Foto bij Hoofdstuk 13

Ik zit nalachend met een paar leerlingen van Zwaderich en Griffoendor verspreid op het gras. Na dat iedereen het lokaal van Gladjanus was uit gevlucht is iedereen naar het meer gegaan om daar te ontspannen.
‘Kan die vent überhaupt wel les geven?’ Hoor ik Draco aan een paar van zijn vrienden vragen.
‘Draco luister eens. Die vent is waardeloos. Ik weet zeker dat al zijn verhalen uit zijn duim zijn gezogen.’ Roep ik naar de jongen. Hij kijkt me verbaast aan en knikt dan instemmend.
‘Jij bent het eerste niet Zwadderich meisje wat hem niet mag. Zelf elk meisje uit Zwadderich kwijlt voor hem weg.’ Zegt de jongen en ik haal ongeïnteresseerd mijn schouders op.
‘Komt omdat het een gladjanus is. Wie laat er nu een kooi met Keltische Aardmannetjes los. Iedereen weet dat zoiets fout gaat. Vooral als je er niet voor getraind bent.’ De jongen schut lachend zijn hoofd en ik zie hoe andere ons verbaast aankijken. Ik voel de blikken op mijn huid branden. Ik weet dat mensen dit verafschuwen. Een Zwadderich en een Griffoendor samen. Ze praten met elkaar maar ze lachen vooral met elkaar. Het hoort niet! Maar de hoed had ook gezegd dat ik niet in Griffoendor thuis hoor dus mag het misschien wel.
‘Het sp…’
‘Jaja, laat dat maar zitten. Je hebt een reputatie hoogtehouden. Dus nu vlug met je vrienden gaan praten voordat andere gaan denken dat je bent overgestapt naar een Griffoendor als vriend. Dat wil je toch niet? Gezien worden met er een van Griffoendor.’ Zeg ik op een plagende toon. Hij schut zijn hoofd en keert zich weer naar zijn vrienden toe. Die gast is veel leuker als hij niet zo serieus doet. Nu kan ik gewoon met hem praten zonder vervloek neigingen te hebben. Hij ziet er ook veel rustiger uit. Alsof hij nu echt zichzelf kan zijn. Iets in de jongen is gebroken en ik heb medelijden met hem. Ik heb gewoon medelijden met een Zwaderaar!

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen