Foto bij Hoofdstuk 12

Tijdens de lunch kreeg Ron een brul brief van zijn moeder. Omdat hij de auto van zijn vader had gestolen om samen met Harry op tijd op school te komen. Iedereen lag in een deuk door Rons angstige gezicht en door de brief. Blijkbaar kan mevrouw Wemel heel boos worden. Ik loop noch na grinnikend naar mijn volgende les maar word tegen gehouden door Hermelien
‘Je ogen ze werden blauwgrijs. Hoe deed je dat.’ Vraagt ze me verbaast.
‘Ik deed niks. Met heftige emoties veranderen ze van kleur. Ze veranderen naar de kleur van de emotie. Verdrietig is een grijze keur en eenzaam is een blauwachtige kleur. Als ik heel emotioneel ben dan reageren mijn ogen daarop door te branden. Het lijkt dan of ze te droog zijn omdat ze zonder traanvocht zitten. Maar het is een waarschuwing dat ik ze vlug moet verbergen.’ Vertel ik haar waarop ze knikt. ‘Ik kan het ook zelf regelen maar het doet pijn. Dus ik doe het niet graag.’ Ze knikt dat ze het begrijpt en loopt stil met me mee naar het lokaal. Bij het lokaal stopt ze en kijkt me aan.
‘Wie is je opa?’ Vraagt ze zachtjes.
‘Albus Parcival Wolfram Bertus Perkamentus is mijn opa.’ Zeg ik zachtjes. Ik kijk haar met een zwak glimlachje aan en ze lacht medelevend naar me.
‘Wat erg dat jij je zo eenzaam voelt.’ Fluistert ze zachtjes en geeft me dan uit het niets een knuffel. Ik lach als ze me los laat en we samen het lokaal in lopen. ‘Ik heb gehoor dat je wat Zwaderaars hebt vervloekt na de les Kruidenkunde.’ Zegt Hermelien zacht. Ik grinnik zachtjes en knik.
‘Ze waren gemeen tegen me.’ Is mijn korte antwoord waarop ze knikt. Ik ga op mijn plek zitten en voor Hermelien kan gaan zitten word ze weg geduwd. Ik kijk verbaast op als er iemand anders langs me komt zitten.
‘Je bent goed in vervloekingen.’ Zegt Draco met een gemeen lachjes op zijn gezicht.
‘Bedankt.’ Is mijn korte antwoord en kijk dan naar de docent voor in de klas. De ozo beroemde Gladianus Smalhart staat voor in de klas. Je kunt hem beter een gladjanus noemen. Jezus Christus, wat is dat een slijmerd zeg. Hoe kunnen ze hem voor in de klas zetten. Sneep is veel beter in dit vak. Ik weet zeker dat gladjanus de helft van zijn verhalen gewoon uit zijn duim heeft gezogen. Smalhart trekt een doek van een kooi en er komen kleine blauwe wezentjes uit. Oftewel Keltische Aardmannetjes. Ze houden er van heksen en tovenaars te pesten. Ze kunnen niet normaal snel vliegen en in een woord zijn het eigenlijk rotwezentjes. Dus laat maar zien wat je gaat doen Smalhard. De vent loop naar de kooi en zonder waarschuwing opent hij hem.
‘O boy.’ Is het korte woordje wat ik zeg als ik de wezentjes uit de kooi zie schieten. Draco kijkt me verbaast aan en ik barst in lachen uit. ‘Ren voor je leven als je leven je lief is.’ Roep ik naar hem. Ik spring op, pak mijn spullen en ren het lokaal uit met vele anderen achter me aan.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen