Een van de redenen dat Kozik had besloten om naar San Fransisco te rijden, was om even weg te zijn van het clubhuis. Al weken hing daar een naargeestige sfeer, maar sinds Juice eergisteren was teruggekomen was dat nog veel erger. Er was weinig voor nodig om hem uit zijn slof te laten schieten – en soms was er zelfs helemaal niets voor nodig. Gisteravond had hij net op tijd weg kunnen duiken voor een stoel die hij anders voor zijn harses had gekregen, die de knul onaangekondigd naar de muur had gesmeten.
      De afgelopen uren had hij hem niets anders zien en horen doen dan snauwen, met dingen gooien en de deur achter zich dicht smijten. De enige keren dat hij rustig was, was wanneer hij high was, maar dat vond Kozik nog veel moeilijker om te zien. Gisteren had hij zich opeens jankend aan Bobby vastgeklampt en Dana’s naam keer op keer herhaald.
      Het was treurig – en het schuldgevoel waar Juice hem mee had opgezadeld, maakte het niet makkelijker. Steeds opnieuw vroeg hij zich af of hij anders had moeten handelen. Misschien hadden ze Dana inderdaad naar Maddox moeten laten terugkeren, maar dan op zo’n manier dat er een plan was. Dat ze haar terug konden vinden en Maddox konden vermoorden.
      Maar het had geen zin daarover te piekeren. Hij had dat niet gewild. Punt uit. Hij moest leven met de consequenties van zijn daden. Toen hij die speech maanden geleden aan Dana gaf op Opie’s wake, had hij nooit verwacht dat hij die net zo goed aan zichzelf had kunnen richten. Nu voelde het alsof hij loze woorden had verkondigd. Het was makkelijk zeggen dat hij hiermee moest leren leven. Maar hij was niet de enige die ermee moest leven. Hetzelfde gold voor Dana zelf, voor Juice… en voor Happy.
      Dat was waar hij nu naartoe op weg was. Hij had zijn vriend al bijna een jaar niet gezien. Niemand had hem opgezocht in de gevangenis omdat ze dat te riskant vonden, maar deze keer trok Kozik zich daar niets van aan. Hij wilde niet dat Happy dit nieuws via de telefoon hoorde. Bovendien had Maddox nu wat hij wilde. Het kon hem waarschijnlijk geen moer schelen wat de club uitvoerde, zolang ze maar niet bij Dana in de buurt kwamen.
      En vooralsnog kwamen ze dat niet. Ze wisten niet eens in welk land ze zat. Of ze nog in Mexico was, terug in de Verenigde Staten of misschien wel heel ergens anders. Ze hadden overwogen om een privédetective in de arm te nemen, maar wat dan? Moest die een spoor van dagen oud gaan volgen? Ze zouden alleen hun geld er snel doorheen jagen en doordat ze zo onderbezet waren, waren hun opbrengsten toch al zo klein. Het had geen zin om een ijle hoop na te jagen en straks om geld verlegen te zitten als ze er wél iets nuttigs mee konden doen.
      Met een zucht zette Kozik zijn motor aan de zijkant van de parkeerplaats neer, borg zijn helm op en liep de gevangenis binnen. Hij meldde zich aan de balie en nam plaats op een van de stoelen totdat hij door een man werd gewenkt. Het was een louche figuur, precies wat je van een corrupte bewaker zou verwachten. Hij probeerde de zenuwen te negeren die hem plotseling overmeesterden. Zijn motorjack had hij uitgetrokken, maar misschien had Maddox zijn mensen hier wel de opdracht gegeven om iedereen die contact met Happy of Tig zocht, om te leggen.
      Nauwlettend hield hij de omgeving in de gaten terwijl hij de bezoekersruimte in liep. Happy zat al aan tafel, zijn handen geboeid. Zijn blik brandde, vol argwaan. Hij wist dat dit geen vriendelijk bezoekje was. En dat er eigenlijk maar één reden kon zijn dat Kozik hem persoonlijk kwam opzoeken.
      Kozik ging tegenover zijn vriend zitten. Zijn ademhaling haperde in zijn keel en moeizaam slikte hij de bal zenuwen die zich daar had opgehoopt weg. Happy was slechts één keer eerder tegen hem tekeergegaan en stiekem was Kozik blij dat hij nu geboeid was.
      ‘Hij heeft haar,’ zei Happy met een schorre stem, nog voordat Kozik goed en wel zat en kon vragen hoe het met hem ging.
      ‘Ja,’ bevestigde Kozik.
      De kaken van Happy verstrakten. Een donkere gloed kroop in zijn ogen en ze leken op te gloeien als die van een wraakzuchtige engel. De intensiteit waarmee Happy hem aanstaarde, deed het zweet in zijn nek prikken. Toch keek hij niet weg.
      ‘Maddox heeft Kip gepakt en Cherry gedwongen om contact met Dana te zoeken. Ze heeft al onze telefoons gejat, uiteindelijk Juice’ geheime nummer in mijn telefoon gevonden en aan Dana een zielig verhaal opgehangen dat Kip haar had gedumpt en dat ik haar naar haar toe had gestuurd. Op Valentijnsdag kreeg ze van Maddox instructies om Juice aan Maddox uit te leveren, en uiteindelijk heeft die Dana benaderd en heeft ze zich overgegeven in de hoop dat Juice vrijuitging. En dat ging ie.’
      Vloekend balde Happy zijn vuisten. Hij trok wild aan zijn boeien en schudde machteloos zijn hoofd. ‘Ik vertrouwde erop dat jullie haar veilig zouden houden!’
      ‘Wij ook,’ zei Kozik met gebogen hoofd. ‘Maar hij heeft de zwakke schakel in onze club gevonden en er gretig gebruik van gemaakt.’
      Terwijl hij naar het tafelblad staarde, hoorde hij Happy hard in- en uitademen. ‘En waar is ze nu? Zijn jullie al iets op het spoor?’
      ‘Nee,’ mompelde Kozik, en hij probeerde een nieuwe prop in zijn keel weg te slikken. ‘We hebben geen idee waar we moeten zoeken. Ze kunnen overal zijn. Voor zover wij weten is er niets wat hem aan de Verenigde Staten zou binden. Hij heeft alles wat hij wil en genoeg geld om zich een huis waar dan ook te veroorloven.’ Kozik keek aarzelend op. Nog nooit had hij Happy zo verslagen gezien. ‘En hij heeft uitgebreid de tijd genomen om dit voor te bereiden.’
      Waar Maddox en Dana ook zaten – Kozik was ervan overtuigd dat de MC hem nooit zomaar zou kunnen vinden. Dat hij een meesterbrein had en geen steken liet vallen, had hij hen al vaak genoeg bewezen. De enige hoop die hij had, was dat Dana opnieuw de kans zag om te ontsnappen of hen op een of andere manier wist te bereiken.

Reacties (4)

 • Trager

  Meh, dit is zo erg D:

  2 jaar geleden
  • Trager

   Zelfs ik krijg het benauwd als ik denk aan Happy's woede D:

   2 jaar geleden
 • NicoleStyles

  Pffff... man wat moet dat een verschrikkelijk gesprek geweest zijn:O

  2 jaar geleden
 • AmeranthaGaia

  Ik word zo knettergek van het idee dat Dana daar nu met Maddox zit terwijl hij haar waarschijnlijk de hele tijd pijn doet en wat dan ook. Ik kan me niet half voorstellen hoe erg dit is voor Juice, Happy en Kozik.

  2 jaar geleden
 • Sunnyrainbow

  Meh die moedeloze stemming van Kozik voel ik helemaal...

  2 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen