Hoewel Juice in eerste instantie had ingestemd om Cherry op te halen, begon de twijfel te knagen toen hij terug naar het huis liep. Hij was overrompeld geweest door haar vraag. Nu vroeg hij zich af of hij niet voorzichtiger moest zijn.
      Hij wist niet goed hoe hij zijn bedenkingen onder woorden moest brengen, maar als iemand kon inschatten hoe ver Maddox bereid was te gaan, dan was zij het wel.
      ‘Vind jij het niet… verdacht?’ vroeg hij voorzichtig aan Dana toen ze het strand achter zich hadden gelaten.
      ‘Wat? Dat het uit is tussen Kip en Cherry?’ Ze haalde haar schouders op. ‘Ze snauwden elkaar best vaak af. En misschien is Kip ook wel veranderd door… alles.’ Ze zuchtte.
      ‘Dat het uit is, is één ding. Maar dat Kozik haar op het vliegtuig naar Mexico zet?’
      ‘Ze heeft verder niemand, Juice. Haar moeder wilde haar niet, haar vader heeft ze nooit gekend. Kip was alles voor haar en ik ben haar enige vriendin. Dat heeft ze al heel vaak tegen me gezegd.’ Ze beet op haar lip. ‘Ik begrijp haar wel. Als de rollen omgedraaid waren, had ik ook naar haar toe gewild.’
      Juice zuchtte. ‘Maar zou Kozik ons dan niet bellen?’
      Dana haalde haar schouders op. ‘Misschien dacht hij dat het een leuke verrassing was ofzo. Hij was de enige die je nummer had, dus hij moet het haar wel hebben gegeven, toch? En kom op, Cherry zou ons heus niet verraden! Dat zou ze alleen doen als Kip in gevaar was.’
      ‘En dat moet hij dan al ruim vierentwintig uur zijn,’ gaf Juice toe. ‘Dan had Kozik dat wel laten weten.’ Hij drukte het zeurende onderbuikgevoel weg. Ze moesten niet te paranoia worden. Als ze al niet eens meer op Kozik konden vertrouwen, wist hij echt niet meer wat ze moesten beginnen.
      Het helemaal van zich afzetten kon hij niet en zodra hij binnen was, probeerde hij zijn vriend toch te bereiken. Hij kreeg echter geen gehoor en gaf het uiteindelijk op, ervan uitgaand dat Kozik hem wel zou terugbellen zodra hij de gemiste oproep zag.

Anderhalf uur later stond Juice voor het hotel waar hij met Cherry had afgesproken. Hij was bewust alleen gekomen.
      Cherry zag er slecht uit. Haar gezicht was bleek, haar haren vet en haar ogen waren rood omrand. Toen ze elkaar halverwege de straat ontmoetten gaf ze hem zo’n stevige knuffel dat het voelde alsof ze daar al jaren naar had uitgekeken. Ze was er echt kapot van en hij voelde zich schuldig omdat het in zijn hoofd was opgekomen dat ze iets slechts in de zin had.
      ‘Je moet je telefoon weggooien,’ zei hij nadat hij aarzelend een hand op haar schouder had gelegd. ‘Anders ben ik bang dat Maddox ons kan vinden.’
      Haar lip trilde en ze gaf hem haar telefoon. Hij dumpte hem in een vuilnisbak en ging toen in de huurauto zitten.
      De rit naar huis was ongemakkelijk. Eigenlijk was hij nog maar één keer met Cherry alleen geweest en dat was toen hij haar voor het eerst ontmoet had en ze een lift naar het clubhuis had willen hebben. Hij zette de muziek zachtjes aan terwijl hij zich afvroeg of hij haar wat moest vragen of dat hij dat beter aan Dana kon overlaten. Hij kon zich niet voorstellen dat ze er met hem over wilde praten en daardoor zou het alleen maar geforceerd voelen.
      Na een minuut of tien begon ze toch uit zichzelf te praten.
      ‘Sorry dat ik jullie voortijdse honeymoon kom verstoren,’ zei ze met een zucht. Ze had haar hoofd van hem afgedraaid en staarde naar buiten.
      ‘Het is geen honeymoon. We zijn op de vlucht voor een gestoorde gek.’
      ‘Maar het doet je goed,’ antwoordde ze toonloos. ‘Ik heb in geen maanden zo’n ontspannen gezicht gezien.’
      Juice voelde zich allesbehalve ontspannen en vroeg zich af wat dat in vredesnaam voor de rest inhield. ‘Hoezo?’ Nerveus kneep hij in het stuur. ‘Is er iets gebeurd?’
      ‘Nee,’ mompelde ze. ‘Maar de club is gehalveerd. De jongens missen hun broeders, of ze nu dood zijn, in de gevangenis zitten of zich ergens in Mexico verbergen. Niemand is gelukkig.’
      Juice slikte een brok in zijn keel weg. Dana en hij hadden al zo lang in afzondering geleefd dat ze amper bezig waren met hoe het in Charming ging. Goed, had Kozik hem de afgelopen tijd voorgehouden. Maar dat er niemand stierf, hield nog niet in dat alles goedging.
      Het schuldgevoel kwam hard aan toen hij tegenover zichzelf moest toegeven dat hij zich sinds hij hier samen met Dana was gelukkiger was dan ooit en hij vroeg zich af hoelang dat zo zou blijven nu Cherry gekomen was en daarmee iets van het onheil dat over Charming hing had meegenomen.



Goed, het is misschien niet het slimste wat ze doen (maar ze zijn wel vaker niet zo slim x) ), maar ik hoop dat het enigszins geloofwaardig is. (:

Reacties (3)

 • Trager

  Ik vind dit echt zoooo stom :/

  1 jaar geleden
 • VampireMouse

  Ja dit vind ik wel realistisch! Ondanks dat het gigantisch fout gaat waarschijnlijk is het wel realistisch... Ben alleen zo bang voor wat er wel, of juist niet, gaat komen:(

  1 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Ik ben de hele tijd zenuwachtig dat Maddox daar opeens staat van: “Hey, b*tches, it’s me. Kom je mee, Dana? Ik heb nog wat mishandelen en verkrachten van je tegoed.”

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen