Dana schoof nog een schuifspeldje in haar haren en zette daarna de driehoekige piratenhoed op haar hoofd. Daarna bekeek ze het kostuum dat Juice had uitgekozen in de spiegel en grinnikte zachtjes. Er was een beste decolleté en het jurkje was niet erg lang. Ze zakte op de rand van het bad neer en liet haar voeten in de kniehoge laarzen zakken. Hoewel ze nooit heel handig was geweest op hakken, kon ze er wel op lopen. Toch besloot ze straks voor de zekerheid een paar slippers in de tas te stoppen. Voordat Dana de badkamer verliet liet ze haar handen over de ietwat goedkoop aanvoelende stof glijden. Daar maalde ze niet om, erg vaak zou ze dit toch niet dragen. Het was gewoon voor de lol.
      En het “kostuum” dat ze voor Juice had uitgekozen had al helemaal amper wat gekost.
      Ze verliet de badkamer. Juice zat op de rand van het bed en keek haar met glanzende ogen aan.
Hij beet op zijn lip.
      ‘Damn girl. Ik wist dat je er fucking sexy uit zou zien.’
      ‘Dat zie ik toch altijd.’ Ze gaf hem een knipoog.
      Zijn adamsappel schoot op en neer toen hij slikte. Ze liet zich op zijn schoot zakken en keek hem zo verleidelijk mogelijk aan.
      ‘We kunnen ook hier blijven en met zijn tweetjes Halloween vieren…’
      Hij legde zijn handen op haar bovenbenen en schoof ze gretig omhoog. Hun lippen vonden elkaar, en al snel daalden zijn lippen af langs haar nek en sleutelbeen.
      ‘Misschien had ik toch een boerka moeten regelen,’ mompelde hij tegen haar huid. ‘Straks vallen al mijn plannen voor vandaag in het water.’
      Dana duwde hem naar achteren op het bed. Onder zich voelde ze een bobbel groeien en ze schuurde er plagerig langs. ‘Zo veel tijd heb je doorgaans toch niet nodig.’
      Ze grinnikte toen hij verontwaardigd in haar hals beet. Terwijl zijn handen over haar billen gleden en die kneedden, maakte ze al zoenend zijn riem los. Juice’ vingers sloten zich om haar string en trokken die opzij, waarna ze hem naar binnen hielp. Veel voorspel had ze al niet meer nodig, het was alsof haar lijf de hele dag klaar voor hem was en ze sloot zuchtend haar ogen toen ze hem binnen in zich voelde.

Al na een paar minuten lagen ze hijgend naast elkaar. Dana grinnikte zachtjes terwijl ze haar vingers langs die van hem haakte. ‘Zie je? Ik zei al dat je niet zo veel tijd nodig had.’
      Ze rolde zich op haar zij en gaf hem een tedere kus, het was niet als een belediging bedoeld. Een tijdje bleven ze nog naast elkaar zitten, daarna friste Dana zich op in de badkamer en fatsoeneerde ze haar kleding. Juice was inmiddels overeind gaan zitten.
      ‘Nou, wat was het meest sexy outfit dat je voor mij kon vinden?’ vroeg hij met een grijns.
      Niet wat je denkt. Ze grinnikte inwendig, wetend dat zij het leuker zou vinden dan hij. Maar dan had hij maar niet moeten voorstellen dat ze voor elkaar Halloweenkostuums gingen uitzoeken. Ze pakte haar tas die naast de kast stond en grabbelde erin.
      ‘Nou… ik heb je natuurlijk verteld dat ik je verkleed als Dracula heel sexy zou vinden, maar dat leek me wat warm in de tropen. Dus… dan maar een baby Dracula.’ Ze haalde de incontinentieluier eruit en gooide die op het bed, gevolgd door een roze speen en Winnie de Pooh-rugtas, aangezien hij wel zijn pistool moest kunnen meenemen.
      Juice staarde haar met opgetrokken wenkbrauwen aan. Dana haalde onschuldig haar schouders op. ‘Iedereen heeft je zo gezien… behalve ik.’ Ze trok een pruillipje. Ze liet haar armen om zijn middel glijden en keek naar hem op. ‘En hé… met zo weinig aan trakteer ik je misschien nog wel op een paar vluggertjes vandaag.’ Ze bewoog haar wenkbrauwen op en neer.
      Dat leek hem over de streep te trekken. Hij trok de luier aan en keek toen hoofdschuddend naar beneden. ‘Je bent me er eentje, Dana.’
      Dana schoot in de lach. Het leukste van alles vond ze nog dat hij zo gek was om het echt te gaan dragen. Ze sloeg haar armen om zijn nek. ‘Ik vind je zo leuk, Juice,’ zei ze oprecht, en ze gaf hem een kus. ‘Soms lijk je slechts een droom.’
      Hij haalde zijn hand door haar haren en kuste daarna haar voorhoofd. ‘Ik ben echt echt.’ Hij gaf haar een knipoog. ‘En ik ben echt zo gek om dit aan te trekken als dat madame gelukkig maakt.’
      ‘Oh dat doet het,’ grijnsde ze.

Juice nam haar mee naar een klein pretpark in de buurt dat vandaag in een speciaal Halloween-thema was. Bijna iedereen was wel verkleed en hoewel Juice de enige volwassen baby was, liep hij niet zo voor lul als hij de vorige keer moest hebben gedaan.
      Toch oogde hij nerveus, en Dana begon een beetje aan haar keuze te twijfelen. Hij was stiller dan normaal en bleef soms een tijdlang in de verte staren, alsof zijn gedachten hier mijlenver vandaan waren. Ze had gedacht dat hij er wel om zou kunnen lachen, en hoewel hij dat ook had gedaan, vroeg ze zich nu af of het wel helemaal oprecht was geweest.
      ‘Is er iets?’ vroeg ze toen ze na een tijdje in de rij voor de achtbaan stonden.
      ‘Hmm?’ Hij keek haar aan alsof hij net uit een dagdroom was opgeschrikt. Hij gleed met zijn hand over zijn hoofd, zoals hij altijd deed wanneer hij zenuwachtig was.
      ‘Je lijkt nerveus. Voel je je niet op je gemak?’
      Hij haalde zijn schouders op en leek even naar woorden te zoeken. ‘Al die kinderen hier met hun ouders… ik weet nog dat ik dat vroeger graag wilde, maar mijn moeder had er geen geld voor en mijn moeders vriend…’ Hij deed er het zwijgen toe.
      Dana greep zijn hand vast en gaf er een kneepje in. Hij had haar verteld over zijn moeilijke jeugd, over hoe zijn vader hem verlaten had na de geboorte van zijn zusje en de losse scharrels die zijn moeder er daarna op na had gehouden. Geen van allen hadden de rol van vader willen opnemen en degene met wie zijn moeder het nog het langst volhield, had hem met klappen duidelijk gemaakt wat een mislukkeling Juice in zijn ogen was.
      ‘Kozik en Happy hebben me weleens meegenomen toen ik jong was, maar mijn moeder ook niet.’ Ze glimlachte aarzelend. ‘Maar het is fijn dat wij het wel kunnen doen. En wie weet, ook met onze kinderen later.’
      Dat vooruitzicht liet hem weer glimlachen. Hij sloeg een arm om haar heen en kuste haar slaap. Na die woorden leek de onrust een beetje uit Juice weg te glijden. Ze gingen de verschillende attracties af, bekeken de kostuums van de anderen en aten een patatje aan de rand van een vijver waarin gewaterfietst werd. Dana genoot ervan, maar ze merkte dat Juice nog steeds niet helemaal zichzelf was en ze wist niet goed hoe ze daar verandering in moest brengen. Misschien moest ze het gewoon laten rusten. Maar toch… hij had zoveel moeite gedaan door haar hiernaartoe te brengen en ze wilde dat hij er net zo veel plezier in had als hij.
      ‘Wil je in het reuzenrad?’ vroeg ze na een tijdje, een van de weinige attracties waar ze nog niet in waren geweest.
      ‘Ja is goed. Maar dan ga ik eerst even pissen.’
      Dana knikte en ruimde de plastic patatbakjes op en keek Juice na, lopend in zijn luier en met zijn Winnie de Pooh-rugzak op zijn rug. Ze grinnikte zachtjes en draaide haar hoofd naar de zon toen haar vriend uit zicht was.

Dana zat met het plastic zwaard te spelen toen Juice terugkwam. Hand in hand liepen ze naar het reuzenrad toe. De lucht begon al wat donkerder te kleuren, het zou niet lang duren voordat de zon onderging.
      Toen ze door de rij waren, namen ze plaats in een van de bakjes. Ze waren niet heel ruim, waardoor ze tegenover elkaar waren gaan zitten. Dana wreef met haar voet langs die van hem totdat de glimlach weer naar zijn gezicht terugkeerde. Langzaam raakten ze steeds hoger. Af en toe steeg er een luid gekrijs op en hing de attractie even stil, vast om een griezelige sfeer op te roepen. Dana tuurde opzij, naar de stad waar het pretpark aan grensde en de groene begroeiing erachter. De zon zette de lucht in paarse en rode kleuren en ze zuchtte zachtjes.
      ‘Wat is het mooi,’ verzuchtte ze zachtjes.
      Ze richtte haar blik naar voren toen Juice in zijn tas zat te rommelen.
      ‘Ga je een foto maken?’
      ‘Uhu,’ mompelde hij, bijna niet verstaanbaar.
      Een paar dagen geleden had Dana ergens een ouderwets fototoestel gezien, zo’n wegwerpding. Die functie ontbrak op Juice’ telefoon en ze wilde iets tastbaars aan deze “vakantie” overhouden. Juice liet de tas voor wat het was en draaide zich weer naar haar toe.
      Plots kwam hij in beweging en zakte hij op een knie voor haar neer. Dana dacht eerst dat hij het nodig vond om zijn veter te strikken, totdat ze opeens het zwarte doosje zag. Sprakeloos staarde ze hem aan.
      Juice keek naar haar op, zijn wangen roder dan ze ze ooit had gezien.
      ‘Shit,’ bromde hij, zijn lippen op elkaar knijpend. ‘Ik had een hele speech voorbereid maar nu ben ik fucking zenuwachtig.’ Hij haalde diep adem en klikte toen het doosje open. ‘Dana… Ik hou van je. Ik hou fucking veel van je, meer dan ik ooit van iemand heb gehouden, en hoewel ik weet dat er een gestoorde ex achter je aan zit en dat we elkaar pas een halfjaar kennen en dat ik hier in een fucking luier voor je zit, moet ik het je gewoon vragen. Wil je…’ Zijn tong schoot over zijn lippen, zijn handen trilden. ‘Wil je met me trouwen?’
      Dana was te overrompeld om meteen te kunnen reageren. Ze voelde de tranen in haar ogen springen en duwde haar hand tegen haar hals, waar haar hart opeens als een bezetene in haar borstkas ramde.

Reacties (3)

 • Trager

  Haha, ga jullie kinderen maar eens vertellen hoe je Dana ten huwelijk hebt gevraagd, Juicy :'D

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Aaaah ze moet wel ja zeggen hoor!

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Als ze geen ja zegt, sla ik mijn hoofd tegen de muur. Ik zie het echt wel voor me dat ze nee gaat zeggen, omdat ze nog steeds bang is dat Maddox hem gaat vermoorden, maar dat mag niet. Dat heb ik net besloten.

  Als ze dit allemaal overleven en ze later kinderen krijgen of zo, gaat het wel echt het geweldigste ooit worden als ze vragen hoe Juice haar ten huwelijk vroeg.
  "Ik droeg een erg gewaagd piratenpak en je vader droeg een luier en toen vroeg hij me ten huwelijk met veel scheldwoorden en zeer romantische verwijzingen naar mijn gestoorde ex, voor wie we op dat moment op de vlucht waren. Dus.... wie wil er taart?"

  1 jaar geleden
  • Croweater

   Ik wil deze reactie echt nomineren voor de reactie van het jaarxD

   1 jaar geleden
  • Heronwhale

   Dit is de beste reactie ooit XD

   1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here