Foto bij Hoofdstuk 14

Ik hoop dat jullie het een leuk stukje vinden!
Knuffel please die Kudo knop!

Ik voel een por in mijn ribben en ik kijk verbaast op van mijn eten. Meteen zie ik dat Ron en Hermelien langs me zijn komen zitten. Nadat ik met Hermelien heb gepraat over Harry. Ben ik veel aardiger tegen hem gaan. Hermelien vond het ook nodig dat we met zijn twee rond de tafel gingen. Dat hebben we een soort van gedaan. We zijn gaan vliegen op zijn bezem. Hij was echt heel aardig, maar ik voel nog steeds een woede in me.
‘Waar zit jij aan te denken?’ Vraagt Ron me nieuwschierig.
‘Aan een paar weken geleden.’ Antwoord ik kort. Ik kijk naar de rest van de binnenplaats en ik zie de rode zwerkbalgewaden van onze afdeling. Ik kijk de andere kant op en zie de groene gewaden van de Zwadderaars. Ik zie de gast met zijn scheven tanden en zie ook meteen dat hij teamcaptain is. Ik kijk naar onze teamcaptain die boos met de gast aan het ruzie is. Ik kijk naar Ron en Hermelien en loop samen met hun naar Harry en zijn team toe.
‘Heb je een nieuwe zoeker? Wie is het?’ Vraagt onze teamcaptain Plank saggerijnig. Twee zwaderaars stappen opzij en meteen herken ik het witblonde haar. Mijn ogen blijven hangen in die van hem.
‘Malfidus.’ Zegt Harry lichtelijk verbaast.
‘Inderdaad Potter.’ Zegt Draco bot. De woorden “Potter” spuugt hij zowat uit zijn mond. ‘En dat is trouwens niet het enigste nieuwe.’ Zegt hij terwijl met zijn bezem beweegt. Een Nimbus 2001 dat is het duurste en het nieuwste model.
‘Hoe komen jullie aan die bezems?’ vraagt Ron verbaast.
‘Gekregen van Draco’s vader.’ Schept Hork met zijn scheven tanden op. Draco kijkt naar mij en lacht gemeen.
‘Mooie spulletjes hè Wemel? Mijn vader koopt altijd het beste.’ Zegt Draco opschepperig. Hier is de onaardige Zwaderaar die Draco is. Ik zet een stap naar hem toe en kijk hem boos aan.
‘In Griffoendor heeft tenminste niemand zijn plaats gekocht.’ Zeg ik kil. Hermelien knikt en komt langs me staan.
‘Zij zijn tenminste gekozen om hun talent.’ Maakt Hermelien mijn zin boos af. Draco kijkt ons boos aan en zet een stap naar ons toe.
‘Niemand heeft jullie om jullie mening gevraagd smerige Modderbloedjes.’ Sist hij boos. Ron steekt boos zijn staf naar de jongen uit.
‘Eet slakken!’ Schreeuwt hij boos. Een groene straal schiet naar Ron zelf toe. Hij vliegt vijf meter naar achter en komt daar op zijn rug terecht. Als iedereen nog te verbaast is om te bewegen ren ik al naar hem toe en val op mijn knieën bij hem neer.
‘Ron gaat het met je?’ Vraag ik bezorgd aan hem. Hij ziet groen alsof hij elk moment kan overgeven.
‘Ron zeg iets!’ Roept Hermelien die na aan de andere kant van Ron zit. Hij gaat op zijn knieën zit en spuugt een groene glibberige naaktslak uit. Oké dat is echt heel Ranzig. Harry en Hermelien helpen Ron omhoog en lopen met hem weg. Ik draai me terug naar het Zwerkbalteams en kijk dan boos naar de Zwadderaars, die nog steeds dom staan te lachen. Klootzakken! Die krijgen ze terug!

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen