Foto bij Hoofdstuk 5

Ik zie hoe de laatste eerstejaars naar haar afdeling loopt. In welke afdeling zal ik terecht komen. Alle vier de afdelingen hebben sterke punten waar ik mezelf wel bij zie passen, maar je kan er maar bij een komen. Wat past het best bij mij? Ik zie dat Albus gaat staan en naar mij kijkt. Ik voel gewoon dat heel de zaal naar me kijkt. Met vragen zoals: “Wat doet zij hier?” “Wie is dat?’ “Komt zij ook hier op school?’ en nog veel meer van zulke dingen.
‘Als laatste word er nog iemand ingedeeld bij de tweedejaars.’ Roept Albus door de zaal heen. Hij knikt naar ma als teken dat ik mag lopen. Ik loop naar de kruk en ga er op zitten meteen word er een oude, bruine heksen hoed op mijn hoofd gezet
‘Je bent een sterk meisje, maar ook heel gevoelig.’ Hoor ik de stem van de hoed in mijn hoofd. ‘Je bent een moeilijk meisje. Je hebt erg bijzondere krachten.’ Zegt de hoed zacht. ‘Je ouders waren net zo sterk en heel machtig. Ik denk dat jij sterker bent en ook veel machtiger kan worden.’ Ik kijk de zaal door en zie aan de tafel van Griffoendor Hermelien zitten. Aan dezelfde tafel zitten ook de tweeling. Ik kijk veder en zie een roodharige jongen en een zwartharige jongen van mijn leeftijd zitten. De zwartharige jongen heeft een bril en een bliksemachtig liteken op zijn voorhoofd. De beroemde Harry potter. De jongen die bleef leven.
‘Een hekel aan de jongen Potter? Je zou goed in Zwadderich passen. Je bent krachtig, Je haat de jonge potter en je bent een volbloed. Je zal daar heel machtig en geliefd worden. je zal daar grootse dingen kunnen doen.’ Verteld de hoed me en ik kijk naar de tafel van Zwadderich. Meteen valt mijn blik op Draco Malfidus. De klootzak, ik zal hem ooit manieren leren. ‘Je moeder zat in Huffelpuf zij mocht Lucius Malfidus niet. Je vader zat in Zwadderich. Hij had een hekel aan James Potter en zijn vriendjes.’ Verteld de hoed me waardoor ik zacht begin te grinniken. De haat tegen de familie Potter en Malfidus is aan mij doorgegeven. ‘Maar nu weer ter zaken komen. Word het Zwadderich of Huffelpuf?’ vraagt de hoed me. het liefst geen van allemaal, maar als het echt moed. Kies dan maar voor Griffoendor. Ik hoor de hoed boos grommen. Kan mij het iets schelen dat hij mijn keuze niet accepteert. ‘GRIFFOENDOR!’ Schreeuwt de hoed door de zaal. ‘ Pas op meisje!’ hoor ik de hoed nog in mijn hoofd zeggen voor ik hem afzet en naar de tafel van de Griffoendors loop. Ik ga langs Hermelien zitten die druk aan het praten is met Potter. Blijkbaar zijn ze goede vrienden. Hermelien kijkt me aan en geeft me een enthousiaste knuffel.
‘Ik ben zo blij dat je bij ons zit!’ zegt ze en kijkt naar de twee jongens tegenover ons.
‘Ik ben Ron Wemel.’ Zegt de roodharig jongen waarop ik knik en met tegenzin naar Harry kijk.
‘Harry potter.’ Zegt hij waarop ik knik en weer naar Hermelien kijk. Ik zie dat ze verbaast naar me kijken en ik kijk naar ze terug.
‘Ow sorry.’ Zeg ik quasi onschuldig. ‘Ik ben Roxanne.’ Zeg ik met een kille toon in mijn stem. De jongens knikken verbaast en gaan dan stil samen in gesprek. Harry kijkt me heel even aan en ik voel de haat met de minuut in me groeien. Hij heeft alles wat ik had van me afgepakt. Ik haat de jongen met heel mijn hard.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen