Overview
Title: Daniel Ricciardo
Release Date: 26 November 2018
Episode: 5 / 22
Language: Dutch, English
Production: Winterdawn

Note: Ik heb het idee dat dit hoofdstuk eigenlijk een beetje saai is, so if it is, I am very sorry. Overigens heb ik nieuwe songs aan de soundtrack toegevoegd!

Mocht je nog iets willen melden of feedback hebben, stuur gerust een privébericht!

Winterdawn
1x05 Daniel Ricciardo Songs

Badflower – Ghost
Blue October – Daylight
Lovelytheband – these are my friends


Het is dinsdagmiddag als het vliegtuig land op het vliegveld in Perth. Bij de douane wordt het paspoort van Jaxson wordt gecontroleerd. “Wat komt u hier doen meneer Hunter?” Vraagt de vrouw achter de balie. “Ik kom hier om een vriend op te zoeken die ik heb leren kennen in mijn studie tijd, ma’am!” Glimlacht de 20-jarige jongen vriendelijk. Wat ze niet hoeven te weten, is dat hij voor zijn eigen onderzoek op zoek is naar Daniel Ricciardo hier in Perth. “Hoe lang is je verblijf hier in Australië?” “Een week. Dit is mijn tussentijdse vakantie.” De douanier kijkt hem nog even kort aan voor hij nog eens een extra glimlach naar haar toe werpt. Met zijn charmes krijgt hij zijn paspoort terug. “Veel plezier in Perth en welkom in Australië.” Dreunt ze dan op als routine die ze bijna bij elke toerist verkondigd. Een klein kwartier later staat hij buiten het vliegveld op een taxi te wachten naar zijn hotel in het centrum van de stad. Eenmaal in de taxi, neemt hij zijn tablet er nog eens bij om zijn programma nog eens te laten zoeken naar informatie over de huidige bevindingen van Ricciardo. Een aantal scans geven het uiteindelijke resultaat dat hij in het Kings Park aan het trainen is. Verbaasd kijkt Jaxson naar het beeld die een CCTV in de buurt op heeft genomen hoe vrolijk Ricciardo eigenlijk is. Hij zoomt in op de ogen van de Australische coureur in de hoop dat een blik hem wat meer kan vertellen.

Het is avond als hij in een restaurant zit waar ook Daniel zit met wat vrienden. Jaxson zit op een veilige afstand van hem af, al kan hij horen wat ze elkaar vertellen. Hij wordt onderbroken door de ober die aan zijn tafel staat. “Goedenavond, wat mag het zijn?” Heel even scant de jonge man de drankenkaart nog even af als hij het weet. “Een lokale, zoete, witte wijn alstublieft.” Met een glimlach kijkt hij de jongen aan die even knikt en naar de bar loopt. Meteen heeft Jaxson zich weer gefocust op wat er wordt gezegd. “Is er al iets bekend over de ontvoering van Max of weet niemand nog iets?” Het blijft even stil en het lijkt er op dat Daniel zucht. “Was het maar waar John. Ik mis ‘m echt enorm als team buddy! Ze hebben mij naar dit zonnige land terug gestuurd zodat ik mijn gedachten kan verzetten en als nog kan concentreren op de volgende races, maar ik kan het niet. Max zit de hele dag in mijn hoofd. Wat als er iets met hem gebeurd wat ik misschien had kunnen voorkomen?” Jax fronst zijn wenkbrauwen eens en glimlacht eens vriendelijk een bedankje als het glas wijn voor hem neer wordt gezet. “Maar wat had je kunnen doen Dan?” “Volgens Christian konden we er niks aan doen, laat staan dat ze zelf weten hoe dit heeft kunnen gebeuren.” Bedenkelijk kijkt de jongen naar het eten wat hem voor wordt geschoteld als het gesprek dan verder gaat naar iets anders.

Als Daniel zijn vrienden weg zijn, maakt hijzelf nog een praatje aan de bar met een aantal personeelsleden van het restaurant. Heel smooth neemt Jax plaats naast de coureur en glimlacht eens vriendelijk. “Hey.” Begroet hij hem voor hij nog een glas met wijn besteld. “Oh hey.” Is de begroeting van de formule 1 coureur. “Daniel, toch?” “Eh, ja? Ken ik je ergens van?” De coureur glimlacht een beetje awkward, terwijl hij een slok uit zijn glas drinkt. “Jaxson, aangenaam!” “Wat doe je hier in Perth Jaxson?” “Op zoek naar enkele aanwijzingen over Max. Zou ik je persoonlijk wat kunnen vragen, waar niemand bij is? Ik ben namelijk van een speciale organisatie die zich bezig houd met het opsporen van vermissingen.” Met grote ogen kijkt Daniel naar de jonge rechercheur naast zich. “We should talk privately.” Brengt Daniel gehaast uit.
Niet veel later zitten ze in het park iets verder op, op een bankje. Jax neemt zijn badge uit zijn binnenzak en laat het zien aan de coureur naast hem. “Ik werk voor de International Missing Persons Bureau, is ooit eens opgericht door alle landen waar de beste rechercheurs voor werken. Wij zijn allen een groots formule 1 fan en de ontvoering van Max is bij nader inzien vreemd, ondanks dat de Japanse autoriteiten nog geen officieel onderzoek bij ons hebben ingediend. Kan je me precies vertellen wat er die dag is gebeurd?” Daniel neemt de informatie in zich op en knikt eens, terwijl hij begint te vertellen.

“Dus, ze kwamen alleen voor Max?” “Ja! Honderd procent zeker! Ze kwamen binnen en schreeuwden alleen zijn naam en waar hij was.” De rechercheur knikt eens. “Dat was ook op de CCTV te zien die ik heb kunnen vinden en wat je verteld hebt aan de politie in Japan. Had Max vreemde afspraken of vreemd gedrag de laatste tijd?” “Heel soms, verdween hij voor een goed half uur omdat hij nog iets moest doen. Meestal had hij zijn telefoon vast. Normaal gezien gaf hij altijd aan wie hij even ging bellen of wie hem belde.” De informatie die er wordt verteld, wordt gretig opschreven zodat er later naar gekeken kan worden. “Je hebt vast zijn telefoon geprobeerd te bellen?” Daniel geeft een korte knik, terwijl hij de zijne er bij pakt en het nummer van Max nog een keer hopeloos belt. “Hoi, dit is Max Verstappen. Ik ben even niet bereikbaar, spreek je boodschap in na de piep!” “Mag ik het telefoonnummer zodat ik kan achterhalen met wie hij de laatste tijd allemaal contact heeft gehad.” De 29-jarige Australiër knikt eens voor Jax het nummer opschrijft in zijn blocnote. “Do you also think I have to do something with him missing?” “Honderd procent zeker, jij bent het niet! Er is iets vreemds aan deze zaak, er klopt namelijk iets niet en dat wil ik uitzoeken! Hier heb je mijn visitekaartje, mocht je mij nodig hebben of mochten jullie iets te weten komen, laat het weten. Ik ga de papieren opvragen in Japan en met de FIA praten om de zaak over te nemen in IMPB.” Beide heren staan op en schudden elkaars handen. “Dankje Jax, tenminste als ik je zo mag noemen!” “Of course, Dan. Zorg er voor dat je bij je security in de buurt blijft op het circuit. Blijf gefocust op de rest van het seizoen, doe het anders voor Max. Also, niemand weet dat je dit gesprek met mij hebt gehad. Succes Dan!”

Wanneer Jax het park uit loopt en nog eens een lange blik op de zwarte, grote SUV werpt die er sinds hun gesprek daar staat en het kenteken goed in zich opneemt, start de auto zijn motoren en rijdt hard weg. “Vreemd. Heel vreemd.” Merkt de jonge rechercheur op, voor hij op weg naar zijn hotel gaat.

Reacties (2)

 • Luckey

  Dat busje is geen goed teken
  Oh wee als Daniel de volgende is!

  8 maanden geleden
 • Travelandbeliev

  Yassss -mcdonalts deuntje- IM LOVIN IT!

  1 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen