Foto bij Hoofdstuk 17

hoop dat jullie het een leuk stukje vinden!

Please knuffel die kudo knop!!!!!!!

‘Potter, Perkamentus. Wat hebben jullie…’ De man valt midden in zijn zin stil. Zijn blik glijd naar de muur, dan naar ons en dan naar het hoopje op de grond. ‘Me-mevrouw Norks?’ Stamelt hij geschokt. Vele emoties zie ik over zijn gezicht glijden, maar uiteindelijk bekijkt hij ons aan met pure haat, pure woede. ‘Jullie hebben mijn kat vermoord.’ Schreeuwt hij dan. Ook al mag ik de man niet, heb ik toch medelijden met hem.
‘Nee… Nee, wij hebben niks…’ Stottert Harry angstig, maar door zijn paniek en angst komt hij niet veder in zijn zin.
‘Jullie gaan er aan.’ Roept Vilder woedend. Hij strompelt dichter naar ons toe en pakt mij dan stevig vast bij mijn kraag. ‘Ik maak jullie af.’ Sist hij woedend naar ons beiden. Ik voel de druppels speeksel op mijn gezicht belanden. Rustig veeg ik mijn gezicht af en kijk de man aan. Dit noem ik nu ranzig en ongemakkelijk. Kan die vent me niet even los laten! Ik weet nu best dat hij boos is, maar mogen we het ook nog uitleggen?
‘Argus.’ Hoor ik Albus door de gang roepen. In een tel ben ik los gelaten door Vilder en zak ik door mijn knieën op de grond. Vlug sta ik op en ga voorzichtig langs Harry staan. ‘Argus ik…’ Albus valt stil als hij ziet wat er aan de hand is. Hij kijk heel even naar Harry en mij, maar kijkt dan vlug naar het publiek wat om ons heen staat. ‘Iedereen begeeft zich onmiddellijk naar de slaapvertrekken.’ Zegt hij kalm maar streng. ‘Iedereen behalve jullie vier.’ Zegt hij en wijst ondertussen naar Hermelien, Ron, Harry en mij. ‘Ze is niet dood Argus. Ze is alleen versteend.’ Zegt Perkamentus rustig tegen de woedende man.
‘Ah, dacht ik het niet. Jammer dat ik er niet bij was. Ik weet exact waar ik haar mee had kunnen redden.’ Onderbreekt Gladianus Smalhart hem als hij er eindelijk ook is. Ik weet zeker dat als je een toverboek voor zijn neus legt. Dat hij er geen snars van snapt van wat er in staat. Die vent is nog dommer dan een achtereind van een varken.
‘Maar hoe ze versteend is kan ik niet zeggen.’ Gaat Perkamentus veder gladjanus veder negerend.
‘Vraag het hun twee! Zij hebben dit gedaan! Je ziet wat die twee op de muur hebben gekalkt!’ Schreeuwt de man boos naar Albus.
‘Dat is niet waar Professor Perkamentus.’ Gaat Harry er tegen in. ‘Ik heb die kat niet aan geraakt.’ Probeert hij zichzelf te verdedigen.
‘Je liegt!’ Roept vilder woedend. Ik kijk de leraren rond en mijn ogen blijven hangen bij die van Severus. De man knikt naar mij en ik knik terug.
‘Mag ik iets zeggen professor?’ Vraagt Severus zacht aan Albus. De man knikt en kijkt dan naar mij. Hij weet dat ik er niks mee te maken heb, maar hij weet net zo goed als Severus dat ik ze kan helpen. ‘Misschien waren ze gewoon op het verkeerde moment. Op de verkeerde plaats.’ Zegt Severus tegen Albus. ‘Alhoewel de omstandigheden zijn wel verdacht. Ik kan mij niet herinner dat ik Potter heb gezien tijdens het eten.’ Zegt hij waarop ik diep zucht. Dit meen je red hij mij laat hij Harry verdacht worden. Soms kan het echt een klootzak zijn, maar hij heeft ook echt een hekel aan die jongen. Daarom kon ik altijd zo goed met die man opschieten. We hadden beide haat aan de familie Potter.
‘Daar kan ik antwoord op geven Severus. Harry heeft mij geholpen met mijn fanmail.’ Legt gladjanus uit. God meen je dit! Fanmail? Wat heb ik medelijden met Harry dat hij daar aan mee moest helpen, maar hij heeft Harry nu wel gered van een hoop gezeik.
‘Daarom gingen wij hem ook zoeken professor. We vonden hem en toen zei hij…’ midden in haar zin stopt Hermelien en kijkt ze vragend naar Harry.
‘Toen zei ik dat ik geen honger meer had.’ Vult Harry haar zin vlug aan. Ik kijk hem verbaast aan en zie ook meteen dat hij liegt. Waarom liegt hij?
‘Onschuldig tot het tegendeel bewezen is.’ Zegt Perkamentus.
‘Mijn kat is versteen. Er moet iemand worden gestraft!’ Schreeuwt Vilder boos.
‘We kunnen haar weer genezen. Ik heb begrepen dat mevrouw Stronk krachtige mandragora’s heeft. Als die volgroeit zijn berijd ze een toverdrank die mevrouw Norks kan genezen.’ Legt Perkamentus uit. ‘En tot die tijd. Raad ik jullie alle aan om voorzichtigheid te betrachten.’ Zegt hij en hij kijkt naar de leraren. ‘U allen.’ Verduidelijkt hij nog een keer. ‘Iedereen kan nu terugkeren naar hun bezigheid. Miss Roxanne wil ik nog even spreken.’ Zegt Perkamentus waarop iedereen knikt. Vlug verdwijnt iedereen de gang uit op Severus, Albus en mij na. Ze willen antwoorden en ik wil ze maar al te graag geven.

Reacties (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen