Cherry had al weinig geslapen de afgelopen dagen, maar vannacht had ze al helemaal geen oog dichtgedaan.
      Vandaag moest ze het doen.
      Dana en Juice verraden.
      De gedachte alleen al was genoeg om de hele omgeving om haar heen te laten tollen.
      In de kleine week dat ze hier was, hadden de twee alles voor haar gedaan wat ze kon wensen. Ze had zich er alleen maar verschrikkelijker door gevoeld en meer dan eens op het punt gestaan om toe te geven, om hun te vertellen wat er aan de hand was.
      Maar die waarheid betekende Kips dood.
      Dat had Maddox haar heel duidelijk gemaakt, met foto’s van Kips tot pulp geslagen gezicht, een filmpje waarbij hij ineengedoken in het donker zat te snikken en vlak voor ze vannacht ging slapen had Maddox haar zelfs een foto van een bloederige pink gestuurd.
      Ze had haar hele maaginhoud eruit gekotst en Dana sindsdien niet meer kunnen aankijken, die haar thee met honing bleef voorschotelen en haar vertelde dat alles wel weer goed kwam.
      Dat kwam het niet.
      Niet met haar, niet met Juice en niet met Kip.
      En met haarzelf ook niet. Zelfs als ze Kip terug had, zou ze hem waarschijnlijk verliezen. Hij zou walgen van haar actie, zou liever zijn gestorven dan te hebben moeten toezien hoe Dana terug moest naar haar verkrachter.
      Maar Cherry kon hem niet aan zijn lot overlaten. Kip stond hierbuiten.
      Dana verdiende dit niet, maar misschien zag ze ooit kans om weer te ontsnappen. Maddox zou haar niet doden, daarvoor deed hij niet zoveel moeite.
      De krakende treden van de trap leidden haar af. Gauw trok ze haar gezicht in de plooi. Ze keek over haar schouder en groette Juice met al het enthousiasme dat ze kon opbrengen.
      ‘Voel je je alweer wat beter?’ vroeg hij terwijl hij naar de keuken liep en daar de koelkast opentrok.
      ‘Ja, gelukkig wel. Vast iets verkeerds gegeten.’ Ze stond op van de bank en liep naar het keukenblok toe. Daar leunde ze tegen het aanrecht. ‘Ik had wel ietsje meer romantiek van je verwacht,’ zei Cherry terwijl ze toekeek hoe Juice ontbijt voor zichzelf klaarmaakte.
      Met een frons draaide hij zich naar haar toe.
      ‘Je gaat toch niet zeggen dat je het vergeten bent?’ vroeg Cherry met opgetrokken wenkbrauwen, ook al was ze daar juist van uitgegaan. Die jongen had veel te veel aan zijn hoofd om aan zoiets te denken.
      Ze zag de kleur uit zijn gezicht wegtrekken.
      ‘Wat bedoel je?’
      ‘Oh dit meen je niet hè?’ zei ze hoofdschuddend. ‘Jullie allereerste Valentijn en jij bent het vergeten?’
      Juice sperde zijn ogen open. ‘Oh shit. Ja, helemaal vergeten.’ Hij haalde een hand over zijn hoofd. ‘Zal ze het erg vinden?’
      Cherry haalde haar schouders op. ‘Dat zal ze vast niet toegeven, maar geen enkele vrouw wordt graag vergeten op de meest romantische dag van het jaar.’
      Juice’ ogen schoten onrustig heen en weer. Cherry voelde zich er lullig over dat ze hem een schuldgevoel aanpraatte, want ze wist dat het Dana weinig zou kunnen schelen. Die jongen was samen met haar in de rimboe gaan wonen om haar te beschermen, iets romantischers kon ze nauwelijks bedenken. Maar Juice was altijd al snel onzeker geworden als het op Dana aankwam en Cherry had geweten daar op in te kunnen spelen.
      ‘Relax,’ zei ze. ‘Het is nog vroeg, er is nog zat tijd om wat voor haar te halen.’ Ze ging rechtop staan en veinsde een enthousiaste grijns. ‘Ik weet precies waar je haar mee blij kan maken! Kom, ik ga met je mee.’ Ze greep zijn onderarm vast en trok hem mee.
      Haar hart ramde in haar keel, zo hevig dat ze als de dood was dat hij het kon voelen. Dit moest lukken, dit móést lukken! Juice trok zijn arm los en keek haar achterdochtig aan. Cherry had het gevoel dat ze knalrood was. Had hij haar door? Nee toch?
      ‘Wat dan?’ vroeg hij. Zijn blik was een beetje afwezig, alsof hij bij zichzelf te rade ging wat hij liever deed: Dana alleen thuislaten of samen met háár thuislaten. Hij wantrouwde haar nog steeds, dat gevoel had Cherry al vanaf het begin gehad.
      En terecht.
      ‘Bonbons in een te schattige verpakking. En toen we laatst aan het winkelen waren was ze helemaal lyrisch over een luchtje dat ze te duur vond. Als ik hem ruik, weet ik zo welke het was!’ Ze glimlachte vol overgave naar hem. ‘Kom op joh, met de auto zijn we hooguit een halfuur weg. Schrijf gewoon een briefje dat je stap één van je geweldige Valentijnsplan aan het uitvoeren bent. De rest bedenken we onderweg.’ Ze gaf hem een knipoog.
      Hij knikte langzaam en leek eindelijk wat te ontspannen. Bij de tafel griste hij pen en papier bij elkaar en schreef een kort berichtje. Zijn ontbijt was hij al vergeten.

Cherry staarde uit het raam terwijl ze naar de winkels reden. Ze durfde Juice niet aan te kijken. Hoewel het warm was, droeg ze een vest met een doorlopende zak op de buik. Haar hand had ze stevig om de injectienaald geklemd die Maddox de avond tevoren had klaargelegd onder een struik vlak naast de auto.
      Als Juice en Dana hadden geweten dat hij al die tijd zo dichtbij was… Ze kneep haar ogen dicht toen de tranen zich er weer ophoopten. Het was bijna voorbij. Ze moest nog even doorzetten.
      Juice minderde snelheid. ‘Moet ik hier parkeren? Of is het dan nog een stuk lopen?’
      Cherry keek vlug de straat door. Het was rustig.
      ‘Misschien daar?’ Ze wees naar links.
      Toen Juice zijn hoofd opzij draaide, sloeg ze de naald in zijn bovenarm en spoot ze de vloeistof in zijn lijf. Met zijn rechterhand maaide hij opzij en sloeg haar naar achteren zodat ze met haar hoofd tegen het raam knalde.
      Maar het was al te laat. Het spul werkte vliegensvlug en Juice zakte ineen.
      Cherry’s haalde bevend adem. Met trillende vingers haalde ze de telefoon uit haar zak vandaan die ze al vanaf het begin voor Dana en Juice had verstopt en drukte het enige nummer in dat erin opgeslagen was.
      Haar woorden ‘Ik heb gedaan wat je vroeg’ waren onverstaanbaar door de snikken die over haar lippen rolden en ze kromp ineen terwijl ze wenste dat de tranen haar konden verdrinken.

Reacties (6)

 • Trager

  Oh my god... one way ticket back to hell D:

  2 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Oh noo ik heb het echt te doen met Cherry:S

  2 jaar geleden
 • Phlegethon

  Ik denk niet dat iemand behalve Maddox hier blij mee is... oh oh

  2 jaar geleden
 • EvaSalvatore

  Oh boy oh boy oh boy

  2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  WoW, ik denk dag Cherry niet alleen Kip kwijt is met deze actie, maar iedereen..

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen