijn hoofd. Het hoorde gewoon bij hem. Hier was hij echter niet opgevallen. Zeker de helft van de mannen die hier rondliepen waren ondergetatoeëerd en van een hanenkam keek al helemaal niemand op, zeker niet eentje die zo bescheiden was als die van hem. Hij streek met zijn duim over die van haar en ze speelde even gedachteloos met een van zijn gouden ringen.
      Juice ging iets rechterop zitten en keek haar aan. ‘Dus hier ging je vroeger vaak naartoe? Met je vrienden?’
      Dana knikte. ‘Niet heel lang. Een jaar of twee struinden we alle festivals af die maar in de buurt waren.’
      Ze had er goede herinneringen aan gehad, maar veel daarvan hadden inmiddels een bittere smaak gekregen. Maddox was ook bij veel van die festivals geweest. Dat was zelfs de plaats waar hun relatie was begonnen. Ze kon het zich nog voor zich halen als de dag van gisteren.

Vlijmscherpe gitaarrifs sneden door haar oren. De bas klonk zo luid dat ze het door haar hele lichaam kon voelen en daartussendoor schalde het geschreeuw van Howard Jones, de zanger van Killswitch Engage. Net als de rest van het publiek bewoog Dana met haar hoofd op de maat mee. Ze durfde niet te hard mee te headbangen, de pit had zich vlak voor haar geopend en ze wilde in de gaten houden wat daar gebeurde. Ze was niet zo groot en hoewel ze het fascinerend vond om naar al die op elkaar inbeukende mannen te kijken, stond ze er liever niet tussen. Af en toe ving ze een glimp van Maddox op, die een gewelddadige dans als deze niet schuwde. Ze vond het wel stoer, zoals hij daar tussen die anderen voortbewoog. Haar ogen volgden iedere beweging die hij maakte, en de paar keer dat hij haar blik opving voelde ze haar wangen warm worden.
      Hij was een van de redenen geweest dat ze had willen meegaan. Ze had hem voor het eerst gezien bij de verjaardag van Monica, die sinds kort een vriendje had bij wie ze een hele vriendengroep zwart uitgedoste mensen cadeau kreeg. Dana had zich altijd al alternatief gekleed, en daarom was ze altijd al een buitenbeentje geweest op school. Al kwam dat misschien ook door haar broer. Er werd van alles over hem gefluisterd en ze had het gevoel dat geen enkele jongen haar een kans durfde te geven dankzij hem. Het was om gek van te worden.
      Ze wist niet precies wat er over hem gezegd werd. Vaak werd er maar wat gemompeld, alsof ze die kennis niet met haar wilden delen. Haar gedachten dwaalden even af naar Kozik, die een paar jaar geleden dankzij Tom ook plotsklaps uit haar leven was verdwenen. Wie wist wat voor geruchten daaruit voort waren gekomen…
      Maar Tom was hier niet, en Maddox kwam niet uit Bakersfield. Misschien dat hij haar wel zag staan. Ze hoopte het. Zo erg. Het was al tijden geleden dat ze iemand écht interessant had gevonden. Na de verjaardag waarop ze elkaar ontmoet hadden, had Dana wat vaker met Monica’s vrienden rondgehangen in een hardrock café, maar tot een echt gesprek was het nooit tussen hen gekomen.
      Plots kreeg ze een klap in haar gezicht. Ze deinsde achteruit en drukte een hand tegen haar wang. Haar huid voelde gloeiendheet aan. Een jongen wierp haar een verontschuldigende blik toe, zijn ogen door alcohol vertroebeld, en stortte zich daarna weer in de pit. Dana klemde haar kaken op elkaar. Het was haar eigen schuld, ze had beter op moeten letten. Zo dicht op de pit staan vroeg om problemen, maar ze had hier gewoon een goed zicht. Op de band én op Maddox.
      De moshpit werd echter steeds heftiger. Ze probeerde naar achteren te stappen, maar daar stonden al andere mensen. Een beetje benauwd draaide ze haar rechterarm voorlangs, haar elleboog naar buiten zodat iemand dat eerst in zijn rug voelde boren voordat hij tegen haar aan klapte.
      En opeens was hij daar. Naast haar. Hij sloeg een arm om haar middel en draaide haar beschermend van het wilde publiek af.
      ‘Ik bescherm je wel,’ zei hij, met een broeierige blik in zijn ogen.

Dat deed hij. Het eerstvolgende concert stonden ze ergens achteraan en zoenden ze met elkaar alsof hun leven ervan afhing. Twee bands later bevonden ze zich in zijn tent, kleedde ze zich ietwat verlegen voor hem uit en neukten ze elkaar tussen de onuitgepakte tas en het nog niet eens opgeblazen luchtbed.

Een kneepje in haar hand trok haar uit de herinnering vandaan. ‘Deen? Waar denk je aan?’
      Juice keek haar afwachtend aan. Voordat ze antwoordde, trok ze het pakje sigaretten uit haar zak en stak ze eentje op. Ze haalde een paar keer diep adem voordat ze eerlijk antwoordde: ‘Het was op een festival als dit dat Maddox en ik… voor het eerst zoenden. En de rest.’
      Ze beet op haar lip, ervan balend dat ze Maddox ter sprake bracht. Maar hij was nu eenmaal een deel van haar verleden, van haar leven.
      ‘Sorry,’ zei ze zacht, toch de nood voelend zich te verontschuldigen.

Reacties (4)

 • Trager

  <3

  1 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Love this chapter(H)
  Love festivals haha

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ze is wel heel eerlijk en dat is wel mooi in die relatie met Juice

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Ik snap met dat achtergrondverhaal wel dat ze voor Maddox gevallen is.

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here