Foto bij Hoofdstuk 6

veel leesplezier!

De gesprekken aan tafel gaan vooral over vorig jaar en de vakantie die ze hebben gehad. Ze vertellen me in details over de steen der wijze en hoe Harry is weg gekomen. Tuurlijk ken ik de verhalen ze zijn me heel de vakantie wel duizendkeer verteld. Hoe moedig Harry wel niet was, hoe slim Ron wel niet was met tovenaars schaak en hoe Hermelien in het algemeen zo slim was. Ik hoor hoe Ron een spreuk zegt en zie hoe zijn drilpudding van zijn bord af drilt. Zijn pudding beland op zijn schoot. Ik begin zacht te grinniken en vlug zet ik mijn pokerface weer op. Ik pak mijn stok en richt hem op Ron zijn schoot.
‘Beneserverto.’ Mompel ik zachtjes terwijl ik sierlijk met mijn stok zwiep. Ik kijk toe hoe de pudding verdwijnt en weer op Ron zijn bord beland. Heel ons stukje tafel is weer netjes. De jongens kijken me verbaast aan en ik haal ongeïnteresseerd mijn schouders op. Zonder nog een woord tegen ze te spreken sta ik op en loop ik bij de tafel vandaan. Zodra ik de zaal uit ben laat ik mijn schouders echt hangen en ga vlug naar boven. Wat heb ik een hekel aan me anders voor doen dan ik echt ben. Ik haat het! Voor het portret van de dikke dame houd ik stil en lach zwak naar de vrouw. De vrouw kijkt me verbaast aan en slaakt dan een gilletje van blijdschap.
‘Wat fijn je weer te zien liefje. We hebben je erg gemist.’ Zegt de vrouw waarop ik knik en lach. ‘Ga maar vlug naar binnen en alvast een fijn schooljaar.’ Zegt ze terwijl ze openzwaait. Ik bedankt haar en ga de kamer binnen. De leerlingenkamer van Griffoendor is niks veranderd in al die jaren. Alles staat nog precies zoals toen. Op de banken zie ik al twee bekende zitten en ik sluip zo zacht als ik kan naar hun toe. Ik hoor ze praten over een of ander project. Ik spring over de rugleuning van de bank en land tussen de twee jongens in. ze maken een sprongetje van schrik waardoor ik begin te grinniken.
‘Over welk project hebben jullie het? Ik denk dat het niks met school te maken heeft of wel?’ Vraag ik ze plagend.
‘Jij kleine…’ Begint de een.
‘Gluiperd.’ Maakt de ander zijn zin af. Ik barst in lachen uit en voel dan uit het niets twee paar handen in mijn zij prikken. Ik gier het uit van het lachen en probeer de jongens bij me weg te drukken.
‘Neehee… Jongens… S-stooop.’ Schreeuw ik huilend van het lachen door de kamer. ‘A-alsje- alsjeblieft.’ Smeek ik ze. De jongens geven na nog even door te prikken toe en laten me los. ‘Welk project?’ Vraag ik de tweeling nog een keer. Ik veeg de laatste tranen weg en kijk de jongens dan een voor een aan.
‘Dat kunnen we niet zeggen.’ Zegt de linker zachtjes.
‘Maar je komt er ooit nog wel achter.’ Gaat de rechter veder. Ik knik teleurgesteld en sta dan op.
‘Dan laat ik jullie maar veder smiespelen over jullie project en ga ik maar naar mijn bed toe. Ik spreek jullie morgen wel weer.’ Zeg ik waarop de tweeling knikt.
‘We zijn blij voor je dat je bij onze afdeling zit.’ Roepen ze tegelijk als ik de trap op loop. Ik schut lachend mijn hoof. Wat een malloten zijn het ook. Ik zie mijn kamer en loop er op af. Ik kijk naar het bordje en zie dat ik mijn kamer deel met Hermelien. Ik ga de kamer binnen en zonder nog om me heen te kijken plof ik neer op mijn bed. Dit gaat een heel moeilijk schooljaar worden. Ik sluit mijn ogen voel me steeds lichter worden.

Reacties (1)

  • GossipGirl21

    Voor jou ook een vrolijkke kerst gewenst e.

    1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen