Overview
Title: Gone With The Wind
Release Date: 19 November 2018 (20 November 2018)
Episode: 3 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Het spijt mij ontzettend voor de lange afwezigheid. Ik ga proberen het zo snel mogelijk in te halen en op schema te lopen met de planning die ik had gemaakt. Ik ga proberen voor uit te schrijven, want ik zie net dat ik de deadline voor het einde van maandag niet heb gehaald om te uploaden. But I promise, I will make it up to you.

Winterdawn
1x03 Gone With The Wind Songs

Grandson - Despicable
Imagine Dragons - Natural
morgxn, Walk The Moon - home ft. Walk The Moon
Two Feet - Back Of My Mind

Christian Horner kan het niet geloven hoe zijn jongste coureur ontvoerd wist te worden. Bij de meeting met de FIA en alle andere teams, zit hij er verslagen bij. De vragen die door iedereen gesteld worden, dringen niet bij hem door. “Christian? Hé, Christian!?”, maar pas bij de derde keer schrikt hij op en kijkt eerst nog eens naar de deur in de hoop dat Max daar door komt lopen. Een diepe, teleurstellende zucht volgt. “Ja?”, antwoord hij dan terwijl hij naar de microfoon voor zich kijkt. “Wat is er gebeurd?” Een nieuwe zucht volgt, terwijl hij zijn ogen dan kort sluit. Een korte tijd later bijt hij nog even op zijn lip voor hij daadwerkelijk een antwoord weet te bedenken. “De waarheid?’, vraagt hij dan en vervolgt dan bij een aantal knikkende coureurs, teamleden en leden van de FIA. “Ik heb werkelijk geen idee wat er is gebeurd, hoe dit kon gebeuren. Bij iedereen in Red Bull Racing is de grootste vraag, hoe hebben ze zo ver binnen kunnen komen en waarom alleen Max en niet beide coureurs of één van de andere teams? Niemand weet het en dat is zo frustrerend omdat we niet weten wat er met Max gaat gebeuren, wat ze hem gaan aan doen.” Christian kijkt naar zijn handen en weet niet of iemand het hem ooit gaat vergeven als Max nooit of niet levend terug wordt gevonden. “Het spijt mij ontzettend erg dat ik hem niet heb kunnen beschermen tegen het kwaad.” Brengt hij nog uit, voor hij gehaast op staat en weg loopt van alles. Achter de schermen, waar Daniel en Marko ook naar toe zijn gelopen barst Christian in tranen uit.

“Jaxson?” Een van de collega’s komt het kantoor van Jax voorzichtig binnen lopen. “Yes Sam?” De rechercheur kijkt op vanuit het dossier dat voor hem ligt. “Ehm, kunnen wij niks betekenen in de vermissingszaak van Max Verstappen?” Begint de iets wat oudere rechercheur dan Jax stamelend. Gefocust op de letters die op de papieren getypt staan en voor hem liggen, is het zoeken naar een antwoord die eigenlijk al voor de hand ligt. “Op dit moment? Niks Sam. Je weet dat wij pas door een organisatie zoals een politie na enkele weken of zelfs maanden benaderd worden. Ik kan daar geen uitzondering voor maken door naar de Japanse politie te stappen en om de zaak te vragen. Je weet dat onze verhouding met de Japanners nog steeds niet optimaal is na dat voorval met Tyler in Rusland en de vermissingszaak van Yamamoto.” Hij neemt de papieren voor hem weer terug in zijn handen en bladert verder om de informatie in zich op te nemen. “Waarom niet Jax! Max is belangrijk voor de formule 1! Als hij niet snel terug wordt gevonden dan…” “Dan wat Sam?” “Weet je laat ook maar! Wat bereiken we ook met deze organisatie! Hadden ze die trigger maar overgehaald dan hadden we nu een betere hoofd rechercheur gehad die wel actie had ondernomen!” Een aantal documenten vliegen door de lucht en vallen op de grond nadat Sam het kantoor uitgestormd is, de deur met een harde knal dicht heeft gesmeten en vloekend het gebouw heeft verlaten. Na enkele secondes is de woede bij Jax verdwenen en gooit het dossier van Ivanov aan de kant voor hij opstaat en de lift in zijn eigen kantoor naar een verdieping onder de grond neemt.

“Waar was u ten tijde van de ontvoering van meneer Verstappen, meneer Horner?” Vragend kijkt een Japanse agente naar de man van Red Bull voor zich. “Ik was nog in de pit straat bij Daniel en Helmut, ehm Daniel Ricciardo en Helmut Marko. Max was met een assistent naar zijn kamer achter de pit straat gegaan.” Een andere agent tikt het verhaal in op zijn machine, terwijl zijn collega strak naar Christian kijkt. “Was er een onenigheid tussen u en Verstappen?” “Absoluut niet!” “Goed. Is er iemand in het team die Verstappen niet mocht?” “Niet dat ik weet, Max kon goed met iedereen opschieten.” “En tussen zijn team rivaal? Hoe was zijn naam ook alweer, David? Dave? Dante?” “Daniel Ricciardo, madam.” “Juist, Dante Richido.”
Na de intensieve gesprekken op het politiebureau in Suzuka is het Marko die Christian apart bij zich neemt. “Ik heb de beelden van op en rondom het circuit. Ze zijn hier heel aardig in Japan, maar ik heb het idee dat het lang gaat duren met ze voor we verder komen.” De teambaas van Red Bull Racing knikt eens. “Heb je een idee om dit sneller te laten gaan?” “De FIA gaat druk opvoeren bij de Japanse autoriteiten en zijn aan het kijken of er hogere instanties zijn die dit kunnen gaan oplossen. Max moet zo snel mogelijk gevonden worden! No-one can tell me he’s gone with the wind!”

Jaxson drukt hard de toetsen in van het toetsenbord voor zich. Er mag geen enkele fout in het werk zitten. Snel wordt het geschreven stuk opgeslagen en verzonden naar de server. De jonge man duwt zich van het bureau af, rollend naar een ander bureau waar hij de scan resultaten bekijkt en weer begint met tikken. Een volgende bliep laat hem opkijken. “Results found. Scan succesful!” Gehaast rijdt hij zijn bureaustoel terug naar de eerste computer. “Wat heb je gevonden Elysa?” Met een druk op de knop worden enkele bestanden geopend, video’s om precies te zijn. “Security footage? That’s odd?”

2018_10_07_17:03_Suzuka_Circuit_Paddock_001
“Het zwarte, geblindeerde busje waarop het kenteken duidelijk te zien is stopt recht voor de motorhome van Red Bull Racing, waarna er een zestal mensen – geheel in zwarte kleding en maskers gekleed – uitstapt en de motorhome binnen dringen. Twee houden de wacht tussen het busje en de motorhome. Na een 30 seconden komen er twee met Max er tussen in naar buiten, waarna Max hardhandig het busje in wordt geduwd en de anderen ook het busje in stappen en het weg rijdt van het paddock af naar de hoofduitgang.”

De jonge rechercheur klikt het video bestand er onder aan.

2018_10_07_18:53_Osaka_International_Airport_153
“Een viertal mensen samen met Max Verstappen lopen de hangar door naar een witte jet, waar alleen de kleur wit van te herkennen is. Na een kort gesprek stappen alle passagiers in en duurt het een kort moment voor de jet vertrekt.”

Heel even is Jax met stomheid geslagen. “Wat is hier in vredesnaam gaande?” Mompelt hij, maar dan meer tegen zichzelf. Een aantal keer speelt hij beide filmpjes af, voor hij het kenteken nacheckt in het systeem van de Japanse politie. Een link die zodanig afgeschermd is, dat niemand weet dat Jax er gebruik van maakt. “License plate unknown.”, is het enige wat het systeem voor hem terug geeft. “Dan moeten we het op een andere manier zien te vinden!” Opnieuw gaan zijn vingers over het toetsenbord. “Yes!”, klinkt het wanneer hij door het gehele beveiligingssysteem van de airport heen is. Na alles te hebben nagezocht lijkt het er op dat er niks is dat hem wijst naar die ene vlucht en lijkt het er op dat het een doodlopend eind wordt tot de computer een nieuwe melding geeft. “GOT IT! That’s smart! Really smart, Vladimir Yartsev you say eh?”

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen