Foto bij 53.

‘C’mon Harry are you ready?’ riep Crystal doorheen het huis. ‘Almost, you said make sure no one can ever recognize you, so you think that’s possible in five minutes?’ hoorde ze Harry mompelen waardoor ze even lachte ‘You’ve been busy for almost an hour, I’m hungry!’ antwoorde ze waarna Harry de trap kwam afgelopen. Crystal moest toch even goed kijken of het wel haar Harry was, uiteraard herkende ze hem wel nog, maar toch was de make-up wel overtuigend. Hij had kleurlenzen in, zijn haar was volledig weg onder een beanie, en ook zijn kledingstijl was verre van wat hij gewoonlijk zo dragen. Hij had zelf lichtjes zijn baard laten staan voor een paar dagen. ‘So?’ mompelde Harry was zenuwachtig, alsof hij toch nog niet zo zeker was van zijn vermomingskunsten. ‘Well it looks pretty good, maybe we should just do the test right?’ zei Crystal toen waarna Harry zachtjes knikte. Crystal nam zijn hand en trok hem dan ook mee het huis uit om op een eerste date te gaan sinds hun break-up.
Sinds het gesprek met Crystal over hoe ze niet in de Parijse buitenbuurt wou blijven wonen voor de rest van haar leven had Harry zitten nadenken. Dit was ook niet bepaald het leven dat hij voor ogen had en hij wou zeker niet dat Crystal op deze manier moest blijven leven dus nu was hij dan toch aan het werken aan een plan om een zo normaal mogelijk leven te kunnen hebben. Ee eerste stap was hem vermommen en in het centrum van Parijs wat gaan eten met Crystal.
Harry moest toegeven dat hij nerveus was, de politie was hem dan wel al lange tijd aan het zoeken, en sinds maanden was men het spoor volledig kwijt, maar toch was dit het moment waarop hij zich echt wel kwetsbaar opstelde. Wat als iemand hem herkende politie of zelf een gewone burger, dan was niet alleen hij opnieuw in gevaar, maar dan had hij ook Crystal in gevaar gebracht. Hij probeerde de gedachten zoveel mogelijk te verdringen en hield stevig Crystal’s hand vast terwijl ze het metrostation inliepen. Crystal zelf was ook wat stilletjes en keek opmerkzaam om zich heen, ze was toch niet volledig op haar gemak. Wat als iemand Harry herkende? Dan was dit haar fout, dit was haar stomme plan om hem zo in gevaar te brengen. Uiteindelijk wist ze zichzelf wel kalm te houden en zette zich langzaam maar zeker over het idee dat dit mogelijk niet zo’n slim plan was. Ze liepen uiteindelijk al snel door de drukke straten van Parijs en zoals gewoonlijk was er niemand die aandacht spendeerde aan hen en liep iedereen in snel tempo aan hen voorbij, te druk bezig met hun eigen zaken. De twee kwamen al snel aan bij een klein gezellig restaurant waar Crystal een tafel gereserveerd had. Ze kregen een tafeltje ergens achterin het restaurant, ook dat had Crystal gevraagd onder het excuus dat ze graag wat privacy wilden. Zo begon de avond wel goed, een glas wijn in de hand, wat lekkere hapjes als voorgerecht, beetje bij beetje kwamen beide meer los. ‘Oh I know another thing we should do, get you glasses!’ zei Crystal toen ze al even in Harry’s ogen zat te staren. Harry zelf keek haar wat verbaasd aan ‘It would make you even more unrecognizable!’ prevelde ze dan waardoor Harry toch even lachte ‘Yea of course it’ll make me look like a nerd!’ antwoorde hij met een scheve glimlach waar Crystal zo van hield. ‘A sexy nerd’ voegde ze er dan aan toe waarna de ober eraan kwam met hun hoofdgerecht. Tijdens het eten werd er niet veel gesproken, beide genoten vooral van het lekkere eten en elkaar. Na nog een dessert met twee thees betaalde Crystal de ober en verliet samen met Harry het restaurant. Ze liepen nog even voorbij een aantal toeristische trekplijsters en monumenten alvorens de metro terug naar het huisje te nemen. Daar haalde Harry zijn vermomming er meteen af terwijl Crystal een fles wijn opentrok die ze de avond ervoor kocht ‘let’s drink on our first succesful date’ lachte ze waarna Harry bij haar in de zetel kroop en een glas aannam. ‘On our first date’ glimlachte ook Harry waarna hij het glas hief en er een slok van nam. Zo werd de gezellig avond verdergezet in hun kraakpand.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here