Overview
Title: Jaxson "Jax" Hunter
Release Date: 23 November 2018 (20 November 2018)
Episode: 4 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: De tweede update voor deze week. Let me know what you think of this chapter ^^.

Winterdawn
1x04 Jaxson "Jax" Hunter Songs

Grandson - Blood // Water
Muse - Supermassive Black Hole
Normandie - White Flag
Will Knox - Stolen Car

29 Maart 1998
Het is vroeg in de ochtend, eigenlijk zelfs nog middernacht, als William en Rylee Hunter gehaast het ziekenhuis in komen. De vrouw van William, Rylee, wordt de verloskamer ingereden. “Vandaag gaan we met een kleine naar huis toe!” Glimlacht de 25-jarige rechercheur naar zijn vrouw, een actrice in grote tv series. Niet veel later weerklinken de eerste tekenen van leven bij de paar minuten oude baby. “Meneer en mevrouw Hunter, ik mag u met trots mededelen dat er een nieuwe rechercheur of acteur op de wereld is gekomen!”

“Wat denk je van Max?”, Rylee Hunter haalt haar blik van haar pas geboren baby af en kijkt naar haar man die naast haar zit. “Nee, dat is te kort. Ik vind Jackson wel iets.” Het is een paar minuten stil. “Wat dacht je van Jaxson waarvan de CK als X geschreven wordt en zijn bijnaam Jax is, zodat het lijkt op een combinatie van beide naam ideeën?” Beide ouders kijken elkaar nog enkele seconden aan voor ze naar het kleine wonder in de armen van Rylee kijken. “Welkom bij de familie Jaxson ‘Jax’ Hunter.”


10 Jaar later
“Waar gaan we naar toe pap?”. Jaxson kijkt met grote ogen door het autoraam naar buiten als allerlei landschappen voorbij schieten door de snelheid die auto heeft. “Naar mijn kantoor op het bureau. Mama heeft je vast verteld dat ik je op het kantoor nodig heb voor een kleine acteer klus!” Hevig begint de jongen met zijn hoofd te knikken. “Wat moet ik ook alweer doen?” “Dat ga ik je op het kantoor helemaal uitleggen, want er zijn ook nog een aantal andere acteurs.”

“Ok, luister naar me Jax. Ik wil graag dat je daar in de speeltuin gaat spelen. Op een gegeven moment komt Stewart naar je toe en die komt je ontvoeren. Oliver en Vance spelen de twee agenten die achter Stewart aan zitten.” Gretig knikt de jongen en rent snel naar zijn positie. “Drie, twee, één en actie!”

Enkele uren later zit Jaxson uitgeput op een stoel bij zijn vader aan het bureau. Zijn oog valt op een papier voor zijn neus. Voorzichtig neemt hij het in zijn handen en probeert te ontcijferen wat er allemaal staat. “Pap?”, voorzichtig kijkt hij naar zijn vader. “Ja jongen?” “Moest ik acteren zodat je kon begrijpen wat er gebeurd is?” Meteen is de blik van de rechercheur op zijn zoon gericht. “Oh, dat papier mag je niet lezen Jaxson!” Een strenge blik is het enige wat hij krijgt voor er een poging wordt gedaan om het papier terug te nemen. Snel springt de jonge Jax op en rent naar de andere kant van het kantoor. “Papa, ik heb een idee waar die jongen kan zijn! Je vertelde me dat ik daar op de speelplaats werd ontvoerd door deze man.” Wijzend naar de foto die aan het glazen bord hangt. “Hij heeft een shirt aan met Las Vegas er op waar hij hem ontvoerd en dat hij met elek-elektiet.” “Elektriciteit”, onderbreekt zijn vader. “Dat die man met elektriciteit doet. Ook staat hier dat de jongen uit Seattle komt. Dit is net als in die tv-serie van mam! Wanneer er kinderen ontvoerd worden in een andere stad door iemand die werkt in een gebouw in Maine met gekke mensen. Uiteindelijk blijkt hij via een verborgen kamer naar een kelder te gaan waar niemand iets van wist! In de serie zaten daar de kinderen opgesloten.” Het duurt niet lang, na veel getik op toetsenborden en mogelijke aanwijzingen dat enkele collega’s van zijn vader op staan en vertrekken, om na enkele uren op de jonge Jax af te stormen om hem te feliciteren met het oplossen van zijn allereerste rechercheurszaak.

2 September 2018
Na enkele maanden van diep speurwerk naar een veel gezochte maffia bendelid die zijn eigen bende is begonnen en wraak lijkt te willen nemen op zijn oude bende, is het vandaag eindelijk zo ver dat zijn organisatie de opdracht heeft gekregen om hem uit te schakelen. Lang heeft Gerasimov, beter bekend als de Kalaraja - ‘lord of the death’ - van Moskou, zich ver underground weten te houden waardoor hij amper opviel voor de vele inlichtingendiensten.

“Staat iedereen op zijn of haar positie?” “Yes.” “Yes sir!” Voor er verder een vraag gesteld kan worden, wordt de 20-jarige rechercheur onderbroken. “Jax! Gerasimov komt al binnen vanuit noordelijke richting en gaat naar de ingang op het oosten!” Hij is als enige aan die kant van het gebouw, voor zijn team daar is, kan het te laat zijn. “Team zo snel mogelijk naar oostelijk deel! Ik probeer ‘m bezig te houden.” Meteen grijpt hij de wapens van het stoffige bureau af.

Vanaf de constructie balken voor het plafond, kijkt hij toe hoe er vijf mannen binnen komen. Na enkele seconden wachten, haalt hij de trigger over en haalt de twee handlangers neer door bij beide een sleutelbeen in meer dan twee stukken te schieten, maar ook hun knieschijven moeten er aan geloven. Snel lost hij ook vier andere schoten op de twee andere handlangers die geraakt worden bij hun middenrif, de één nog een schotwond aan zijn arm heeft en de ander nog één in zijn scheenbeen. Snel laadt hij nog het magazijn van het wapen voor hij via enkel kisten zijn weg naar beneden vindt.

“Impressive boy!” Grijnst de maffia baas die nu tegenover hem staat. “Waar heb je die tricks geleerd? Videogames?” Echter kijkt Jax hem strak in zijn ogen aan terwijl hij zijn wapen gericht houdt op de Rus voor hem, die op zijn beurt zijn wapen op hem gericht heeft. “Cat caught your tongue huh?” “Drop the wapon and hands up, je staat onder arrest Gerasimov!”, draagt hij hem op met een harde, koude toon in zijn stem. “Denk je nou echt dat ik bang ben voor jou?” “Oh, dat zou ik maar zijn als ik jou was!” Net als de rest van het team met back-up binnen dringen, trekt de vinger van Gerasimov de trigger aan, waarop Jaxson de zijne al helemaal aan heeft getrokken en de Rus raakt in de rechterborstkast die vlak daarna bewusteloos in elkaar zakt. Voor hij kan beseffen wat er is gebeurd, begint zijn arm te branden van de pijn. “JAXSON.” Is het enige wat hij nog kan horen, voor alles zwarte wordt voor zijn ogen.“Waar was je toen meneer Verstappen werd ontvoerd, meneer Ricciardo?” Weerklinkt in de speakers van één van de computers. “In de hometruck van Red Bull waar ook Max was. Ik was op weg naar de douche toen ze binnen kwamen en ik mijn kamer in werd geduwd met de opdracht om deze af te sluiten zodat ze mij minder makkelijk zouden kunnen krijgen. Het ging allemaal zo snel, ma’am! Het leek er op alsof ze alleen Max wilden en niet eens naar mij omkeken.” “Jouw auto heeft veel problemen en je gaat naar Renault volgend jaar niet waar? Wil je liever niet Verstappen uit de weg hebben, zodat Red Bull komend jaar een groot probleem heeft?!” Merkt de rechercheur scherp op. “Nooit! Nooit zou ik dat Max aan doen! Hij is de beste teammaat die je maar ooit kan bedenken!”

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen